Thursday, 28 March, 2024

“Πάγωσε” την Τούμπα και μπήκε 5αδα (video)

Με έναν εκπληκτικό Πασχαλάκη, ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε νικηφόρα (0-1) από την έδρα του ΠΑΟΚ και “σκαρφάλωσε” στην πέμπτη θέση

του βαθμολογικού πίνακα.

Με έναν εκπληκτικό Πασχαλάκη, ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε νικηφόρα (0-1) από την έδρα του ΠΑΟΚ και “σκαρφάλωσε” στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας πίσω του τους δύο δικεφάλους και τον Ατρόμητο.

Το σύνολο του Ιβιτς τελείωσε το ματς με 24 τελικές προσπάθειες, όμως, δεν κατάφερε ούτε μία φορά σκοράρει και έτσι γνώρισε τη δεύτερη εντός έδρας ήττα του. Αντίθετα ο Τζημόπουλος με γυριστό σουτ έδωσε γρήγορα στην ομάδα του το προβάδισμα, το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος.

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-2-3-1 παρέταξε ο Βλάνταν Ιβιτς τον ΠΑΟΚ στο ματς. Ο Γλύκος κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα και Λέοβατς. Κάνιας και Τσίμιροτ τα αμυντικά χαφ, με τους Κάμπος και Πέλκα στα άκρα και τον Μπίσεσβαρ πίσω από τον Κουλούρη.

Με 3-5-2 ο ΠΑΣ Γιάννινα του Γιάννη Πετράκη. Ο Πασχαλάκης στη θέση του τερματοφύλακα με τους Τζημόπουλο, Σκόνδρα και Μιχαήλ στο κέντρο της άμυνας. Κούτρης και Ναδάλες στα άκρα με τους Λίλα, Καρανίκα και Κοζορώνη στον άξονα. Στην επίθεση ο Ακόστα με τον Γιάκο.

Πασχαλάκης μετά τα Χριστούγεννα

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα φάνηκαν οι προθέσεις των δύο ομάδων, καθώς ο ΠΑΣ με το… καλημέρα προσπάθησε να βγάλει τον Ακόστα στην πλάτη της άμυνας, ενώ ο ΠΑΟΚ με τον Κουλούρη απέτυχε δις να νικήσει τον Πασχαλάκη και να ανοίξει το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό. Αυτές οι φάσεις στα πρώτα 120 δευτερόλεπτα του αγώνα ήταν και η εικόνα όλου του πρώτου μέρους. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας φορτώσει τον άξονα πίεζαν στην μπάλα και στόχευαν σε μία γρήγορη αντεπίθεση που θα τους έδινε την ευκαιρία να μπουν σε θέση οδηγού του σκορ. Την αντεπίθεση την έβγαλαν με τον Ακόστα, αλλά ο Γλύκος είπε “όχι” στον αντίπαλο του κρατόντας ανέπαφη τη εστία του. Δεν έκανε το ίδιο λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όταν ο Τζημόπουλος εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Κουλούρη να διώξει και με γυριστό σουτ έκανε το 0-1 στο 16′.

Στα υπόλοιπα 30 λεπτά υπήρχε μόνο μία ομάδα επιθετικά στο ματς. Ο ΠΑΣ προσπαθούσε να κρατήσει το μηδέν πίσω, με τους γηπεδούχους να πιέζουν και να προσπαθούν με κάθε τρόπο για να φτάσουν στην ισοφάριση. Οι παίκτες του Βλάνταν Ιβιτς έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, τελειώνοντας το πρώτο μέρος με 11 τελικές, από τις οποίες οι 8 ήταν εντός εστίας. Ο λόγος που δεν κατάφερε ο δικέφαλος του βορρά να σκοράρει ήταν ο Πασχαλάκης. Ο Ελληνας γκολκίπερ ήταν πραγματικά ανίκητος πραγματοποιώντας εκπληκτικές επεμβάσεις. Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για τον ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον Πέλκα να μην μπορεί από πλεονεκτική θέση να ευστοχήσει στο 49′ και στο 50′. Η αδυναμία των παικτών του Γιάννη Πετράκη να κρατήσουν την μπάλα τους έφερνε συνεχώς σε θέση άμυνας , αλλά οι αντίπαλοι τους όσο περνούσαν τα λεπτά πραγματοποιούσαν ολοένα και πιο βιαστικές επιθέσεις. Αυτό φυσικά ευνοούσε τους φιλοξενούμενους, καθώς έπαιρναν ανάσες και παράλληλα διατηρούσαν πιο εύκολα πλέον το προβάδισμα. Ο Ιβιτς αποφάσισε να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του βάζοντας στο ματς, τόσο τον Αθανασιάδη, όσο και τον Μυστακίδη. Οι περιοχή του Πασχαλάκη γέμισε από παίκτες του ΠΑΟΚ, όμως, η μπάλα δεν έφτανε εκεί με αξιώσεις. Τα περισσότερα των γηπεδούχων ήταν έξω από την περιοχή, ενώ τη μία φορά που ο Πασχαλάκης ήταν εκτός θέσης, ο Πέλκας αστόχησε ξανά με το κεφάλι. Η είσοδος του Μαμπουλού στο ματς βοήθησε τον ΠΑΣ να βγει στην επίθεση και να ανησυχήσει λίγο την άμυνα του ΠΑΟΚ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν με αξιώσεις μέχρι την τελική προσπάθεια. Ετσι ο ΠΑΟΚ κυνήγησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο την ισοφάριση και θα τα είχε καταφέρει αν ο Μιχαήλ με αυτοθυσία δεν έβρισκε την μπάλα με την πλάτη στο σουτ του Αθανασιάδη.

Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος και ο ΠΑΣ έφυγε με το τρίποντο από την Τούμπα, αναγκάζοντας τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη εντός έδρας ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ιβάν Σαββίδης μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα κάλεσε στη σουίτα του τον Βλάνταν Ίβιτς και τους Αθανασιάδη, Γλύκο, Κάνιας. Αύριο (9/1) πάει Τουρκία ο Ροντρίγκες. Η ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ Γιαννινα με 1-0, έφερε νέες συσκέψεις στην Τούμπα. Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Ιβάν Σαββίδης κάλεσε στη σουίτα του τον Βλάνταν Ίβιτς και τους Αθανασιάδη, Γλύκο και Κάνιας και έχει μαζί τους συζήτηση.

Την ίδια ώρα, ο Γκάρι Ροντρίγκες,σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με την οικογένειά του είναι να βρεθεί σήμερα στην Τουρκία, όπου αύριο Δευτέρα (9/1) αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Γαλατάσαράι. Προφανώς την ίδια μέρα θα ανακοινωθεί και η πώλησή του από τον ΠΑΟΚ.

Contra.gr

“Πάγωσε” την Τούμπα και μπήκε 5αδα (video)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου