Thursday, 28 March, 2024

Τελικός μπάσκετ με επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, μηνύσεις από τον Άρη και το Κύπελλο στον ΠΑΟ! foto – vid

Για έκτη σερί χρονιά ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο μπάσκετ, με 68-59 επί του μαχητικού Άρη, κι έφτασε τις 18 τρόπαια

MVP ο Τζέιμς Φελντέιν. Με 55 λεπτά καθυστέρηση άρχισε ο Τελικός λόγω αναστάτωσης στην κερκίδα.

Ο Άρης είχε την έδρα (και τον περισσότερο κόσμο), ο Παναθηναϊκός τον τρόπο να επικρατήσει στη μεγάλη μάχη του Αλεξάνδρειου. Ούτε η εικόνα του αγώνα βέβαια, όταν άρχισε, αποζημίωσε το μπασκετικό κοινό, αφού νίκησε ο λιγότερο άστοχος, ο λιγότερο αγχωμένος, ο περισσότερο εξοικειωμένος με τις απαιτήσεις. Ο Άρης αντέδρασε στο 18-8 του “τριφυλλιού”, γιατί η άμυνά του… διέγραφε τα λάθη στην επίθεση. Μάλιστα η ομάδα του Πρίφτη προσπέρασε προσωρινά (25-24). Οι “πράσινοι” παρόλα αυτά δεν έχασαν τον έλεγχο, έστω κι αν δεν εκμεταλλεύτηκαν στο ελάχιστο τον Μπουρούση (ούτε μία προσπάθεια). Από το 31-29 του 21′ δεν δέχθηκαν πόντο για πέντε λεπτά και το +11 (40-29) ήταν η ισχυρή βάση για να οικοδομήσουν την επικράτησή τους. Καλάθης και Φελντέιν οδήγησαν ως το 50-37 πριν από το 54-37 (32′) με Φώτση.

Η διαφορά ήταν μεγάλη για τα δεδομένα ενός αγώνα που είχε πάει τόσο χαμηλά, οι ηρωικές προσπάθειες ωστόσο των “κίτρινων” έκαναν το ματς ντέρμπι. Το παλικαρίσιο 12-0 δημιούργησε νέες συνθήκες, αλλά στο άστοχο σουτ του Τζένκινς στο 56-51, οι πιθανότητες μειώθηκαν κατά πολύ. Οι “πράσινοι” πήραν τα φάουλ που ήθελαν για να έχουν βολές και εύκολο σκορ, ο Ρίβερς έβαλε μεγάλο σουτ και στο 61-54 μετά το λάθος του Κάμινγκς έπεσαν οι τίτλοι τέλους. Ο Παναθηναϊκός ήταν ξανά Κυπελλούχος, ανεξαρτήτως έδρας ή συνθηκών.

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 29-27, 50-37, 68-59

Παναθηναϊκός Σίνγκλετον 9(1/7σ, 4ρ), Φελντέιν 18(1/6τρ), Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 3(1τρ, 8ρ, 2κλ, 2μπλ), Καλάθης 15(1/4τρ, 4ρ, 3ασ), Ρίβερς 5(1τρ, 3ρ), Τζέιμς 9(3/7τρ), Φώτσης 5(1), Παππάς, Τζεντίλε 4, Μπουρούσης (4ρ)

Άρης Τζένκινς 12(3/7τρ, 6ρ), Κάμινγκς 20(2/5τρ), Γιάνκοβιτς 2, Ντραγκίτσεβιτς 2, Τζάκσον 2, Ξανθόπουλος (3ρ), Τσαϊρέλης 9(2), Ζάρας, Μούρτος 2, Σίμτσακ 4(4ρ), Γκόρντον

Οι άνθρωποι των Κιτρίνων σκέφτονται να κινηθούν δικαστικά κατά των αντιπάλων για όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου!

Ο επεισοδιακός τελικός Κυπέλλου μεταξύ Άρη και Παναθηναϊκού φαίνεται πως θα έχει και… τρίτο ημίχρονο αφού οι άνθρωποι των Θεσσαλονικέων εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προβούν σε μηνύσεις κατά των αντιπάλων οπαδών που πετούσαν στυλό στο παρκέ! Εξ’ ου και η δήλωση του ισχυρού άνδρα του Άρη, Νίκου Λάσκαρη, ο οποίος αποκάλεσε τους συγκεκριμένους οπαδούς «δολοφόνους με τα στυλό» και αναρωτήθηκε πότε θα τους σταματήσουν!

Αναλυτικά, η δήλωσή του:

“Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό που είδαμε στο τέλος ήταν ντροπή. Δυστυχώς οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι γνωστοί για τα συγκεκριμένα όπλα που είδαμε σήμερα. Δεν είχαμε ενημερώσει την αστυνομία, πως τα επέτρεψαν αυτά δεν ξέρουμε! Έγινε ότι έγινε και δυστυχώς κάποιοι φίλαθλοι …αν μπορείς να τους πεις φιλάθλους αυτούς, αντέδρασαν μη αθλητικά. Δυστυχώς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, να αλλάξουμε δηλαδή το μπάσκετ, να έρθουν ξανά οικογένειες στα γήπεδα, ίσως να μην είναι κάποιοι έτοιμοι να το ζήσουν αυτό.  Είναι κρίμα. Γιατί είδαμε την διαιτησία να βάζει το χεράκι της, όχι οτι ο ΑΡΗΣ έχασε για αυτό τον λόγο, αλλά και πάλι δεν μας άφησαν να το διεκδικήσουμε.  Ελπίζω να ήταν άθελά τους, να μην ήταν σκόπιμο.

Έδωσα συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, είπαμε, δεν μπορούμε να πούμε ότι οι διαιτητές σήμερα έκριναν το αποτέλεσμα, αλλά δεν μας επέτρεψαν να το διεκδικήσουμε. Στους 4 πόντους φάουλ στην διεκδίκηση του ριμπάουντ, βολές από την άλλη μέρα κλπ κλπ. Είναι τεχνικά πράγματα. Στο μπάσκετ είναι πολύ εύκολο να το κάνεις αυτό, είδαμε τις προθέσεις των διαιτητών από την αρχή του αγώνα. Μετά ισορρόπησε κάπως και στο τέλος θέλησαν να βάλουν τη σφραγίδα τους επάνω… Εντάξει, τελείωσε! …δεν ξέρουμε τι θα γινόταν αν δεν σφύριζαν έτσι, μπορεί να είχαμε μειώσει εμείς στους 2, όμως μετά δεν ξέρεις, μπορεί πάλι να χάναμε. Είναι κρίμα όμως να μην κρίνεται ο αγώνας από τους καλαθοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο και να κρίνεται από τους διαιτητές. Anyway, συνεχίζουμε. Είναι ο πρώτος τελικός του ΑΡΗ, στον οποίον είχαμε αξιώσεις και το παλέψαμε, πιστεύω θα έχουμε πολλούς τέτοιους αγώνες και ελπίζω στην Ελλάδα να βρούμε εναν τρόπο να μην έχουμε τέτοια έκτρωπα. Για εμένα αυτοί δεν είναι φίλαθλοι. Αυτά που έκαναν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μέσα στον αγώνα και αυτά που έκαναν και οι δικοί μας…δεν ξέρω τι τους έπιασε στο τέλος τους δικούς μας, δεν έχω καταλάβει τι έγινε. Ήταν παράδειγμα προς μίμηση μέχρι το τέλος, ενώ δέχθηκαν πολλές προκλήσεις δεν απαντουσαν. Στο τέλος όμως δεν ξέρω τι έγινε…”

Φωτιές σε κάδους και δακρυγόνα

Ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του τελικού Κυπέλλου στο Αλεξάνδρειο καθώς οπαδοί του Άρη συνεπλάκησαν με διμοιρίες των ΜΑΤ. Συγκεκριμένα ομάδες οπαδών κινήθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων και πέταξαν πέτρες ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.

opadoi-fotiaΣτη συνέχεια οι οπαδοί κινήθηκαν στην Εγνατία όπου και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Δείτε το βίντεο

Sportdog – thessnews – thestival – contra

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου