Tuesday, 19 March, 2024

Άρης-Ολυμπιακός 1-1

Δεν είχε νικητή η αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 7η αγωνιστική των playoffs της Super League

Σε ένα ματς με δραματικό φινάλε, οι κίτρινοι πήραν το προβάδισμα στο 11ο λεπτό με τον Δημήτρη Μάνο. Ο Κώστας Φορτούνης ισοφάρισε στο 82′, ενώ ο Μπρούνο Γκάμα έχασε πέναλτι στο 89′ και είχε δοκάρι για τον Άρη στο 90′.
Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Άρης που δίνει μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο έφτασε τους 59 πόντους στη 2η θέση, κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να τον περάσει. Έτσι, ακόμη και ο ένας βαθμός μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός μετράει τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε 83 βαθμούς.
Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο παιχνίδι με αρκετές αλλαγές. Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 δίνοντας φανέλα βασικού σε Τζολάκη, Σουρλή, ενώ στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Ούγκο Κάιπερς. Από την άλλη, ο Άρης είχε μία έκπληξη με την παρουσία του Μπεναλουάν στο αρχικό σχήμα αντί του Ροζ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό. Στα πρώτα λεπτά ο Ρέαμπτσιουκ έκοψε τον Μαντσίνι που έφευγε μόνος απέναντι στον γκολκίπερ, ενώ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι έπειτα από κόντρα του Μπεναλουάν σε σέντρα του Ντρέγκερ.
Ο Άρης ήταν εκείνος που πήρε από νωρίς το προβάδισμα με τον Δημήτρη Μάνο. Ο Σάσα έβγαλε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά, ο στράικερ του Άρη πλάσαρε, ο Τζολάκης απέκρουσε, με την μπάλα να βρίσκει ξανά στον Μάνο. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να διώξει, αφού η μπάλα πέρασε τη γραμμή, κάτι που διαπιστώθηκε με τη βοήθεια του VAR.
ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΔΟΚΑΡΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Ολυμπιακός δεν φάνηκε επηρεασμένος από το προβάδισμα των κίτρινων. Αντίθετα, αύξησε την επιθετικότητά του και φρόντισε να γράψει μία μεγάλη ευκαιρία στο 20ο λεπτό. Ο Κάιπερς πέρασε τον Κουέστα, πλάσαρε από δύσκολη γωνία, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και ο Σούντγκρεν έδιωξε πάνω στη γραμμή.
Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να κυκλοφορούν την μπάλα. Ωστόσο, ο Άρης είχε γυρίσει τις γραμμές του και κάλυπτε σωστά τους χώρους έχοντας πολύ καλές αντιδράσεις στον ανασταλτικό τομέα.
Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.
Επομένως, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε μεν την κατοχή, αλλά δύσκολα μπορούσε να σημειώσει τελική μπροστά από την εστία του Χούλιαν Κουέστα.
ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΜΕ ΦΟΡΤΟΥΝΗ
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης στο 82ο λεπτό, χάρη σε συνεργασία δύο αλλαγών του Μαρτίνς. Ο Χασάν έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή και με ωραία ασίστ βρήκε τον Φορτούνη που έγραψε το 1-1. Μάλιστα, η φάση είχε ξεκινήσει από τον Κώστα Φορτούνη. Στη συνέχεια στην αμέσως επόμενη ευκαιρία ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία για την ανατροπή με σουτ του Χασάν.
Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος κρατώντας πιο μπροστά τις γραμμές του σε σχέση με τη λήξη του πρώτου μέρους. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση κράτησε για πέντε περίπου λεπτά με τον Ολυμπιακό να παίρνει ξανά την κατοχή και τους κίτρινους να γυρίζουν.
Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά, έτσι ο Μαρτίνς άλλαξε τον σχηματισμό του σε 4-4-2 και πέρασε τους Χασάν και Φορτούνη. Από την άλλη, ο Μάντζιος πέρασε τους Σάντε Σίλβα και Ματίγια για να κρατήσει την μπάλα και να εκμεταλλευτεί τα τρεξίματα. Στο 71ο λεπτό ο Άρης έγραψε καλή ευκαιρία με τον Σάσα να σουτάρει μέσα από την περιοχή σε κόντρα επίθεση των γηπεδούχων. Ο Μαρτίνς θέλησε να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του με Αραμπί, Μπουχαλάκη, ενώ ντεμπούτο έκανε και ο Καλογερόπουλος. Από την άλλη, ο Μάντζιος με τις αλλαγές του επιχείρησε, όπως αποδείχθηκε, χωρίς επιτυχία να προστατέψει το προβάδισμα.
ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΑΜΑ
Ο Άρης μετά το 1-1 του Ολυμπιακού έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει ξανά το προβάδισμα σ’ ένα δραματικό φινάλε. Ο Τιάγκο Σίλβα έκανε πέναλτι στον Ματέο Γκαρσία. Ο Μπρούνο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση στο 89ο λεπτό, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.
Ο Μπρούνο Γκάμα ήταν ξανά πρωταγωνιστικής σε χαμένη ευκαιρία για τη νίκη, όταν στο 90′ είχε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για το 2-1. Ο παίκτης του Άρη πάτησε στην περιοχή, έκανε το σουτ με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου