Thursday, 28 March, 2024

Παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία ο Θανάσης Κωνσταντινίδης

«Έσπασε» το φράγμα των 20 μέτρων και κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία κατηγορίας 32. Ο λόγος για τον Θανάση Κωνσταντινίδη

ο οποίος κατέρριψε το ρεκόρ κόσμου στον δίσκο, στην πρεμιέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου ΟΠΑΠ 2019 που φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ.
Ο κάτοχος δύο μεταλλίων από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, είχε καλύτερη βολή στα 20 μέτρα 86 εκατοστά, σχεδόν 2.5 μέτρα πάνω από το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ (18.39μ.) πριν από δύο χρόνια στην Αθήνα. Και το εφετινό πρωτάθλημα, στηρίζει ο Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ΟΠΑΠ Α.Ε.
Ξιφασκία
Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Γεωργία Καλτσή στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο που φιλοξενείται για τρίτη ημέρα στη Βαρσοβία της Πολωνίας. Η Ελληνίδα οπλομάχος, παρά το μικρό διάστημα που ασχολείται με το άθλημα της ξιφασκίας, κατάφερε να καταλάβει την 9η θέση στη σπάθη κατηγορίας Β`.
Η Καλτσή ήταν εντυπωσιακή στη φάση των ομίλων όπου με τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες κατέκτησε την 1η θέση. Πέρασε bye τον γύρο των 32, για να γνωρίσει την ήττα στον γύρο των 16 από την Ιταλίδα Ροζάνα Πασκουίνο με σκορ 15-5.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου