Thursday, 28 March, 2024

Νικήτρια και σε αγώνα… αντοχής η Στεφανίδη

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη, έστω και χωρίς να χρειαστεί να… απογειωθεί!
Στον διαδικτυακό αγώνα “The Ultimate Garden Clash” που διοργάνωσε η World Athletics πήρε τη νίκη από τις Κέιτ Ναζότ (ΗΠΑ) και Αλισον Νιούμαν (Καναδάς) καθώς σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατάφερε σε διάστημα μισής ώρας να ξεπεράσει 34 φορές τα 4,00 μ. και να αποτύχει μόλις δύο στο συγκεκριμένο ύψος. Η Στεφανίδη αγωνίστηκε στη Φιλοθέη στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης”, ενώ οι δύο αθλήτριες σε στάδια των χωρών τους .
Οι απαιτήσεις του αγώνα ήταν ιδιαίτερες δεδομένο του ότι για πρώτη φορά κλήθηκαν να κάνουν αγώνα αντοχής, σε μια περίοδο μάλιστα που στο σύνολο τους προερχόταν από την παρατεταμένη περίοδο της καραντίνας και απείχαν από τον κανονικό ρυθμό προπόνησης.
Η Στεφανίδη, που εκτός τον άλλον είχε να αντιμετωπίσει και τον καύσωνα- ξεκίνησε δυνατό τον αγώνα, αφού στο πρώτο 15λεπτο είχε 19 στις 19 επιτυχημένες προσπάθειες, ενώ στο δεύτερο μέρος έκανε μόλις δύο άκυρα άλματα. Να τονιστεί πως οι αθλήτριες στις αποτυχημένες προσπάθειες έπρεπε να τοποθετούν μόνες τους τον πήχη στον στυλοβάτη.
Οι τρεις συμμετέχουσες παρότι ήταν ιδιαίτερα εξαντλημένες στο τέλος της αναμέτρησης δήλωσαν ενθουσιασμένες με τον διαφορετικό αγώνα. Η Κέιτ Ναζόν ήταν δεύτερη με 30 πετυχημένες προσπάθειες και η Άλισον Νιούμαν τρίτη με 21 προσπάθειες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου