Friday, 29 March, 2024

Πάλη: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης! Πρώτο ελληνικό μετάλλιο μετά από 14 χρόνια

Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης που διεξάγεται στην Ουγγαρία.

Το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης νίκησε 7-6 τον Ασφάρ Ασίροφ στον μεγάλο τελικό και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 79κ.

Ο Κουγιουμτσίδης προσέφερε μία πολύ μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας μετά από πολλά χρόνια, καθώς αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο που κατέκτησε η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια, βρίσκοντας στο πρόσωπο του 20χρονου παλαιστή μία τεράστια ελπίδα για το μέλλον του αθλήματος στις μεγάλες διοργανώσεις. Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα κόντρα στον εξαιρετικό Ασίροφ, ο Κιουγιουμτσίδης επικράτησε στο τέλος, παίρνοντας το δεύτερο χρυσό μετάλλιό του μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23. Ο Έλληνας αθλητής ξεκίνησε εντυπωσιακά, παίρνοντας προβάδισμα 5-0! Ο Αζέρος μείωσε, σε 5-4, με τον τελικό να μετατρέπεται σε θρίλερ. Η πλευρά του Ασίροφ έκανε και challenge για την τελευταία λαβή, με τους κριτές να δίνουν από δύο βαθμούς στον κάθε παλαιστή, «σφραγίζοντας» τη νίκη του Κουγιουμτσίδη με 7-6.

Το σχετικό δελτίο Τύπου της ομοσπονδίας αναφέρει:

“Στο Πάνθεον της Ιστορίας της ελληνικής Πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Το «φαινόμενο» της ελληνικής Πάλης έγραψε Ιστορία και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 79κ. Ελευθέρας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών που διεξάγεται στην Ουγγαρία. Ο Ημίθεος Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς άλλος. Μέσα σε λίγες ημέρες στέφθηκε πρωταθλητής Ανδρών και u23. Μάλιστα έγινε ο πρώτος Ελληνας αθλητής που αγωνίστηκε σε τελικό μετά από 19 χρόνια και ήταν το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους άνδρες μετά από 14 χρόνια.

Πραγματοποιώντας ακόμα μία σπουδαία εμφάνιση στην κατηγορία των 79 κιλών το «λιοντάρι» ξεπέρασε και το εμπόδιο του Αζέρου Ασφάρ Ασίροφ και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κάνοντας τους Έλληνες υπερήφανους ακούγοντας τον εθνικό μας ύμνο.

Στον τελικό μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο λεπτό «διάβασε» τον Αζέρο και στη συνέχεια με την εκρηκτικότητα και την ικανότητα της μετάβασης από την θέση άμυνας στη θέση επίθεσης που τον διακρίνει κέρδισε τέσσερις γρήγορους πόντους και προηγήθηκε 4-0. Με ακόμα ένα πόντο, καθώς έβγαλε εκτός τον αντίπαλο του έφτασε σε διαφορά ασφαλείας (5-0) και με ένα λεπτό να απομένει προσπάθησε να «παίξει» με τον χρόνο. Ο Αζέρος αντεπιτέθηκε, ωστόσο ο Κουγιουμτσίδης έδειξε τις μεγάλες ικανότητές του και στο αμυντικό παιχνίδι και κατάφερε μέχρι το τέλος να διατηρηθεί μπροστά στο σκορ. Να σημειωθεί ότι με τη λήξη του αγώνα οι Αζέροι έκαναν ένσταση, ωστόσο οι κριτές έδωσαν από δύο πόντους στους δύο αθλητές και στην ουσία έχρισαν και με τη… βούλα πρωταθλητή Ευρώπης το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης.

Στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης ο Κουγιουμτσίδης κατέβηκε με κεκτημένη ταχύτητα από το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό U23. Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης ξεδίπλωσε το ταλέντο του για ακόμα μία φορά και έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει για τις ατελείωτες δυνατότητές του και το μέλλον που έχει μπροστά του, καθώς είναι μόλις 21 ετών.

Μετά και από αυτή την τεράστια επιτυχία ο Έλληνας πρωταθλητής κάνει άλμα τριών θέσεων και φτάνει στην τέταρτη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία του”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου