Thursday, 28 March, 2024

Παναθηναϊκός: Κοντά σε αυτόν που νίκησε τον ΠΑΟΚ και τον ήθελε ο Ολυμπιακός!

Ο Γιουνούς Σανκαρέ είναι ο εκλεκτός για τη μεσαία γραμμή-Είχε απασχολήσει πριν 1,5 χρόνο τον Ολυμπιακό-Μετρά δύο νίκες με τον ΠΑΟΚ!
Το Onsports.gr σας αποκάλυψε από χθες πως ο Γιουνούς Σανκαρέ είναι ο εκλεκτός του Πιέρ Ντρεοσί για τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού! Όπως όλα δείχνουν, το θέμα προχωρά και τελειώνει για το «τριφύλλι». Άλλωστε η κατάληξη είναι θέμα ωρών, καθώς ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου.
Ο Σενεγαλέζος μέσος που μπορεί να αγωνιστεί ως αμυντικό χαφ αλλά και ως εσωτερικός, δεν είναι… τυχαία περίπτωση ποδοσφαιριστή. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα «πιάσει» στον Παναθηναϊκό αν τελικά ολοκληρωθεί η απόκτησή του. Όμως στην… πλάτη του ο 31χρονος έχει ένα σημαντικό βιογραφικό.
Ειδικά στη Γαλλία, τη χώρα όπου έχει περάσει σχεδόν όλη την καριέρα του. Απ’ τις ακαδημίες της Παρί Σεν Ζερμέν, την πρώτη ομάδα της πρωτεύουσας της χώρας κι από εκεί Ρεμς, Ντιζόν, Βαλενσιέν, Γκινγκάμπ, Λιλ, Μπορντό!
Στο πρόσφατο παρελθόν, λοιπόν, είχε εμπλοκή με ομάδες της χώρας μας! Για διάφορους λόγους. Αγωνιστικούς ή ακόμη και μεταγραφικούς.
Τη σεζόν 2014-15, ο Σανκαρέ άνηκε στην Γκινγκάμπ. Μαζί της είχε μια πολύ καλή σεζόν (έπαιξε εκεί απ’ το 2013 μέχρι το 2016). Τη συγκεκριμένη αγωνιστική περίοδο, στον όμιλο του Europa League ο Γαλλικός σύλλογος κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με τον ΠΑΟΚ! Και στο τέλος ήταν οι δύο ομάδες που διεκδίκησαν την πρόκριση μέσω 2ης θέσης, μια και την 1η την πήρε η Φιορεντίνα.
Η Γκινγκάμπ ήταν αυτή που προκρίθηκε. Κι αυτό γιατί είχε δύο νίκες επί του «δικέφαλου» (2-1 στην Τούμπα, 2-0 στη Γαλλία).
Στις 2 Οκτωβρίου 2014 στο «Σταντ Ντου Ρουντουρού» ο Γιουνούς Σανκαρέ ήταν βασικός και έπαιξε σε όλο το ματς στον άξονα της μεσαίας γραμμής, μαζί με τον Ματίς στο 4-2-3-1 της ομάδας του. Η Γκινγκάμπ επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ και ο 31χρονος εκλεκτός του Παναθηναϊκού ήταν απ’ τους καλύτερους.
Στην Τούμπα, η αναμέτρηση διεξήχθη στις 11 Δεκεμβρίου 2014. Αυτή τη φορά ο Σανκαρέ ήταν 8άρι στο 4-3-3 της ομάδας του. Παίζοντας και πάλι και στα 90 λεπτά του ματς! Η Γκινγκάμπ επικράτησε 2-1, με τον Σανκαρέ να έχει την ασίστ στο νικητήριο γκολ της ομάδας του (σκόρερ ο Μπιβό)! Ο Σενεγαλέζος αγωνιζόταν με το «10» στην πλάτη!
ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Τα χρόνια πέρασαν, οι ομάδες άλλαξαν για τον Σανκαρέ. Το καλοκαίρι του 2019 ήταν στην Μπορντό, προερχόμενος από «γεμάτη» σεζόν, όντας μάλιστα αυτός που είχε τις περισσότερες ασίστ στους «Γιρονδίνους»! Τον Ιούλιο του 2019 λοιπόν, ο Ολυμπιακός αναζητούσε παίκτη για τη μεσαία γραμμή. Και είχε… βάλει στο μάτι τον Γιουνούς Σανκαρέ…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου