Tuesday, 23 April, 2024

Δημήτρης Πέλκας: «Να βελτιωθώ όσο περισσότερο γίνεται»

Δημήτρης Πέλκας: «Να βελτιωθώ όσο περισσότερο γίνεται»

Στην Πορτογαλική Σετουμπάλ με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ αγωνίζεται ο Δημήτρης Πέλκας και σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύει το ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός με καταγωγή από τα Γιαννιτσά μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για την απόφασή του να πάει στην Πορτογαλία, τις διαφορές των πρωταθλημάτων, τον ΠΑΟΚ και την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Πέλκας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και στον Γιάννη Σταυρόπουλο, στην εκπομπή των Μάνου Ζερβάκη και Γιώργου Μαραθιανού:

-Το αν νιώθει δικαιωμένος από την επιλογή του να πάει στην Πορτογαλία:
«Είναι πολύ νωρίς να πω ότι έχω δικαιωθεί, έχω δρόμο μπροστά μου. Μπήκε καλά το 2015, όπως είπα και πριν θέλω να δουλέψω πολύ και ελπίζω να έρθουν κι άλλα πολλά».

-Τις ομοιότητες του ποδοσφαίρου σε Ελλάδα και Πορτογαλία:
«Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές. Μία διαφορά που υπάρχει είναι στο ρυθμό, ο οποίος νιώθω πως είναι πιο έντονος. Θεωρώ πως είναι καλό για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή που έχει ποιότητα πως μπορεί να σταθεί στο πρωτάθλημα αυτό». 

-Το επίπεδο στο Πορτογαλικό πρωτάθλημα
«Η Μπενφίκα, η Πόρτο, η Σπόρτινγκ και η Μπράγκα είναι ομάδες οι οποίες βρίσκονται σε ένα καλό και υψηλό επίπεδο και έχουν μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Φυσικά υπάρχει πιθανότητα και περιθώριο να τις κερδίσεις, έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

-Τη στήριξη από τον προπονητή της Σετουμπάλ σε σχέση με τον ΠΑΟΚ που δεν χώραγε στο ρόστερ:
«Δεν ξέρω αν χώραγα ή όχι. Από τη στιγμή που πάρθηκε η απόφαση να παραχωρηθώ δανεικός το δέχθηκα. Ήρθα εδώ και δουλεύω από την αρχή με το κεφάλι κάτω. Τους τελευταίους δυο μήνες παίζω περισσότερο, εδώ και ένα μήνα έχουμε καινούργιο προπονητή, ο οποίος με πιστεύει πιο πολύ και κάνω τα πάντα για να τον δικαιώσω». 

-Το συμβόλαιο του:
«Το συμβόλαιο μου λήγει τον Δεκέμβρη του 2015 και υπάρχει οψιόν αγοράς».

-Το αν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα:
«Είναι πολύ νωρίς για να μιλάω για το μέλλον. Κοιτάω την αυριανή προπόνηση και το επόμενο παιχνίδι, να βελτιώνομαι όσο περισσότερο γίνεται και το καλοκαίρι θα τα βάλουμε όλα κάτω και θα δούμε τι θα γίνει».

Το τι έχει ξεχωρίσει από το φετινό Ελληνικό πρωτάθλημα:
«Νομίζω πως το πρωτάθλημα είναι το ίδιο με πέρσι και πως δεν υπάρχουν πολλές διαφορές. Πίστευα και πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει τη διαφορά, αρκεί να το πιστέψουν και οι ίδιοι. Σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει να το πιστέψουν και οι ίδιοι και να συνεχίσουν στο μοτίβο που είχαν αρχίσει τη σεζόν».

-Τη φανέλα με το «10» στον ΠΑΟΚ:
«Είναι πάρα πολύ ωραίο να φοράς το νούμερο 10 αλλά είναι και μεγάλη ευθύνη, όμως τότε δεν ήμουν έτοιμος σωματικά κυρίως να αντεπεξέλθω στις προσδοκίες της ομάδας. Προσπάθησα, πείσμωσα και γίνομαι καλύτερος».

-Το κεφάλαιο «Εθνική»:
«Η Εθνική είναι στο μυαλό κάθε ποδοσφαιριστή, είναι το μεγαλύτερο που μπορείς να καν εις ως ποδοσφαιριστής να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου, είναι πολύ σημαντικό και φυσικά είναι στο μυαλό μου. Κοιτάω κυρίως το αύριο και το πώς θα βελτιώνομαι περισσότερο».

-Το πώς νιώθει για την αλλαγή χώρας:
«Σίγουρα η απόσταση είναι μεγάλη όμως δεν βλέπω αρκετές διαφορές. Ο ίδιος ήμουν στα Γιαννιτσά, ο ίδιος είμαι και τώρα, αντιμετωπίζω τις καταστάσεις με τον ίδιο τρόπο και ελπίζω να είναι ακόμα καλύτερα».

Πηγή: sport-fm.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου