Thursday, 28 March, 2024

Ο ΠΑΟΚ έχασε (2-1) στη Βέροια

Ο ΠΑΟΚ έχασε (2-1) στη Βέροια


και ο Τούντορ έστειλε στα αποδυτήρια τον Μυστακίδη, πριν από τη φάση του νικητήριου γκολ των γηπεδούχων. Παρθενικό γκολ του Ζάιρο με τον Δικέφαλο που άφησε καλές εντυπώσεις.
Αν και φιλική η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Βέροια στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, είχε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία να παρουσιάσει σε όσους το παρακολούθησαν. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν με 2-1 με γκολ των Ναζλίδη (23΄) και Μεραμπασβίλι (90΄), ωστόσο αυτά που μένουν κυρίως είναι το γκολ του Ζάιρο, πρώτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο 73′.
Αλλά και όσα έγιναν πριν τη φάση του 2-1, όταν ο Ίγκορ Τούντορ έδιωξε τον Μυστακίδη στα αποδυτήρια μετά από μία κακή τελική επιλογή του και την απροθυμία του να κοντοσταθεί και να ακούσει τις παρατηρήσεις του προπονητή του. Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, ο ΠΑΟΚ έπαιξε με δύο ενδεκάδες σε 4-3-3. Στο πρώτο μέρος είχε αμυντικά προβλήματα, στο δεύτερο λιγότερα. Ο Ροντρίγκες, που έκανε ντεμπούτο στο πρώτο μέρος έδειξε ότι θέλει λίγο χρόνο να βρει πατήματα και να προσαρμοστεί, ενώ Μαλεζάς και Ζάιρο (ειδικά ο Βραζιλιάνος) που έπαιξαν στο δεύτερο, ήταν καλύτεροι και πιο έτοιμοι.
Κενά στην άμυνα με δύο στόπερ
Ο Ίγκορ Τούντορ επέλεξε να παρουσιάσει στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού αγώνα μία ομάδα βασισμένη καθαρά στο 4-3-3, αλλά το σχήμα με δύο στόπερ εδειξε πολλά αμυντικά κενά. Μόλις στο 2′ ο Πέλκας έδωσε στον Ροντρίγκες, αλλά βγήκε και μπλόκαρε ο Καντιμοίρης, Στο 10΄ ο Αμπντούν εκτέλεσε φάουλ, ο Ετζεγκέλε πήρε την κεφαλιά, ο Πέλκας έβαλε το πόδι και έδιωξε κόρνερ.
Ο ΠΑΟΚ ήταν ανοιχτός από την αριστερή του πλευρά, ειδικά στη αρχή που ο Κοροβέσης εψαχνε τα πατήματά του ως μπακ. Ωστόσο, στο 14΄ έκανε μια πολύ ωραία ατομική προσπάθεια, αλλά δεν τον ακολούθησε συμπαίκτης του στην περιοχή για να πάρει την πάσα του. Στο 19΄ 0 Τζιόλης με κάθετη πάσα προσπάθησε να βγάλει τον Ροντρίγκες απέναντι από τον Καντιμοίρη, ο Ετζεγκέλε έδιωξε και ο Κουλούρης με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα άουτ. Δυο λεπτά αργότερα «απάντησε» η Βέροια με σουτ του Μαγιέφσκι που έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Όλσεν.
Στο 23΄ ο Όλσεν έχασε δική του φάση. Ο Αμπντούν εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Ναζλίδης στην μικρή περιοχή και ενώ ο Σουηδός θα έπρεπε να ελέγχει, ο έμπειρος επιθετικός πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η πίεση ψηλά της Βέροιας απέδωσε σ’ αυτό το διάστημα, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα στο να βγάλει τη μπάλα σωστά από την άμυνά του. Στο 32΄ ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ μετά από προσπάθεια του Ροντρίγκες να γυρίσει στον Μακ. Εκτέλεσε ο Κάτσε και με το κεφάλι ο Τζιόλης έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 37΄ απείλησε ο Ροντρίγκες όταν πήρε τη μπάλα από τον Πέλκα έξω από την περιοχή, με στριφογυριστή κίνηση απέφυγε τον Ετζεγκέλε, σούταρε, αλλά ο Καντιμοίρης σε ετοιμότητα απομάκρυνε. Και πάλι από στημένη φάση απείλησε η Βέροια στο 42΄. Ο Αμπντούν εκτέλεσε το κόρνερ ο Βεργώνης, σούταρε, αλλά ο Όλσεν καλά τοποθετημένος, μπλόκαρε. Ο Ροντρίγκες στο 44΄ έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, καθώς σε σέντρα του Κοροβέση με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα δίπλα στο αριστερό δοκάρι. Ο 25χρονος επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι εμφανίστηκε ορεξάτος, αλλά ήταν εμφανές ότι χρειάζεται χρόνο να «βρεθεί» με τους νέους συμπαίκτες του και να αποκτήσει ρυθμο.
Το παρθενικό γκολ του Ζάιρο
Μια εντελώς διαφορετική ενδεκάδα παρέταξε στο δεύτερο μέρος ο Ίγκορ Τούντορ. Ο ΠΑΟΚ με τετράδα στην άμυνα (από αριστερά) τους Τζαβέλλα, Μαλεζά, Πούγγυρα και Σκόνδρα λειτούργησε πολύ καλύτερα και έκανε και κάποιους συνδυασμους. Στο 57΄ο Σαλπιγγίδης προσπάθησε να σεντράρει για τον Σαββίδη, αλλά η μπάλα κατέληξε μακριά από τον νεαρό του Δικεφάλου. Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι με ταχύτητα στην επίθεση οι φιλοξενούμενοι, η κακή τελική πάσα του Μυστακίδη στον Σαλπιγγίδη οδήγησε στην απώλεια της ευκαιρίας.
Ένα λεπτό αργότερα, ο Παυλίδης εκμεταλλεύτηκε την αναταραχή στην άμυνα του ΠΑΟΚ γύρισε προν τον Τάρο, αλλά τον παρενόχλησε σωτήρια ο Δεληγιαννίδης. Στο 68΄ Ο Σαλπιγγίδης γύρισε ωραία στον Μυστακίδη, ο τελευταίος μόνος ανενόχλητος σούταρε ψηλά άουτ. Στο 73΄ήρθε η ισοφάριση όταν ο Ζάιρο εκμεταλλεύτηκε μακρινή μπαλιά του Σαββίδη και την κακή εκτίμηση του Τσουμάνη, κατέβασε τη μπάλα με το στήθος και την τσίμπησε όταν βγήκε ο Καντοιμίρης, στέλνοντάς την πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.
Γκολ με την πρώτη ενέργειά του στο ματς. Πέντε λεπτά αργότερα πήγε και για δεύτερο γκολ, μετά από συνεργασία με τον Δεληγιαννίδη, αλλα η σέντρα σουτ που επιχειρησσε κατέληξε άουτ. Στο 89΄ ο Μυστακίδης σούταρε και ο Καντιμοίρης μπλόκαρε. Ο Τούντορ (πετώντας και ένα μπουκάλι στο έδαφος) τον έστειλε στα αποδυτήρια, εκνευρισμένος για την επιλογή του, αλλά και το γεγονός ότι δεν στάθηκε να τον ακούσει και γύριζε στην άμυνα! Στην επόμενη φάση έγινε σέντρα από δεξιά με τον Γεωργιάδη και ο Μεραμπιασβίλι με σουτ νίκησε τον Γλύκο και έκανε το 2-1.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Βέροια: Καντιμοίρης, Μαλόν (Νάστος 71′), Εντζεγκουέλε, Μαραγκός, Γιαννούλης (Τσουμάνης 46′), Βεργώνης (Παυλίδης 46′), Μπαλάφας, Γιουσούφ Γεωργιάδης 78′), Μαγέφσκι (Τάτος 58′), Αμπντούν (Μερεμπασβίλι 71′), Ναζλίδης (Μελικιώτης 78′).
ΠΑΟΚ (α΄ μέρος): Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Κοροβέσης, Κωνσταντινίδης, Τζιόλης, Κάτσε, Πέλκας, Μακ, Ροντρίγκες, Κουλούρης.
ΠΑΟΚ (β΄ μέρος): Γλύκος, Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Πούγγουρας, Μαντούρο, Δεληγιαννίδης, Σαββίδης, Μυστακίδης, Ζάιρο, Σαλπιγγίδης.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Καραντώνης από τον σύνδεσμο Ημαθίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου