Thursday, 18 April, 2024

Οριστική αναβολή του τελικού κυπέλλου

Την οριστική αναβολή τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί αύριο Σάββατο (20:30) στο ΟΑΚΑ, αποφάσισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υφυπουργείο «με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, αναβάλλεται η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και εισήγησης της ΔΕΑΒ». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοντονής χθες το μεσημέρι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε από την ΕΠΟ «να τηρήσει τα συμφωνηθέντα», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής του τελικού, κάτι το οποίο έγινε τελικά, αλλά με πρόσχημα τα σχετικά αιτήματα της ΕΛΑΣ και της ΔΕΑΒ.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι η προθεσμία που είχε θέσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής στην ΕΠΟ για την αλλαγή των δύο βοηθών του τελικού εξέπνευσε στις 12 το μεσημέρι, δίχως η ομοσπονδία να προχωρήσει σε κάποια κίνηση.

Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να υπάρχει διαθέσιμη ημερομηνία για να… χωρέσει ο τελικός αφού την Τετάρτη ξεκινούν τα πλέι οφ της Super League.

Η μοναδική πιθανότητα να διεξαχθεί ο τελικός είναι ανάμεσα σε κάποιους αγώνες των πλέι οφ ή να γίνει το Ολυμπιακός – ΑΕΚ την προσεχή Τετάρτη και να μετατεθούν τα πλέι οφ. Όμως και αυτό είναι αβέβαιο καθώς η Λίγκα έχει ήδη ανακοινώσει ολόκληρο το πρόγραμμα της μίνι διοργάνωσης. Ο κανονισμός αναφέρει πως για να διεξαχθεί ένας αγώνας η ομάδα ή οι ομάδες πρέπει να μην έχουν αγωνιστεί πριν 48 ώρες. Με βάση τις ημερομηνίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, κάτι τέτοιο καθίσταται αδύνατο.

Η ΕΠΟ σκέφτεται πρόωρη λήξη της σεζόν

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα sportfm.gr, η ΕΠΟ εξετάζει το ενδεχόμενο να ρίξει εδώ και τώρα την αυλαία της σεζόν, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον πόλεμο που θεωρεί ότι δέχεται από τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Αυτό πρακτικώς σημαίνει πως εάν τελικά ο κ. Κοντονής προχωρήσει στη λήψη αυτής της απόφασης τότε δεν θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου, αλλά ούτε και τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Επομένως, οι ομάδες θα δηλωθούν στα Κύπελλα Ευρώπης με βάση τη θέση που κατέλαβαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Σε αυτό το σενάριο, ο Παναθηναϊκός ως δεύτερος θα προκριθεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος θα πάρουν τα τρία εισιτήρια του Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτή τη στιγμή οι διαβουλεύσεις στην ΕΠΟ κορυφώνονται και αν διαπιστωθεί ότι είναι απολύτως καλυμμένη νομικά για να προχωρήσει σε μία τόσο ακραία απόφαση, τότε πιθανότατα η αγωνιστική περίοδος θα ολοκληρωθεί πρόωρα και άδοξα εν μέσω πολεμικού κλίματος, το οποίο θα ενταθεί και θα κορυφωθεί.

voria.gr

Οριστική αναβολή του τελικού κυπέλλου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου