Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Άρης-ΟΦΗ 1-0 – Η Βαθμολογία της Super League

Ο Άρης φιλοξένησε τον ΟΦΗ για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League Interwetten, με τους Θεσσαλονικείς

να κερδίζουν με το αγαπημένο τους 1-0, χάρη σε τέρμα του Κώστα Μήτρογλου από το έκτο λεπτό.
Πλέον ο Άρης έμεινε μόνος δεύτερος στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου της Super League, έχοντας 51 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την ΑΕΚ που έχασε από το Βόλο στο Πανθεσσαλικό, με τον ΟΦΗ να παραμένει προτελευταίος στους 19 βαθμούς . Τη Δευτέρα (14/02) θα γίνει η κλήρωση των playoffs και των playouts.
Ο Άρης ήταν καλύτερος σε γενικές γραμμές κόντρα στον ΟΦΗ. Οι κίτρινοι μπήκαν πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και δεν άργησαν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ.
Στο έκτο λεπτό οι παίκτες του Άκη Μάντζιου έκλεψαν την μπάλα, ο Μπερτόγλιο έφυγε στην κόντρα επίθεση, μπήκε στην περιοχή και έδωσε στον Μήτρογλου την κατάλληλη στιγμή. Αυτός πλάσαρε έγκαιρα και έβαλε τον Άρη μπροστά στο σκορ. Ο Μήτρογλου ήταν άτυχος ωστόσο, καθώς έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 22′ επειδή τραυματίστηκε στον αριστερό προσαγωγό με τον Μάνο να τον αντικαθιστά.
Ο Άρης λίγο έλειψε να βρει και δεύτερο τέρμα δύο λεπτά αργότερα. Οι γηπεδούχοι έκλεψαν την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, και ο Σαντέ Σίλβα έφτασε ταχύτατα στη γραμμή της περιοχής του Βάτερμαν, όπου δοκίμασε το σουτ με το αριστερό, με την μπάλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι του Ολλανδού κίπερ.
Οι Κίτρινοι είχαν και άλλες καλές ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμα τους, ωστόσο δεν ήταν καθόλου προσεκτικοί στα τελειώματα των φάσεων, με αποτέλεσμα να μην βρουν κάποιο γκολ. Η καλύτερη εξ αυτών η ευκαιρία του Σάσα στο 31′, ο οποίος έχασε μοναδική ευκαιρία από τη μικρή περιοχή, με τον Βάτερμαν εξουδετερωμένο.
Από την πλευρά του ΟΦΗ, οι Κρητικοί είχαν δύο καλές στιγμές στο παιχνίδι. Ένα δυνατό σουτ του Ντε Γκούζμαν από την γραμμή της περιοχής στο 19ο λεπτό με την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω από την εστία του Κουέστα, ενώ στο 45΄ο Γιαννούλης δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ολλανδού μεσοεπιθετικού των Κρητικών.
Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά και στο δεύτερο μέρος, και είχε την πρώτη του καλή στιγμή, λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του παιχνιδιού. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκάμα, σε φάση διαρκείας στην περιοχή, ο Ρόουζ επωφελήθηκε από τις κόντρες και με διπλή προσπάθεια έκλεψε την μπάλα ψηλά.
Ο ΟΦΗ όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε στο γήπεδο, αφήνοντας πολλά κενά στο ανασταλτικό κομμάτι. Στο 54′ ο Άρης ξεδιπλώθηκε ταχύτατα στην κόντρα επίθεση με τον Γκάμα να διασχίζει το μισό γήπεδο, και να δοκιμάζει το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.
Σταδιακά ο ρυθμός στο παιχνίδι έπεφτε, με τις δύο ομάδες να είναι πιο προσεκτικές στις κινήσεις τους. Ο ΟΦΗ άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, δίχως ωστόσο να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη κατάσταση στην εστία του Κουέστα.
Ο ΟΦΗ προσπάθησε να βρει κάποιο γκολ, ωστόσο δεν δημιούργησε κάποια καλή στιγμή. Ο Άρης σταδιακά άρχισε να κάνει διαχείριση, παίζοντας και με το χρόνο. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου διατήρησαν το υπέρ τους προβάδισμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα από τον ΟΦΗ. Ντεμπούτο με το αριστερό για τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο του ΟΦΗ.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής
ΑΕΛ-Ολυμπιακός 1-3 (88′ Νούνιτς – 33′ Χασάν πεν. , 55′ Ανδρούτσος, 80′ Ελ Αραμπί)
Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός 1-0 (64′ Σλίβκα)
Άρης-ΟΦΗ 1-0 (6′ Μήτρογλου)
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 ( 85′ Μπρένερ)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1 ( 39′ Μακέντα, 82′ Ιωαννίδης – 84′ Κρμέντσικ)
Λαμία-Ατρόμητος 0-0
Βόλος-ΑΕΚ 1-0 (45+4′ πεν. Δουβίκας)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου