Saturday, 20 April, 2024

ΠΑΟΚ για κύπελλο – Καταιγιστικός με τον Λεβαδειακό (vid)

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου όπως άλλωστε αναμένονταν προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ, ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε
η κοινή συνύπαρξη του.

Μαουρίτσιο με τον Ζαμπράνο, με τον δεύτερο να πραγματοποιεί και το ντεμπούτο του στο αρχικό σχήμα της ομάδας. Από ‘κει και πέρα, στην ενδεκάδα ξεκίνησαν και οι Δεληγιαννίδης, Μαλεζάς, Λημνιός και ο Κουλούρης, παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.
Καταιγιστικός ΠΑΟΚ…
Ο ΠΑΟΚ από πολύ νωρίς έδειξε τις διαθέσεις του στο γήπεδο. Οι παίκτες του Λουτσέσκου, είχαν συντριπτικά υπέρ τους ποσοστά στην κατοχή της μπάλα (78%-22% στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου), ενώ δημιούργησαν συνολικά 14 τελικές, έναντι μηδέν(!) του Λεβαδειακού.
Ο… χορός των χαμένων ευκαιριών για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε από νωρίς με τον Κουλούρη στο 6′ αν και από πλεονεκτική θέση να μη μπορεί να σκοράρει με τη κεφαλιά του να περνάει άουτ. Στο 10′ ήταν η σειρά του πρωταγωνιστή του πρώτου ημιχρόνου Πέλκα να απειλήσει όμως η μπάλα πέρασε άουτ, στο 18′ και πάλι ο ίδιος παίκτης αστόχησε, ενώ στο 27′ έχασε μία ακόμα τεράστια ευκαιρία όταν μόνος από πλεονεκτική θέση σημάδεψε ψηλά άουτ.
Λίγο νωρίτερα, ο καταιγιστικός σε ρυθμό και ευκαιρίες ΠΑΟΚ, είχε χάσει μοναδική ευκαιρία όταν ο νεαρός Δεληγιαννίδης με ωραίο σλάλομ απέφυγε όποιον παίκτη βρήκε μπροστά του όμως το πλασέ με το (κακό) του πόδι το δεξί πέρασε ελάχιστα άουτ.
Χαμένο πέναλτι και… εξιλέωση για Πέλκα
Στο 40′ ο Μαουρίτσιο βρέθηκε σε θέση φορ στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ναμάσκο. Ο Πέλκας πήρε τη μπάλα ανέλαβε την εκτέλεσή του όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ προς απογοήτευση του. Ομως, ένα λεπτό αργότερα, ο ίδιος παίκτης κατάφερε να πάρει το… αίμα του πίσω για όλες τις χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, όταν σκόραρε ένα εκπληκτικό γκολ με ωραίο γυριστό σουτ, έπειτα από την ασίστ του Λημνιού.
Ισοφάριση από τα… αποδυτήρια
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ζοζέ Ανιγκό, πέρασε στο γήπεδο τον Ζαραδούκα, αλλάζοντας το σύστημα για την ομάδα του σε 3-4-2-1, με τους Βοιωτούς πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα στην επανάληψη να ισοφαρίζουν με τον Γιακουμάκη με διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή να νικάει τον Ρέι, στην πρώτη τελική φάση γενικώς στο παιχνίδι για τον Λεβαδειακό.


Το γκολ αυτό “πάγωσε” κάπως τους παίκτες του ΠΑΟΚ που ναι μεν δημιούργησαν φάσεις, χωρίς ωστόσο σε καμία των περιπτώσεων αυτές να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Ναμάσκο.
Με τον Λουτσέσκου να βλέπει πως η ομάδα του δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου μέρους, έριξε στο 63′ στο παιχνίδι τον Βιεϊρίνια και τον Σάκχοφ, θέλοντας να αλλάξει πράγματα στο παιχνίδι του Δικεφάλου. Στο 67′ ο Λημνιός λίγο έλειψε να σκοράρει όμως το διαγώνιο σουτ του μετά την πάσα του Κουλούρη πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ναμάσκο.
Προβάδισμα νίκης με Σάκχοφ
​Επτά λεπτά μετά την είσοδό του ο Εβγέν Σάκχοφ (που μπήκε μετά από δύο παιχνίδια στην αποστολή του ΠΑΟΚ), κατάφερε με ωραίο συρτό διαγώνιο σουτ να νικήσει τον Ναμάσκο, βάζοντας και πάλι μπροστά την ομάδα του, διώχνοντας μακριά το άγχος που είχε φέρει η ισοφάριση του Γιακουμάκη. Σε εκείνο το λεπτό ο Λουτσέσκου έριξε στο παιχνίδι και τον Ελ Καντουρί, με τον Μαροκινό παραλίγο να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, όμως η κεφαλιά του ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρε των Βοιωτών.
Στο εικοσάλεπτο που απέμεινε μέχρι και το φινάλε ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην δημιούργησε άλλη ευκαιρία, όμως δεν απειλήθηκε και καθόλου από τους φιλοξενούμενους με το 2-1 να παραμένει με τον περσινό νικητή του θεσμού ΠΑΟΚ να ξεκινάει με το… δεξί τις υποχρεώσεις του στο κύπελλο Ελλάδος.

sdna.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου