Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023: Η πρόκριση της Ελλάδας περνά από το Βελιγράδι

Η Ελλάδα φιλοξενείται απόψε (21:00) από τη Σερβία και με «διπλό» βάζει πολύ γερές βάσεις πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023

Η διαδικασία των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ 2023 μπαίνει πλέον στην τελική της ευθεία.

Απόψε (21:00, Novasports Prime) ξεκινά ο δεύτερος και τελευταίος γύρος για την εθνική Ελλάδας με το πρώτο από τα έξι ματς αυτής της φάσης. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, μετά την πρωτιά της στο Τουρνουά Ακρόπολις, θα φιλοξενηθεί από τη Σερβία στη Stark Arena, στο γήπεδο όπου διεξήχθη το φετινό Final Four της EuroLeague με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού.

Πρόκειται για το πρώτο επίσημο ματς σε μια μεγάλη σειρά αγώνων. Έπονται το Βέλγιο για τα προκριματικά στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (28/8, 20:00) και εν συνεχεία το Eurobasket (πρεμιέρα με Κροατία στις 2 Σεπτεμβρίου). Ο αποψινός αγώνας προφανώς θα είναι αρκετά δύσκολος για την Εθνική μας κόντρα στους Πλάβι των Νίκολα Γιόκιτς (δύο φορές MVP NBA) και Βασίλιε Μίσιτς (δύο συνεχόμενες φορές MVP των Final Four της EuroLeague). Αλλά και η Ελλάδα θα έχει τον δικό της MVP, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στη μέση του.

Πρεμιέρα του 9ου ομίλου λοιπόν, με τις συμμετέχουσες ομάδες να μεταφέρουν τα αποτελέσματά τους από την πρώτη φάση. Συνεπώς, η Ελλάδα βρίσκεται στην 1η θέση του ομίλου αυτήν τη στιγμή με ρεκόρ 3-1. Μαζί της και η Λετονία του Πορζίνγκις και των αδερφών Μπέρτανς. Στο 2-2 βρίσκονται η Τουρκία και το Βέλγιο, ενώ ρεκόρ 1-3 έχουν οι Σερβία και Μεγάλη Βρετανία. Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 25 Αυγούστου-10 Σεπτεμβρίου σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία, Ινδονησία. Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, με νίκη απόψε η Ελλάδα θα βρεθεί πάρα πολύ κοντά πλέον στα γήπεδα της Ασίας.

«Ο Νο 1 σταρ της ομάδας είναι ο Γιάννης, τον οποίον μπορούμε να σταματήσουμε μόνο αν παίξουμε ομαδικά. Περιμένουμε ένα σκληρό παιχνίδι. Γνωρίζουμε τη σημασία τόσο του αυριανού αγώνα όσο και αυτών των «παραθύρων» γενικότερα» ανέφερε ο αρχηγός της εθνικής Σερβίας, Βλάντιμιρ Λούσιτς.

Από την πλευρά της Ελλάδας ο Μιχάλης Λούντζης είπε μεταξύ άλλων: «Θα αντιμετωπίσουμε μια τόσο δυνατή ομάδα, σε ένα γεμάτο γήπεδο. Η Σερβία θα έχει όλα τα αστέρια της, αλλά για μας δεν αλλάζει κάτι. Θα πάμε στο Βελιγράδι με στόχο να πάρουμε τη νίκη». Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα θα λείψει λόγω τραυματισμού από την πλευρά της Σερβίας, ενώ ο Σβέτισλαβ Πέσιτς θα έχει μαζί του τον Νεμάνια Νέντοβιτς. Εκτός αποστολής για την Εθνική μας λόγω τραυματισμού είναι οι Γιώργος Παπαγιάννης, Ιωάννης Παπαπέτρου και για λόγους τακτικής οι Γιάννης Κουζέλογλου, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης.

Οι 12άδες των δύο ομάδων για το μεγάλο ματς του Βελιγραδίου:

Σερβία: Νταβίντοβατς, Μαρίνκοβιτς, Κάλινιτς, Λούτσιτς, Ντόμπριτς, Ρίστιτς, Γιόκιτς, Γιάκοντιτς-Κούριτζα, Μίσιτς, Γκούντουριτς, Γιάραμαζ και Μιλουτίνοφ.

Ελλάδα: Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Λεωνίδας Κασελάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης και Μιχάλης Λούντζης.

9ος όμιλος

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής (25/8)

19:30 Λετονία-Τουρκία

21:00 Σερβία-Ελλάδα

21:30 Βέλγιο-Μ. Βρετανία

Η βαθμολογία (νίκες-ήττες)

Ελλάδα 3-1

Λετονία 3-1

Τουρκία 2-2

Βέλγιο 2-2

Σερβία 1-3

Μ. Βρετανία 1-3

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου