Tuesday, 23 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πασχάλης Κουλούμογλου και Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης: Αυτούς του Ήρωες δεν τους υποδέχθηκε κανείς…

Μεγάλες διακρίσεις πέτυχαν πριν από λίγες μέρες Έλληνες αθλητές μας, όπως ο Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης

ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ.
Ωστόσο όπως φαίνεται μερικοί προτίμησαν να δηλώσουν τον ενθουσιασμό τους, όχι στα επιτεύγματα των πραγματικών Survivor, αλλά σε άτομα που προέρχονται από ριάλιτι… όπως ήδη έχει σχολιάσει ο Αντώνης Τσαπατάκης, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στα 100μ. πρόσθιο SB4 παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα με επίδοση 1:52.00.
Συνολικά, η Ελλάδα κατέκτησε την 10η θέση στον πίνακα των μεταλλίων στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ που φιλοξενήθηκε στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας.
Ο απολογισμός ήταν 9 μετάλλια και συγκεκριμένα τέσσερα χρυσά, δύο ασημένια και τρία χάλκινα.
Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (3) και Αλεξάνδρα Σταματοπούλου. Ένα ασημένιο και ένα χάλκινο κατέκτησε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης, ένα ασημένιο ο Γιάννης Κωστάκης, και οι Αντώνης Τσαπατάκης και Παναγιώτης Χριστάκης κατέκτησαν χάλκινα μετάλλια.
Μετάλλια και χαρές και στην Άρση Βαρών
Ο Πασχάλης Κουλούμογλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τιφλίδας με επίδοση 163 Kg στην Άρση Βαρών σε πάγκο
Με τρεις επιτυχημένες προσπάθειες, ο Πασχάλης Κουλούμογλου χάρισε στην ελληνική άρση βαρών σε πάγκο, το πρώτο της μετάλλιο μέσα στο 2021. Υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρη Ιωαννίδη και με επίδοση 163 κιλά, κατέκτησε την 3η θέση στα -59 κιλά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που φιλοξενείται στην Τιφλίδα.
Ο Έλληνας πρωταθλητής στην πρώτη προσπάθεια σήκωσε 143 κιλά, ενώ στην δεύτερη ανέβηκε στα 153. Η σωστή διαχείριση στο ανέβασμα κιλών δυσκόλεψαν αρκετά τους δύο βασικούς διεκδικητές του χάλκινου μεταλλίου (τον Βραζιλιάνο Φράνκα Τζούνιορ και τον Περουβιανό Γκαρσία Τρέλες), τους οποίους και έθεσε εκτός, πριν καν ακόμη σηκώσει στην τρίτη και τελευταία προσπάθεια τα 163 κιλά.
Την Κυριακή 23 Μαΐου, ο Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης ολοκλήρωσε τον κύκλο των ελληνικών συμμετοχών στη διοργάνωση, με τη συμμετοχή του στην κατηγορία των -80 κιλών.
Ο Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 193kg
Το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των -80 κιλών, μετά από το technical challenge (τεχνική επανεξέταση), που ζήτησε ο προπονητής της Γεωργίας για την τελευταία προσπάθεια του Ραζμ Αζάρ, κατέκτησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της άρσης βαρών της Τιφλίδας, ο Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης.
Για κάποια δευτερόλεπτα, ο Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης, βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ωστόσο, ο υπεύθυνος διαιτησίας ανέτρεψε την απόφαση των κριτών, αποφασίζοντας ότι η προσπάθεια του Γεωργιανού ήταν έγκυρη, με αποτέλεσμα ο Έλληνας πρωταθλητής να βρεθεί στην δεύτερη θέση της κατάταξης.
Στην πρώτη προσπάθεια ο Μωϋσιάδης σήκωσε 187 κιλά, όμως ήταν άκυρος στην δεύτερη, στα 193 κιλά. Βλέποντας ότι το χρυσό μετάλλιο θα «παιζόταν» σε αυτά τα κιλά, ο Έλληνας πρωταθλητής επιχείρησε και πάλι να σηκώσει τα 193 κιλά. Αυτή τη φορά η προσπάθεια του ήταν επιτυχημένη (2-1 οι κριτές) και το μετάλλιο εξασφαλισμένο.
Ο Ραζμ Αζάρ, ο μοναδικός που θα μπορούσε να του κλέψει το χρυσό μετάλλιο, έβαλε στην μπάρα 194 κιλά, με τους κριτές να βγάζουν άκυρη την προσπάθειά του, αλλά τον προπονητή της Γεωργίας να ζητάει επανεξέταση.
Ο υπεύθυνος διαιτησίας, αφού συμβουλεύτηκε το βίντεο, έκρινε ότι η προσπάθεια του Ραζμ Αζάρ ήταν έγκυρη και ως εκ τούτου, το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Γεωργιανό και το ασημένιο στον Μωϋσιάδη.
Επόμενη στάση οι Παραολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου