Thursday, 25 April, 2024

Ο «Πατριάρχης» είναι εδώ… Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-3 στον ημιτελικό

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του 1ου ημιτελικού για το κύπελλο Ελλάδος Ανδρών στο βόλεϊ καθώς επικράτησε με 2-3 του Ολυμπιακού.

Τα τελευταία 4 χρόνια οι δύο ομάδες είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές των γηπέδων βόλεϊ με τον Ολυμπιακό να κατακτά κυρίως τα κύπελλα Ελλάδος και τον ΠΑΟΚ τα πρωταθλήματα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με τον τίτλο του φαβορί αλλά ο ΠΑΟΚ (όπως συνηθίζει όταν κρίνονται οι τίτλοι) τον «κάρφωσε» στο τάραφλεξ και πήρε την μεγάλη πρόκριση κάνοντας την ανατροπή από 2-1 σετ.

Ο αγώνας ξεκίνησε με 25 λεπτά καθυστέρηση μετά την απόφαση του ΠΑΟΚ να παραδώσει τα δελτία 15 λεπτά αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ήταν έξαλλοι με την παρουσία οπαδών του Ολυμπιακού πίσω από τους πάγκους και απείλησαν ότι θα πάρουν την ομάδα και θα φύγουν αν ακουστεί το παραμικρό αντεθνικό σύνθημα.

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο ξεκίνημα του πρώτου σετ, επηρεασμένες προφανώς από την καθυστερημένη έναρξη, με το πρώτο τεχνικό ταιμ αουτ να βρίσκει μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό με 8-7. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην συνέχεια και έφτασε γρήγορα στο 16-10 και μετά πήρε το 1ο σετ με 25-19.

Στο 2ο σετ ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και παίζοντας καλά στο μπλοκ κατάφερε να χτίσει μια διαφορά από νωρίς την οποία κράτησε μέχρι το 22-25.

Τα δύο επόμενα σετ ήταν μια επανάληψη των δύο πρώτων και σε σκορ και σε διακύμανση και έτσι φτάσαμε στο 2-2 και όλα κρίθηκαν στο ται μπρέικ.

Στο 5ο και τελευταίο σετ ο ΠΑΟΚ ήταν αποφασισμένος να φτάσει στην νίκη και μετά το 4-3 στο ξεκίνημα πήρε μπρος και έφτασε στο 6-9. Σε αυτό το σημείο ο Ολυμπιακός έδειξε σημάδια αντίδρασης μειώνοντας σε 8-9 αλλά έμεινε εκεί και ο ΠΑΟΚ με ένα σερί 0-6 έφτασε στο εύκολο 8-15 και στην μεγάλη πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ περιμένει το άλλο ζευγάρι αυτήν την ώρα, Παναθηναϊκός-Ηρακλής, για να μάθει τον αντίπαλο στον μεγάλο τελικό.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου