Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Άρης-Ολυμπιακός 1-1

Με ένα έξυπνο, ευρηματικό θα λέγαμε, γκολ του Ανδρέα Μπουχαλάκη ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τον Άρη στο 87′ (1-1) και πήρε το εισιτήριο

για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας
Ο Κουέστα είχε αφήσει τη μπάλα κάτω και ήρθε από πίσω ο Μπουχαλάκης που βρισκόταν στο δοκάρι, με τον γκολκίπερ του Άρη να μην τον αντιλαμβάνεται!
Αυτό το… παράξενο και πρωτότυπο τέρμα έγινε ήδη θέμα στην Αγγλία. Χαρακτηριστικά ο Άγγλος ρεπόρτερ Κρις Γουίτλι γράφει πως «ο Ανδρέας Μπουχαλάκης μόλις σκόραρε ένα έξυπνο και νικητήριο γκολ που έστειλε στον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Κυπέλλου».

O 27χρονος διεθνής χαφ ανήκει σε μια σπάνια κάστα παικτών που φόρεσαν τα ερυθρόλευκα. Οι περισσότεροι από αυτούς που αντιμετωπίστηκαν με δυσπιστία ή και εχθρικά από μεγάλο κομμάτι της εξέδρας, σπανίως τα κατάφεραν. Συνήθως λύγιζαν και γρήγορα άνοιγαν την πόρτα της εξόδου. Όχι ο Μπουχαλάκης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού χρειάστηκε να παλέψει πολλές φορές ακόμη και με την εμπάθεια προς του πρόσωπο του, γιατί η αμφισβήτηση ήταν δεδομένη και διαρκής. Αν μη τι άλλο είναι πια ξεκάθαρο πως τα ψυχικά του αποθέματα ήταν αυτά που τον έχουν φτάσει μέχρι εδώ.
Με το περιβραχιόνιο στο χέρι και πολλές φορές κομβικό στη συνολική λειτουργία της ομάδας του. Αρέσει δεν αρέσει, αποτελεί κλειδί για τη συνοχή του παιχνιδιού που επιθυμεί ο Πέδρο Μαρτίνς. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει τις κακές του μέρες, αυτές που τον κάνουν να φαντάζει μη απαραίτητος στο πλάνο του προπονητή του. Αποτελούν ωστόσο τη μικρή εικόνα, γιατί η μεγάλη είναι διαφορετική. Το απέδειξε και στο ‘Κλεάνθης Βικελίδης’. Με τον Ολυμπιακό να ζορίζεται με το 4-4-2 και το -αναγκαίο χωρίς να χρειάζεται εξηγήσεις- ροτέισον του Μαρτίνς.
Ένα ζόρι που έγινε μεγαλύτερο όταν ο Μπρούνο Γκάμα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Μπερτόγλιο από τον Ανδρούτσο, βάζοντας τον Άρη μπροστά στο σκορ στο 54′. Το 1-0 σήμαινε πως σε συνδυασμό με το 2-1 του Φαλήρου, οι γηπεδούχοι είχαν πια το προβάδισμα πρόκρισης. Ο Μαρτίνς έφερε σταδιακά στο ματς τους Μπρούμα, Φορτούνη, Εμβιλά, Καμαρά και Ελ Αραμπί, αλλά ο Άρης ήταν καλά διαβασμένος και απορροφούσε την πίεση σχετικά εύκολα. Ήταν όμως και άτυχος, γιατί χρειάστηκε αυτή η σπάνια έμπνευση του Μπουχαλάκη για να έρθει το 1-1 στο 87′. Όπως στο ‘Philips Stadion’, έτσι και σε ένα ακόμη νοκ-άουτ ματς πρόκρισης στην έδρα του αντιπάλου, ο Ολυμπιακός έβρισκε τον ήρωα της τελευταίας στιγμής. Ο Χασάν της Ολλανδίας έγινε Μπουχαλάκης στη Θεσσαλονίκη.
Ό,τι προσπαθούσαν οι συμπαίκτες του με τα πόδια, ο διεθνής χαφ το πέτυχε με το μυαλό του. Όταν κατάλαβε πως η άμυνα του Άρη ήταν ένας κόμπος που δεν λύνεται, κατάλαβε πως έπρεπε να κοπεί. Ίσως ήταν και ο μόνος τρόπος να νικηθεί σε αυτό το βράδυ η οπισθοφυλακή των γηπεδούχων και ο Κουέστα. Ο τελευταίος θα μπορούσε να πάρει το ανάθεμα, αλλά το ποδόσφαιρο ξεχωρίζει γι’ αυτές τις στιγμές. Δίχως ο Ισπανός να κάνει ένα από τα συνηθισμένα λάθη ενός γκολκίπερ, έπεσε θύμα της οξυδέρκειας του αντιπάλου. Συμβαίνει και με τερματοφύλακες πολύ υψηλότερου επιπέδου. Εν αντιθέσει με την ενέργεια του Μπουχαλάκη, που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα, πολύ περισσότερα στα ελληνικά.

fosonline-contra.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου