Friday, 29 March, 2024

Νέα… πτήση από τον Τεντόγλου με 8,27 μ. στα Βενιζέλεια

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν δίχως αμφιβολία το μεγάλο όνομα στο φετινό μίτινγκ “Βενιζέλεια”, που έγινε στα Χανιά

Ο κορυφαίος άλτης ολοκλήρωσε τον αγώνα του με καλύτερο άλμα στα 8,27 μ. (0,6), επίδοση που επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση ενόψει των διοργανώσεων που ακολουθούν και φυσικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.
Ο αθλητής σημείωσε το καλύτερο του άλμα στην τέταρτη προσπάθεια του έχοντας νωρίτερα πετύχει 8,07μ., άκυρο και 8,01μ. (0,7). Ο 23χρονος επέλεξε στη συνέχεια να μην πραγματοποιήσει τις δύο τελευταίες του προσπάθειες, προκειμένου να κρατήσει δυνάμεις για την επόμενη διοργάνωση, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
“Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από την σημερινή επίδοση, ωστόσο να μην είμαι αχάριστος, πρόκειται για μια καλή επίδοση. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας με υψηλές προσδοκίες”, είπε ο Τεντόγλου, ο οποίος αναφέρθηκε και στον 8,60 μ., που σημείωσε πριν λίγες ημέρες στην Καλλιθέα: “Ήμουν σε πολύ καλή ημέρα, θα υπάρξουν κι άλλες ανάλογες επιδόσεις από εμένα σε τέτοιους αγώνες. Ωστόσο δεν μπορείς σε κάθε σου αγώνα να είσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Συνεχίζουμε τη δουλειά όπου επικεντρωνόμαστε στη βελτίωση της ταχύτητας”. Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Πομάσκι, είπε: “Ο Μίλτος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο έχουμε επιλέξει να κάνουμε περιορισμένους αγώνες και σε κάποιες περιπτώσεις και περιορισμένα άλματα, προκειμένου να φτάσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο”.
Τη δεύτερη θέση στον αγώνα κατέλαβε ο Ζεν- Πιερ Μπερνάρντ (Γαλλία) με 7,96 μ. (0,5) και στην τρίτη ο Αντρέι Κουτς (Τσεχία) με 7,88 μέτρα. Σταθερός στα άλματά του ήταν ο Νίκος Ξενικάκης, που ήταν τέταρτος με 7,55 μ., επίδοση κοντά στο 7,60 μ., που πέτυχε στην Καλλιθέα. Μία θέση πιο πίσω ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Αντώνης Στυλιανίδης με 7,51 μ., όσο και ο Αλέξανδρος Περιστέρης, που ήταν έβδομος.
Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, επέστρεψε στο στάδιο “Έλενα Βενιζελου” εκεί όπου πριν πολλά χρόνια και συγκεκριμένα στις 26 Σεπτεμβρίου του 1982 πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό. Η πρόεδρος της ομοσπονδίας εμφανώς συγκινημένη, στη διάρκεια της τελετής έναρξης τόνισε “Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμένα να επιστρέφω σε αυτό το στάδιο, το οποίο έχω συνδέσει με μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας μου. Θερμά συγχαρητήρια στα δύο σωματεία, τον Κύδωνα και τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που κατάφεραν με τη συνεργασία να φτιάξουν ένα σπουδαίο μίτινγκ”. Το διεθνές μίτινγκ “Βενιζέλεια-Χανιά”, το οποίο ανήκει στη σειρά “Bronze” του Continental Tour της ΕΑ διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, τον ΑΟ Κύδων Χανίων και τον ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων, ενώ έχει την υποστήριξη του Δήμου Πλατανιά, του Δήμου Αποκορώνου και του Ε.Α.Κ. Χανίων και μεγάλου αριθμού φορέων, επιχειρήσεων και οργανισμών της Κρήτης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου