Wednesday, 24 April, 2024

Νίκη μετά από δύο μήνες για την Σοσιεδάδ (1-0)

Επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο ολόκληρους μήνες η Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία κέρδισε 1-0 τη Θέλτα στο «Reale Arena» για την 20η αγωνιστική στη La Liga.

Στην τέταρτη θέση ανέβηκαν οι Βάσκοι, αλλά με παιχνίδι παραπάνω από Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα που ακολουθούν. Από την άλλη, η ομάδα του Εδουάρδο Κοουδέτ υποχώρησε στη 13η θέση με 23 βαθμούς.

Η Σοσιεδάδ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και αφού απείλησε στο 11′ με το μονοκόμματο σουτ του Ραφίνια, προηγήθηκε δύο λεπτά αργότερα με τον Ογιαρθάμπαλ, έπειτα από κάθετη μπαλιά του Μερίνο.

Οι γηπεδούχοι μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου έφτασαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα, με το σουτ του Γιανουζάι στο 44΄ να περνάει ελάχιστα άουτ, όπως και του Μερίνο στο επόμενο λεπτό. Στην επανάληψη, η ομάδα του Αλγκουαθίλ συνέχιζε να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για το 2-0, με αποκορύφωμα τα δοκάρια στο 54′ και το 63′ των Μερίνο και Ραφίνια αντίστοιχα. Μάλιστα σκόραρε στο 60’ με τον Ελουστόνδο, αλλά μετά από εξέταση της φάσης στο VAR, διαπιστώθηκε πως ήταν οφσάιντ, με το τέρμα να ακυρώνεται. Η Θέλτα πάντως, η οποία είχε παθητικό ρόλο, λίγο έλειψε να παγώσει προς τα φινάλε τους γηπεδούχους, με το σουτ του Άσπας να στο 86′ να περνάει λίγο έξω από την εστία του Ρεμίρο.

Σοσιεδάδ Ρεμίρο, Ελουστόνδο, Γοροσαμπέλ (78’ Λομπέτε), Λε Νορμάντ, Μουνιόθ, Ραφίνια (78’ Γουρίδι), Γιανουζάι (78’ Θαλδούα), Μερίνο, Γκεβάρα (88’ Θουμπιμένδι), Ογιαρθάμπαλ, Ισάκ (39’ Πόρτου).

Θέλτα Ντιτούρο, Μάγιο, Αραούχο, Αϊντού, Γκαλάν, Ντένις Σουάρεθ (81’ Γκαλιάρδο), Μπράις Μέντεθ, Τσέρβι (58’ Νολίτο), Μπελτράν, Άσπας, Μίνα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου