Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Άγγιξε την πρωτιά η Βέροια παρά την ισοπαλία με Ξάνθη

Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το παιχνίδι της Βέροιας με την Ξάνθη. Η Βέροια δεν ήταν καλή στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη όμως έκλεισε στο μισό γήπεδο την Ξάνθη

δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν κατέφερε να φτάσει στο γκολ. Το θετικό για την Βέροια ήταν ότι ούτε η Λάρισα κέρδισε (έμεινε στο 0-0 με τον Ολυμπιακό Βόλου) και η μεταξύ τους διαφορά έμεινε στους πέντε βαθμούς, δυο αγωνιστικές πριν το τέλος.
Στο πρώτο μέρος η Βέροια είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και ήταν ακίνδυνη επιθετικά. Αντίθετα, η Ξάνθη ήταν πιο κινητική και δημιούργησε αρκετές τελικές στην περιοχή της Βέροιας. Γκολ μπορεί να μην σημειώθηκαν, όμως η αριθμητική ισορροπία των ομάδων άλλαξε στο 37’ όταν ο Αλί Μπαμπά αποβλήθηκε για χτύπημα στον Πεταυράκη.
Οι καλές στιγμές της Βέροιας στο πρώτο 45λεπτο ήταν δυο. Η πρώτη μάλιστα, προήλθε από λάθος γύρισμα με το κεφάλι του Μιχαήλ και λίγο έλλειψε να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα. Με υπερπροσπάθεια ο τερματοφύλακας της Ξάνθης πρόλαβε και μπλόκαρε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. Η δεύτερη καλή στιγμή της Βέροιας σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Μετά από σέντρα του Κάτσε, ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
Από την πλευρά της η Ξάνθη είχε στο 17’ μια κεφαλιά του Τσέλιου, μετά από κόρνερ, η μπάλα όμως χτύπησε και στο κεφάλι του Σκόνδρα και κατέληξε κόρνερ. Επικίνδυνο ήταν και το απευθείας φάουλ του Τζανακάκη στο 21’. Ο Βελλίδης όμως έπεσε στην αριστερή του γωνία και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε. Στο 44’ ο Τσιλιγγίρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Βγήκε στην αντεπίθεση και από το ύψος της περιοχής προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Βελλίδη αλλά ο τερματοφύλακας της Βέροιας μπλόκαρε. Πολύ μεγάλη ευκαιρία είχαν οι φιλοξενούμενοι και στο 45’. Ο Τσέλιος μπήκε μόνος από δεξιά, έκανε όμως κακό κοντρόλ και δεν πρόλαβε να πλασάρει τον Βελλίδη.
Στο δεύτερο μέρος, με τον χρόνο να την πιέζει, η Βέροια πήρε τον έλεγχο, έκλεισε την Ξάνθη πίσω και έψαξε το γκολ. Στο 46’ ο Παπαχρήστος έκανε μια σέντρα από αριστερά, ο Μούργος βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι αλλά ολιγώρησε και δεν κατάφερε να φτάσει στην εκτέλεση. Έτσι χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία. Στο 53’ ο Παπαχρήστος έκανε νέα σέντρα, ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 57’ ο Μούργος εκτέλεσε απευθείας φάουλ από καλή θέση, η μπάλα όμως πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ίτσο. Στο 63’ ο Μούργος απείλησε και πάλι με σουτ από μακριά αλλά η μπάλα πέρασε και τούτη την φορά δίπλα από το δοκάρι.

Η Βέροια συνέχισε την πίεση και με την Ξάνθη κλεισμένη πίσω δυσκολεύτηκε να βρει διαδρόμους προς την εστία της αντίπαλης ομάδας. Στο 75’ ο Ορφανίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Σκόνδρας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 85′ η Βέροια έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για γκολ. Ο Κουατέγκ έκανε το γέμισμα, ο Καπνίδης πάσαρε με το κεφάλι στον Πασά αλλά ο τελευταίος από κοντά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η κεφαλιά του από κοντά χτύπησε και σε παίκτη της Ξάνθης και κατέληξε κόρνερ.\
Στο 90′ η Βέροια έχασε νέα τεράστια ευκαιρία. Μετά από κόρνερ, ο Δημόπουλος από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κατοίκος (Στεφανής, Σάββας)
ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης (46’ Παπαχρήστος), Σκόνδρας, Δημόπουλος, Οικονόμου, Μούργος (84’ Κουατέγκ), Κάτσε (65’ Ορφανίδης), Γιακουμάκης (65’ Καπνίδης), Πόζογλου (46’ Φοφανά), Πασάς.
ΞΑΝΘΗ: Ίτσο, Μιχαήλ, Φαζός, Τζανακάκης, Διαμαντόπουλος (80’ Δημητριάδης), Τσέλιος (80’ Δόρης), Αλή Μπαμπά, Γκόμεζ, Ουνγιαλίδης, Θυμιάνης (90+ Μπάτζιος), Τσιλιγγίρης (57’ Γκάουριτς).
Δείτε τι δήλωσαν οι προπονητές της Βέροιας και της Ξάνθης μετά το ματς
Αποτελέσματα
Ολυμπιακός Β’-Αλμωπός Αριδαίας 2-1
Τρίκαλα-ΠΑΟΚ Β’ 0-6
Ηρακλής-Θεσπρωτός 6-0
Βέροια-Ξάνθη 0-0
ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου 0-0
Απόλλων Πόντου-Πιερικός 1-0
Πανσερραϊκός-Καβάλα 2-0
Απόλλων Λάρισας-Νίκη Βόλου 1-0

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου