Saturday, 20 April, 2024

Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Χαράλαμπος Ζέσκας από τα Γιαννιτσά

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της WKU (World Kickboxing and Karate Union) στο Bregenz της Αυστρίας, διεξήχθη από τις 15 έως τις 21 Οκτωβρίου

με περισσότερες από 1500 συμμετοχές αθλητών από 40 χώρες, που πήραν μέρος στη διοργάνωση.
Για την ελληνική Εθνική ομάδα πήρε μέρος ο Χαράλαμπος Ζέσκας, με καταγωγή από τα Γιαννιτσά, στην 7η συνεχόμενη συμμετοχή του με το εθνόσημο στο στήθος. Αγωνίστηκε στα -70 κιλά σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες:
Light contact των ανδρών (18-35 ετών)
Full contact των ανδρών (18-35 ετών)
Light contact των ανδρών (άνω των 35 ετών)
Οι κατηγορίες αυτές των -70 κιλών είναι συνήθως από τις δυνατές κατηγορίες.


Στην πρώτη του κατηγορία, στο φουλ κόντακτ, αδικήθηκε από τους κριτές, χάνοντας έναν αγώνα πολύ κοντινό στα σημεία. Ήταν ένας από τους καλύτερους του αγώνες, όπου έδειξε τι έχει δουλέψει με σκληρή προπόνηση τους περασμένους μήνες. Αποκλείστηκε στους προημιτελικούς από Γερμανό αντίπαλο.
Στο λαιτ κόντακτ, μετά από πολύ δυνατό ξεκίνημα με αντίπαλο από την Αυστρία και περνώντας στους 8, έχασε τη συγκέντρωση του μετά από σκληρά χτυπήματα του αντιπάλου του και αποκλείστηκε και εκεί στους προημιτελικούς από Ελβετό.
Στην τελευταία του κατηγορία (light contact ανδρών άνω των 35 ετών) έπαιξε σε κάθε αγώνα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με θέληση και ψυχή, διώχνοντας δύο Γερμανούς και κατακτώντας έτσι τον παγκόσμιο τίτλο.
Ο Χαράλαμπος προπονείται και έχει και τη δικιά του σχολή πολεμικών τεχνών στο Tübingen της Γερμανίας.
Μαζί του ήταν και προπονήτρια του Ευαγγελία Τσάννη (και η ίδια της 2x παγκόσμια πρωταθλήτρια στο κικ μπόξινγκ) που φέτος δεν αγωνίστηκε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου