Friday, 19 April, 2024

ΠΑΟΚ 1926-2016: 90 χρόνια πάθος

Ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει 90 χρόνια «ζωής» και το 2016, όπως είπε κι ο Ιβάν Σαββίδης, είναι «η χρονιά του ΠΑΟΚ»!

Ο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ έγινε η ομάδα της προσφυγιάς και της περηφάνιας, η ομάδα που κατόρθωσε στο πέρασμα των χρόνων να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και μέρος αμέτρητης λατρείας και πάθους για εκατομμύρια ανθρώπους.

paok_exedra

paok2
Ηταν το 1926, όταν κάποιοι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης έχοντας εγκαταλείψει τις πατρογονικές τους εστίες εγκαταστάθηκαν στην Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας μαζί τους την κουλτούρα τους, τον πολιτισμό τους , τα ήθη και τα έθιμα τους.
Άμεση τους προτεραιότητα η δημιουργία ενός αθλητικού σωματείου, του Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών, Π.Α.Ο.Κ., που έμελλε να γίνει η κορυφαία γέφυρα μεταξύ της Πόλης και της Θεσσαλονίκης.
Όλα τα στοιχεία που ακολούθησαν τον ΠΑΟΚ αυτά τα 90 χρόνια «ζωής» είναι λίγο πολύ γνωστά. Τα χρώματα του Συλλόγου, το σήμα του, πρώτος πρόεδρος, ο πρώτος αρχηγός, ο ύμνος, η συγχώνευση με την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης.
Με απόφαση του Ιβάν Σαββίδη ο «Δικέφαλος» ετοιμάζει μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις εντός του 2016, με τις οποίες θα γιορταστούν τα 90 χρόνια «ζωής» του Συλλόγου. Αυτό που θα ακολουθεί όλες τις δράσεις είναι το λογότυπο για τα 90 χρόνια ΠΑΟΚ, που αποτυπώνεται, ήδη, σ’ ότι έχει να κάνει με την ασπρόμαυρη ομάδα. Το σύνθημα που επιλέχθηκε είναι: «90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΟΣ» και ήδη ο ΠΑΟΚ συνοδεύει τη δραστηριότητα του στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #PAOK90.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ
«Αποχαιρετάμε το 2015 και υποδεχόμαστε μια σπουδαία και ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη για την ιστορία του ΠΑΟΚ χρονιά, το 2016. Ο μεγαλομέτοχος, η διοίκηση, οι παίκτες, το τεχνικό τιμ, οι υπάλληλοι και όλη η οικογένεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σας εύχεται Καλή Χρονιά και ευτυχισμένο το νέο έτος με αγάπη, υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο.
Κατά τη διάρκεια του επετειακού έτους, ο σύλλογος στο σύνολό του έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων αντάξιων της ιστορίας του ΠΑΟΚ και όλων των φίλων του που είναι διασκορπισμένοι σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης με το μήνυμά του στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου είχε σημειώσει ότι «είναι χρέος μας να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τις αρχές που επέβαλλαν οι ιδρυτές του ΠΑΟΚ, να τιμήσουμε την πλούσια ιστορία μας και να δημιουργήσουμε με ενθουσιασμό τις συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον» και πάνω σε αυτόν τον άξονα θα κινηθεί ο σύλλογος καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016», ανέφερε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η Θεσσαλονίκη πήρε μια πρώτη γεύση με την εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους, που «ντύθηκε» στα ασπρόμαυρα, για το τι θα ακολουθήσει μέσα στο 2016.

ΠΑΟΚ 1926-2016: 90 χρόνια πάθος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου