Wednesday, 24 April, 2024

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2022: Νίκη για τον Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ με 5,55 μέτρα

Ο Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ των Ανδρών κι έκανε δύο τις διαδοχικές του νίκες στη διοργάνωση.

Ο αθλητής ολοκλήρωσε τον αγώνα του με άλμα στα 5,55 μ., ενώ στη συνέχεια δοκίμασε δίχως επιτυχία στα 5,65 μ., προκειμένου να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ. Ο άλτης του Παναγιώτη Συμεωνίδη μπήκε στον αγώνα στα 4,35 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη, ενώ με την πρώτη ανέβηκε πάνω και από το 5,45 μέτρα. Ο Καραλής θα συνεχίσει την προετοιμασία του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Δεύτερος ήταν ο Πέτρος Χατζίου (ΟΣΦΠ) με 5,35μ. και τρίτος ο Γιάννης Ρίζος (ΑΣ Άρης) με 5,25 μέτρα.

 “Πρώτη φορά αγωνίστηκα μπροστά στο κοινό της Θεσσαλονίκης και μου έδωσε μεγάλη ενέργεια. Χάνω στις λεπτομέρειες στα μεγάλα ύψη αλλά ξέρω ότι είμαι καλά και δουλεύουμε με τον προπονητή μου Παναγιώτη Συμεωνίδη να βελτιώσουμε κάποιες λεπτομέρειες. Είμαι έτοιμος για ρεκόρ, δεν θέλω να βάλω όρια”, είπε ο Καραλής με το τέλος του αγώνα.

Η Γκούσιν “κλείνει” θέση για Όρεγκον

Η Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) πήρε τη νίκη στο ύψος και φαίνεται να “κλείδωσε” θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου πέρασε το 1,87 μ. με την πρώτη προσπάθεια, ωστόσο στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει μία φορά το 1,89 μ. και δύο τα 1,91 μ., ύψη στα οποία επέλεξε να συνεχίσει. Η αθλήτρια πλέον στρέφει την προσοχή της στους Μεσογειακούς Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν στις 30 Ιουνίου

“Γενικά ταλαιπωρούμε με τις πολλές προσπάθειες και από το πρόβλημα έχω στο γόνατο. Γι’ αυτό και προτιμώ να ξεκινώ από «ψηλά». Σήμερα ξεκίνησα από το 1.81μ, έκανα 7-8 άλματα και γενικά είχα πρόβλημα. Το ιδανικό για μένα είναι να κάνω 5—6 άλματα. Είμαι σε φάση συντήρησης ενόψει Μεσογειακών Αγώνων”, είπε η Γκούσιν.

Δεύτερη ήταν η Δέσποινα Μαλταμπέ (Αμεινείας Μεσογείων) με 1,85 μ. και τρίτη η Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 1,81 μέτρα. Η Ελευθερία Χριστογεώργου (ΓΣ Κηφισιάς) δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε, αφού έμεινε στο 1,79 μ., ωστόσο θα έχει την ευκαιρία για μια καλύτερη παρουσία στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Νίκη με ρεκόρ για Κοτσαχείλη

Η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη (Πανιώνιος) έφτασε στις τέσσερις νίκες στη διοργάνωση, τερματίζοντας τα 3.000 μ. στιπλ σε 10.17.80. Η αθλήτρια συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 10.22.66 από το 2019. Δεύτερη με 10.34.96 ήταν η Ζωή Ανδρικοπούλου (ΑΟ Μυκόνου) και τρίτη η Ευγενία Παπαδημάτου (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου) με 10.38.79.

“Επιτέλους σήμερα έβγαλα αυτό που κάνω στην προπόνηση. Μέχρι τώρα οι αγώνες δεν μου έβγαιναν για διάφορους λόγους. Το αρνητικό της κούρσας ήταν ότι έτρεχα χωρίς συναγωνισμό. Δεν έχω άλλους αγώνες για τη σεζόν”, είπε η Κοτσαχείλη.

Στα 1.500 μ. ο έφηβος Πέτρος Παπαιωάννου (ΠΓΣ) έφτασε σε μια σπουδαία νίκη στην κατηγορία Ανδρών τερματίζοντας σε 3.51.44. Ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ έκανε καλή κούρσα και φάνηκε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του να αντιδράσουν στα τελευταία μέτρα. Δεύτερος με 3.51.78 ήταν ο Μάριος Αναγνώστου (ΑΣ Αναγέννηση Λαμίας) και τρίτος ο Παναγιώτης Παπαιωάννου (ΓΑΣ Ιλισσός) με 3.52.35.

Πρώτη νίκη για την Κουτλή

Την πρώτη της νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πέτυχε σήμερα η Κατερίνα Κουτλή (ΓΣ Ηλιούπολης), που τερμάτισε τα 1.500 μ. σε 4,32,27. Η αθλήτρια επέλεξε από τα πρώτα μέτρα να τεθεί επικεφαλής της κούρσας και τελικά κατάφερε να στεφθεί νικήτρια. Στα τελευταία 80 μ. η Αναστασία Μαρινάκου (ΠΑΟ) έκανε την αντεπίθεση της, πέρασε μπροστά, ωστόσο σκόνταψε και έπεσε πριν προλάβει να περάσει τη γραμμή τερματισμού. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ντενίσα Μπάλα (ΠΓΣ) με 4.33.25 και το χάλκινο η Ανθή Κυριακοπούλου (ΠΑΟ) με 4.37.67.

“Ήμουν και λίγο τυχερή, αλλά αυτά συμβαίνουν στον στίβο. Δεν μπορώ να πω ότι δεν χάρηκα με την πρωτιά. Ήταν πολύ καλή κούρσα και ειδικά το τελευταίο 400άρι ήταν πολύ γρήγορο. Ο στόχος μου είναι αύριο και τα 800μ έχω ρεκόρ που το είχα κάνει στο Βέλγιο 2.07.22”, είπε η Κουτλή. Από την πλευρά της η Μαρινάκου, δήλωσε: “Μόνο η νίκη με ενδιέφερε, έτρεξα με τέτοιο τρόπο για να κερδίσω και όλα μου βγήκαν… εκτός από το τέλος. Δεν κατάλαβα τι έγινε. Ένιωσα να σκοντάφτω, πάνω στον βηματισμό μου. Νόμιζα όμως ότι με το πέσιμο πέρασα τη γραμμή τερματισμού και νίκησα αλλά δυστυχώς για λίγα εκατοστά δεν τα κατάφερα”.

Η Κορένεβα νικήτρια στο τριπλούν

Η Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς) κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και μάλιστα στο τριπλούν, σε ένα αγώνισμα με το οποίο ασχολήθηκε για πρώτη φορά φέτος. Η αθλήτρια σημείωσε 13,62 μ. (-0,2) και άφησε στη δεύτερη θέση την Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος) με 13,53 μέτρα. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Χριστίνα Αλβερτσιάν (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 12,59 μ. (0,3).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου