Thursday, 28 March, 2024

Ο προκριματικός όμιλος Ευρωμπάσκετ της Εθνικής γυναικών, στο Ηράκλειο

Με τη συναίνεση και τη στήριξη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η Ελληνική Ομοσπονδία

Καλαθοσφαίρισης υπέβαλλε σχετική πρόταση στη FIBA και ανέλαβε την οργάνωση και διεξαγωγή στο Ηράκλειο Κρήτης αγώνων προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών 2021.
Η ΕΟΚ, προτού θέσει υποψηφιότητα, ζήτησε επιστολές κρατικής υποστήριξης της διοργάνωσης, έκτακτη επιχορήγηση για την άρτια διεξαγωγή τους, καθώς και την αποδοχή του σχετικού διεθνούς υγειονομικού πρωτοκόλλου προστασίας των αγώνων.
Φυσικά, η Ομοσπονδία έλαβε όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις από τον κ. Αυγενάκη. Άλλωστε, η φιλοσοφία του Υφυπουργείου Αθλητισμού και η πολιτική της Κυβέρνησης είναι σταθερά προσανατολισμένες στην εξωστρέφεια, στη ανάπτυξη που ενισχύεται με τη φιλοξενία διεθνών γεγονότων και στο μήνυμα που εκπέμπεται σε όλο τον κόσμο για τις δυνατότητες της χώρας ως «ασφαλής προορισμός» εν μέσω πανδημίας.
Επιπλέον, η συνεργασία με τη FIBA βρίσκεται σε εξαιρετικά επίπεδα και μόλις προ ημερών η Ελλάδα απέσπασε κολακευτικά σχόλια και τα συγχαρητήρια της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας για την άριστη διοργάνωση στο ΟΑΚΑ του Final-8 Basketball Champions League.
Έτσι, λοιπόν, θα φιλοξενηθεί από 8-15 Νοεμβρίου στα «Δύο Αοράκια» ο όμιλος με την Εθνική μας ομάδας και εκείνες των Βουλγαρίας, Σλοβενίας και Ισλανδίας.
Η FIBA έχει αποφασίσει ότι οι αγώνες θα γίνουν σε «φούσκες» (ένα αποκλειστικό ξενοδοχείο για ομάδες, παράγοντες, στελέχη, διαιτητές, αποκλειστικά αποδυτήρια, μετακινήσεις κ.λπ.) και το πιο σημαντικό κριτήριο στην επιλογή των χωρών/πόλεων ήταν οι ασφαλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί, μαζί με την πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που περιλαμβάνουν τεστ και περιορισμό σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου