Tuesday, 23 April, 2024

Παναθηναϊκός: Ο Αϊτόρ πέτυχε το νικητήριο γκολ στο πρώτο διπλό

Από το πρώτο δίτερμα επί ολλανδικού εδάφους, σημαδεύτηκε η απογευματινή προπόνηση της τρίτης μέρας της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού στο Χορστ.
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χώρισε τους παίκτες του στους πορτοκαλί και στους πράσινους και οι δύο ομάδες έπαιξαν διπλό στα 2/3 του γηπέδου.
Τους πορτοκαλί απάρτιζαν οι Χριστογεώργος, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σερπέζης, Ρόμπι, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Καρλίτος, Ιωαννίδης σε σύστημα 4-4-2 και τους πράσινους αποτελούσαν οι Διούδης, Βέλεθ, Σιδεράς, Κώτσιρας, Χατζηθεοδωρίδης, Σανκαρέ, Πέρεθ, Μπουζούκης, Βίγια, Σαβιέ, Μακέντα, σε σχηματισμό 4-2-3-1.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακής ποιότητας και η επιθετική λειτουργία των δύο ομάδων δεν απέδωσε. Στο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε παρατηρήσεις και τα πράγματα βελτιώθηκαν.
Κυρίως για τους πορτοκαλί, οι οποίοι ήταν πιο παραγωγική και σκόραραν ένα γκολ, χάρη στο οποίο πήραν την άτυπη νίκη τους με 1-0! Ο Μαουρίσιο πάσαρε από μακριά στον Ιωαννίδη, αυτός στο τετ-α-τετ πλάσαρε πάνω στον Χριστογεώργο και ο Αϊτόρ στην επαναφορά σκόραρε με πλασέ, αφού έκλεψε από αμυντικό.
Πριν το δίτερμα, ο Γιοβάνοβιτς δούλεψε με τους παίκτες του στα τελειώματα και στις σωστές αντιδράσεις επιτιθέμενων και αμυνόμενων. Μία άσκηση με πάσες κατέληγε σε φάση ένας εναντίον ενός, με τον αμυντικό να έχει οδηγίες να κόψει τον επιθετικό χωρίς τάκλιν και πριν φτάσει περιοχή.
Στην εξέλιξη της άσκησης, η φάση άλλαξε με αναλογία τρεις επιτιθέμενους και δύο αμυνόμενους. Η άσκηση δεν εξελισσόταν όπως την ήθελε ο Γιοβάνοβιτς, κυρίως για τις επιλογές των επιτιθέμενων και τη διέκοψε για να δώσει οδηγίες. «Αν θέλετε να κάνετε όβερλαπ να το κάνουμε σωστά. Ο παίκτης δεν περνάει μπροστά από τον συμπαίκτη αλλά από πίσω», ανέφερε ο Σέρβος με αφορμή ένα λάθος όβερλαπ του Σανκαρέ.
Το «γκάζι» του Γιοβάνοβιτς αποσυμπίεσε τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με καλύτερη σκέψη και με δημιουργία ολοκλήρωσαν σωστά αρκετές φάσεις και άκουσαν τα «ώπα» του 59χρονου τεχνικού.
Κέρδισε την επανεκτίμηση ο Σανκαρέ
Ο Γιουνούς Σανκαρέ έμοιαζε τελειωμένος για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά σε πρώτη φάση, κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα. Ο Σενεγαλέζος δεν εξασφάλισε την παραμονή του, αλλά έχει πείσει τον Σέρβο προπονητή να του δώσει μία δεύτερη ευκαιρία για να τον αξιολογήσει.
Ο Γιοβάνοβιτς εκτίμησε την προσωπικότητα του Σανκαρέ, αλλά και την προσπάθεια του και θα τον αξιολογήσει στις επόμενες εβδομάδες. Αφού συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα, ο Γιοβάνοβιτς θα πάρει μία απόφαση για τον 32χρονο μέσο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου