Friday, 19 April, 2024

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Ο ΠΑΟΚ πέταξε ένα ημίχρονο, αλλά στο 2ο μέρος έπνιξε τον ΠΑΣ και βρήκε το τρίποντο ανατροπής (2-1) ξανά στο φινάλε, με… μπάζερ μπίτερ του Ελ Καντουρί!

Ο ΠΑΣ ήρθε στην Τούμπα, έχοντας «διαβάσει» εξαιρετικά τον ΠΑΟΚ, με την απουσία του Ελ Καντουρί από το βασικό πλάνο του Δικεφάλου να κάνει το έργο των φιλοξενούμενων ακόμη πιο εύκολο. Κάτι που αποτυπώθηκε πλήρως και στο γήπεδο, με τους «ασπρόμαυρους» να κινούνται σε πολύ ρηχά νερά δημιουργικά δεδομένου πως ο Αργύρης Γιαννίκης είχε «μπλοκάρει» τον άξονα του ΠΑΟΚ (σ.σ. στοχεύοντας στον Σβαμπ), οδηγώντας τους Θεσσαλονικείς σε παιχνίδι από τα πλάγια χωρίς αξιώσεις.
Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και την κατοχή στο α΄ημίχρονο, ωστόσο, οι εντυπώσεις και το γκολ ανήκουν στον ΠΑΣ που κατέθεσε διαπιστευτήρια σε τρεξίματα, αλληλοκαλύψεις και προσήλωση στο τακτικό του πλάνο. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι εξαργύρωσαν και την πρώτη τους ευκαιρία, παίρνοντας με τον Εραμούσπε το προβάδισμα στο 31ο λεπτό της αναμέτρησης. Μια φάση που ξεκίνησε και τελείωσε από τον κεντρικό αμυντικό του ΠΑΣ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε -σε συνεργασία με τον Λέο- την κακή αντίδραση των παικτών του ΠΑΟΚ, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.
Οι γηπεδούχοι έδειξαν σημάδια… αφύπνισης μετά το τέρμα που δέχθηκαν, ωστόσο, βρήκαν απέναντί τους τον Χουτεσιώτη, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το δείκτη του σκορ στο 0-1.
Με την έναρξη του β΄μέρους, ο Πάμπλο Γκαρσία προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές μεσοεπιθετικά προκειμένου να δώσει περισσότερη ένταση στην ομάδα του, με το Δικέφαλο να βρίσκει μέσα σε εφτά λεπτά το γκολ της ισοφάρισης με τον συνήθη ύποπτο των τελευταίων παιχνιδιών, Σφιντέρσκι, ο οποίος πήρε το… ριμπάουντ από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και την ασταθή απόκρουση του Χουτεσιώτη, για το 1-1.
Η συνέχεια ήταν καθαρά υπόθεση… ΠΑΟΚ. Σε αυτό συντέλεσε και η αποβολή του Εραμούσπε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 57′, γεγονός που έφερε τον ΠΑΣ σε μια πιο παθητική στάση, προσπαθώντας να αναχαιτίσει τους γηπεδούχους, οι οποίοι κινούνταν διαρκώς στα όρια της περιοχής τους. Μάλιστα, ο Ουρουγουανός δεν δίστασε να τα παίξει όλα γι΄όλα μέχρι τέλους, προχωρώντας σε ένα 3-5-2 με δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης τους Τσόλακ – Σφιντέρσκι.
Οι Θεσσαλονικείς σημάδεψαν ακόμη και το δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ με το Χρήστο Τζόλη, ωστόσο, αρνήθηκαν να παραδοθούν μέχρι τέλους παρά το γεγονός πως ακόμη και η τύχη έμοιαζε να μην είναι με το μέρος τους. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού μίλησε η ποιότητα του Μαροκινού, η είσοδός του οποίου δεν άλλαξε ριζικά την εικόνα του ΠΑΟΚ αλλά έφερε και την υπογραφή της ανατροπής καθώς με γυριστό έγραψε το τελικό 2-1.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου