Friday, 19 April, 2024

Νέο “όχι” σε Μαρινάκη, τελευταίο χαρτί ο δικαστής της ΕΠΟ!

Απορριπτική είναι η εισήγηση για ακόμη μία (η ενδέκατη στη σειρά) αίτηση εξαίρεσης του εισαγγελέα της “εγκληματικής”, Σταμάτη Δασκαλόπουλου από κατηγορούμενο στην υπόθεση, που στην προκειμένη περίπτωση, την αίτηση εξαίρεσης είχε υποβάλει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης

Η αίτηση εξαίρεσης του εισαγγελέα της υπόθεσης της “εγκληματικής οργάνωσης” από πλευράς Μαρινάκη, είχε ανατεθεί στον Εισαγγελέα Εφετών, κ. Κουμπή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, εισηγήθηκε αρνητικά προς το Συμβούλιο Εφετών, δικαιώνοντας για ακόμη μια φορά τον Σταμάτη Δασκαλόπουλο!

Από την υπόθεση προκαλούνται δεκάδες ερωτηματικά, διότι για την αίτηση εξαίρεσης Δασκαλόπουλου από τον Μαρινάκη, θα κληθεί να αποφανθεί οριστικά (επί της πρότασης Κούμπη) το θερινό τμήμα του Συμβουλίου Εφετών, μέλος του οποίου είναι ένας δικαστής της ΕΠΟ, ο Ανδρέας Παπαδημητρίου! Με βάση τα παραπάνω, εγείρονται απορίες και διαφαίνεται μια περίπτωση «ηθικού ασυμβίβαστου» για την συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία πυροδοτήθηκε μετά την αναφορά που κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Από το SDNA ενημερωθήκατε το μεσημέρι της Πέμπτης πως ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού βρέθηκε στον Άρειο Πάγο και συναντήθηκε με την πρόεδρο Βασιλική Θάνου καταθέτοντας πειθαρχική αναφορά κατά του Σταμάτη Δασκαλόπουλου. Το αποκλειστικό ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε (αργότερα) από τους «ερυθρόλευκους».

Η πειθαρχική αναφορά που κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης αφορά στο πρόσωπο του Σταμάτη Δασκαλόπουλου, ο οποίος είναι ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και είναι αυτός που θα εισηγηθεί ποιοι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη και ποιοι όχι. Το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης συναντήθηκε με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλικη Θάνου, βέβαια, προκαλεί απορίες, καθώς ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού κατηγορείται ως φερόμενος ως αρχηγός «εγκληματικής οργάνωσης». Δηλαδή, οποιοσδήποτε πολίτης με αντίστοιχες κατηγορίες θα μπορούσε να ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και να την πετύχει;

Η συγκεκριμένη κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη ήρθε λίγες ημέρες μετά την αίτηση εξαίρεσης του Δασκαλόπουλου από την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» που κατέθεσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Και πρέπει να σημειωθεί και να υπογραμμιστεί πως συνολικά έχουν κατατεθεί 11 αιτήσεις εξαιρέσεως του Δασκαλόπουλου, αλλά όλες έχουν απορριφθεί από το Συμβούλιο Εφετών. Πρόκειται, άλλωστε, για έναν εισαγγελέα, που έχει χειριστεί και δικάσει εκατοντάδες υποθέσεις στην διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του ως λειτουργός της Δικαιοσύνης και ουδέποτε έδωσε δικαίωμα για… σκιές, ούτε υπάρχει κάποιο ίχνος επιλήψιμης συμπεριφοράς.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε πειθαρχική αναφορά κατά του Δασκαλόπουλου, αλλά ήδη η αίτηση εξαίρεσης (όπως αποκαλύψαμε παραπάνω) έχει αρνητική εισήγηση από τον εισαγγελέα, Κουμπή. Προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά, βέβαια, το γεγονός πως ο Άρειος Πάγος ανέθεσε την οριστική απόφαση στο Συμβούλιο Εφετών του θερινού τμήματος, όπου δικαστής είναι ένα μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, ο Ανδρέας Παπαδημητρίου που καλείται ουσιαστικά να ελέγξει τον Δασκαλόπουλο!

Δηλαδή εδώ τίθεται (και) θέμα ηθικού ασυμβίβαστου, καθώς ο Άρειος Πάγος ορίζει έναν δικαστικό που έχει -τρόπον τινά- υπαλληλική σχέση με την ΕΠΟ, να κρίνει τον εισαγγελέα της «εγκληματικής οργάνωσης», την ώρα που μέλη του Δ.Σ. και στελέχη της ΕΠΟ κατηγορούνται κακουργηματικά για συμμετοχή στην ίδια υπόθεση!

Είναι άγνωστο πως αντέδρασε ο δικαστής Ανδρέας Παπαδημητρίου μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη, εντούτοις οφείλει και πρέπει να αυτοεξαιρεθεί λόγω της σχέσης που έχει με την ΕΠΟ και πραγματικά είναι απορίας άξιον πως η αίτηση εξαίρεσης από πλευράς Μαρινάκη ανατέθηκε σε Συμβούλιο Εφετών όπου συμμετέχει ένα “στέλεχος” της ομοσπονδίας και ο οποίος (μαζί με άλλους δύο δικαστές) θα κρίνει τον εισαγγελέα που χειρίζεται την μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ουσιαστικά πρόκειται για το τελευταίο χαρτί του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού, δεδομένου ότι τα περιθώρια έχουν αρχίσει να στενεύουν και ήδη οι προηγούμενες αιτήσεις εξαίρεσης του Δασκαλόπουλου έχουν απορριφθεί.

Η υπόθεση της «εγκληματικής» δεν αφορά μόνο την (ποδοσφαιρική) κοινωνία, αλλά επεκτείνεται σε πολλούς τομείς. Και οι τελευταίες εξελίξεις δεν πρέπει να αφήσουν ασυγκίνητη ούτε την Κυβέρνηση, ούτε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

sdna.gr

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου