Wednesday, 24 April, 2024

Ο Δημήτρης Τσίτσος από τα Γιαννιτσά, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20 στη Σουηδία

Αθλητές και αθλήτριες με εμπειρία και εικόνες από αντίστοιχες διοργανώσεις του παρελθόντος εκπροσωπούν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Μπορός

της Σουηδίας, που ξεκίνησε την Πέμπτη (17/7).
Τα περισσότερα από τα μέλη της αποστολής μας έχουν συμμετάσχει ήδη σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της κατηγορίας τους, γεγονός που τους δίνει σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με το πως θα αντιδράσουν στη διάρκεια των αγώνων.
Από τους 19 της φετινής ομάδας οι επτά αγωνίστηκαν το 2018 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 (Μαχαίρας Ζάλτος, Αδαμοπούλου, Μαγκούλια, Αργυρόπουλος, Πανταζής, Φραντζεσκάκης), ενώ έξι ήταν και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2017 στο Γκροσέτο (Μαγκούλια, Φιλτισάκου, Αδαμοπούλου, Αργυροπουλος, Πανταζης, Φραντζεσκάκης).
Η Ολγα Φιάσκα, που είναι ένα από τα φαβορί για διάκριση στη φετινή διοργάνωση, την περασμένη χρονιά έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, αφού ήταν 2η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιορ, ενώ κατέκτησε μετάλλιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Τα ασημένια μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 κατέκτησαν ακόμη οι Σπυριδούλα Καρύδη στο τριπλούν και Σταυρούλα Κοσμίδου στη σφυροβολία. Η Έλίνα Τζένγκο μπορεί να ήταν έβδομη στο Γκιορ, ωστόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων ήταν η μεγάλη νικήτρια.
Από τα Γιαννιτσά, ο 19χρονος Δημήτρης Τσίτσος του “ΟΦΚΑ Φίλιππος” στο ακόντιο, με προπονητή τον Θωμά Κυριαζή.
Ατ./Φετ ρεκόρ:72,91 μ./72,91 μ.
Προηγούμενος νικητής: 80,52 μ. Cyprian Mrzyglod (Πολωνία)
Επίδοση που έδωσε πρόκριση στον τελικό: 68,67 μ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου