Thursday, 28 March, 2024

«Πάτησε» την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός (2-1)

Με την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός έριξε στο καναβάτσο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ επικρατώντας 2-1 στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Super League.

Όντας απόλυτα συγκεντρωμένος για 90 και κάτι λεπτά, ο Παναθηναϊκός πήρε μια τεράστια νίκη στην έδρα της Ενωσης. Από την άλλη η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα παρουσίασε τις γνωστές παθογένειες στην άμυνά της που ήταν κάτι περισσότερο από… εύθραυστη. Ο Μακέντα και ο Κουρμπέλης χτύπησαν στο 32′ και το 45’2′, με τον Ολιβέιρα να μειώνει στο 87ο λεπτό.

Το ματς
Το ματς είχε τρομερό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Ο Παναθηναϊκός είχε τις πρώτες καλές στιγμές στο ματς καθώς πριν το πρώτο δεκάλεπτο χτυπώντας στην αδυναμία της Ενωσης στα άκρα της άμυνας επιχείρησε κάποιες επικίνδυνες παράλληλες σέντρες. Μετά το 10′ η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία με τον Λιβάγια να ταλαιπωρεί την άμυνα των φιλοξενούμενων και τον Σάκχοφ να πιέζει ασφυκτικά. Η Ενωση βρήκε κάποιες ευκαιρίες με τον Μάνταλο, όμως ο αρχηγός της ΑΕΚ δεν κατάφερε να εκτελέσει σωστά στις δύο φορές που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση. Όσο περνούσαν τα λεπτά οι πράσινοι έδειχναν πως το πλάνο τους ήταν να περιμένουν πίσω την κατάλληλη στιγμή να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Ετσι και έγινε. Στο 34′ ο Παναθηναϊκός, με τον Χατζηγιοβάνη να βλέπει ωραία τον επερχόμενο Μακέντα, του πέρασε εξαιρετικά τη μπάλα και ο Ιταλός με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Τσιντώτα στο τετ α τετ. Στη συνέχεια δεν υπήρξε κάποια σημαντική ευκαιρία και όλα έδειχναν πως ο Παναθηναϊκός θα πάει στο ημίχρονο με το ελαφρές προβάδισμα. Ο Κουρμπέλης όμως εκμεταλλευόμενος την τραγική ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ, σκόραρε με πλασέ μέσα από την περιοχή κάνοντας το 2-0 στο 45’+2′. Στο δεύτερο μέρος, ο Καρέρα έκανε αρκετές αλλαγές όμως η ΑΕΚ σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειχνε πως είναι ικανή να κάνει την ανατροπή. Δεν έδειχνε δυναμισμό, αντίδραση, ούτε δημιουργούσε ευκαιρίες και ο Μπόλονι έτριβε τα χέρια του. Ουσιαστικά η πρώτη καλή της φάση, βγήκε στο 73′ όταν η κεφαλιά του Ανσαριφάρντ πέρασε λίγο έξω από την εστία του Διούδη. Ενώ στο 78′ ένα σουτ του Μάνταλου ανησύχησε τον διεθνή πορτιέρο.

Στο 87′ εν τέλει από μια σέντρα του Παουλίνιο από τα δεξιά ο Ολιβέιρα βρήκε χώρο μέσα στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα μείωσε για την ΑΕΚ σε 2-1, ενώ στην επόμενη φάση ο Δικέφαλος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-2
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου (82΄ Χνιντ), Ινσούα, Σάκχοφ (66΄ Ολιβέιρα), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Τάνκοβιτς, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (82΄ Μαχαίρας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος (87΄ Πούγγουρας), Βιγιαφάνιες (70΄ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (87΄ Χουανκάρ), Μακέντα (72΄ Αγιούμπ).

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου