Tuesday, 23 April, 2024

Έτσι απλά: Πανελευσινιακός – ΠΑΟΚ 0-7 (vids)

Mε εφτά γκολ σε ένα ημίχρονο και με τον νεαρό Δεληγιαννίδη να έχει δύο ασίστ ο ΠΑΟΚ των αναπληρωματικών ξεμούδιασε στο 0-7 της Ελευσίνας!

2 γκολ ο Πέλκας, από ένα Κλάους, Περέιρα, Σάχοφ, Μυστακίδης και Κουλούρης.

Ο ΠΑΟΚ έκανε τη δουλειά κι αυτό που έπρεπε στο «Θριάσιο», συνέτριψε με 7-0, μετά από καλή εμφάνιση, τον ουραγό της Football League, Πανελευσινιακό, και τερμάτισε αήττητος (δίχως μάλιστα να «ματώσουν» τα δίχτυα του στα 3 ματς του ομίλου) και περιμένει την ερχόμενη Τρίτη (20/12) να μάθει τον αντίπαλο του στα νοκ άουτ ματς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές και είχε για πρωταγωνιστή, όχι κάποιον από τους έξι σκόρερ του, αλλά τον Παναγιώτη Δεληγιαννίδη, που μπήκε απ’ το παράθυρο στην ενδεκάδα! Είναι να σε θέλει…

Ο 20χρονος μέσος (ξεκίνησε ως αριστερός μπακ) βρέθηκε στο αρχικό σχήμα λόγω και του νέου κανονισμού της ΕΠΟ, που στο φάκελο της αδειοδότησης υποχρεώνει τις ομάδες να χρησιμοποιήσουν δύο  ποδοσφαιριστές, που υπέγραψαν φέτος το καλοκαίρι επαγγελματικό συμβόλαιο, για τουλάχιστον πέντε 70λεπτες συμμετοχές . Ποδοσφαιριστές, όπως ο Δεληγιαννίδης, που έχουν τρία χρόνια στα τμήματα υποδομής και είναι κάτω των 21 ετών.

Λόγω του νέου κανονισμού, ο γεννημένος στις 29 Αυγούστου του 1996, Δεληγιαννίδης, που έχει κάνει από το Μάιο του 2015 (Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 0-0) το ντεμπούτο του στην Α’ Εθνική, μπήκε στην ενδεκάδα απ’ το παράθυρο! Κι ήταν αυτός, που με τις δύο ασίστ του (στον Αθανασιάδη για το 0-1, στον Περέιρα για  0-2) «ξεκλείδωσε» την αντίπαλη άμυνα.

Μια ακόμη πολύ καλή και ουσιαστική εμφάνιση από τον Δημήτρη Πέλκα (σκόραρε δις και είχε τουλάχιστον τρεις ακόμη καλές στιγμές) και από τον Εβγέν Σάχοφ, που επίσης βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα του Πανελευσινιακού.

Κυρίαρχος με 80%-20% κατοχή, αλλά χωρίς γκολ

Με την κατοχή συντριπτικά υπέρ του ΠΑΟΚ (20%-80%) και 1-5 τελικές στο πρώτο μισό του α’ ημιχρόνου, ο Δημήτρης Πέλκας επιχείρησε δύο φορές να σκοράρει, ωστόσο αστόχησε τόσο στο σουτ με πολύ φάλτσο που επιχείρησε στο 18’, αλλά και τρία λεπτά αργότερα (21’) με την κοντινή προβολή. Ακόμη και έτσι ο Ίβιτς δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος. Όρθιος μπροστά απ’ τον πάγκο του έκανε διαρκώς παρατηρήσεις και ζητούσε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στη μεσαία γραμμή. Έβλεπε ότι η ομάδα του ήταν πολύ ανώτερη, είχε τον απόλυτο έλεγχο, αλλά δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Το γκολ, που τόσο έψαχνε ο ΠΑΟΚ, δεν ήρθε ούτε με την κεφαλιά του Σάχοφ (32’), που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Στεργιώτη, και τους Βαρέλα-Μυστακίδη να μην προλαβαίνουν να κάνουν από το μισό μέτρο την προβολή. Ο Έλληνας πορτιέρο του Πανελευσιανιακού είπε «όχι» και στην 10η τελική του «Δικεφάλου», με το σουτ του Σάχοφ (38’), ένα λεπτό νωρίτερα η μπάλα από την κεφαλιά του Βαρέλα σταμάτησε σ’ ένα πεσμένο αμυντικό των γηπεδούχων!

Με μια νέα εξίσου εντυπωσιακή απόκρουση του Στεργιώτη στο δυνατό σουτ του Δημήτρη Πέλκα (42’), την ίδια ώρα που ο Μάρκος Βελλίδης στην απέναντι εστία ξεροστάλιαζε από το τσουχτερό κρύο έχοντας ακουμπήσει όλο κι όλο δύο φορές την μπάλα, ολοκληρώθηκαν τα πρώτα 45 λεπτά.

Οι αριθμοί στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, που έληξε δίχως γκολ, ήταν: Τελικές (1-15), τελικές στην εστία (0-8), αποκρούσεις (5-0), κόρνερ (0-7) και κατοχή (20-80), όλα υπέρ του ΠΑΟΚ.

Σκόραρε δις σε τρία λεπτά και ησύχασε…

Το «γόρδιο δεσμό» έλυσε για τον «Δικέφαλο», με το ξεκίνημα του β’ μέρους, ο Στέφανος Αθανασιάδης. Από την σέντρα του πολύ καλού Δεληγιαννίδη, ο «κάπτεν» του, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πανελευσινιακού κάνοντας το 1-0 στο 49ο λεπτό.

Ο μικρός (Δεληγιαννίδης) σέρβιρε εκ νέου στο 52’ και ο Περέιρα με κεφαλιά έγραψε το 0-2, ενώ στο 56’ ο Κουλούρης έγινε δημιουργός, όμως ο Αργεντινός φορ δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στην άδεια εστία.

Όλα, όμως, είχαν πάρει το δρόμο τους. Οι παίκτες του Θανάση Δημόπουλου έχασαν την συγκέντρωσή τους και δύο λεπτά, μετά την ευκαιρία του Περέιρα, ο Σάχοφ με την τρίτη εύστοχη κεφαλιά έκανε το 0-3.

Ο Ουκρανός μέσος στο 70’ έκανε το σουτ, ο Στεργιώτης απόκρουσε προσωρινά και ο Μυστακίδης με προβολή έγραψε το 4-0, ο Κουλούρης, μετά την κεφαλιά του «Μύστα» στο δοκάρι, σημείωσε το 5-0 και ο Πέλκας πρώτα στο 77’ και στη συνέχεια στο 89’ διαμόρφωσε το τελικό 7-0. Ο ΠΑΟΚ, όπως είπε και ο Βλάνταν Ίβιτς, στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλε νεύρο, είχε σωστές επιλογές και κάπως έτσι φτάσαμε στο ευρύ 7-0, που αποτυπώνεται και από τα εντυπωσιακά νούμερα σ’ όλες τις κατηγορίες της στατιστικής: Τελικές (2-32), τελικές στην εστία (0-18), αποκρούσεις (9-0), κόρνερ (0-16) και κατοχή (22-78).

Σκόρερ: Αθανασιάδης (49’), Περέιρα (52’), Σάχοφ (58’), Μυστακίδης (70’), Κουλούρης (75’), Πέλκας (77’, 89’)

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)

Πανελευσινιακός: Στεργιώτης, Κορομηλάς (61’ Μουντοκαλάκης), Καμπούρης, Τσούπρος, Τσίγκρος, Κωστόπουλος (46’ Δημόπουλος), Σταματάκης, Κασναίτσης, Γραικός, Ναούμ, Παλαιολόγου (69’ Ορφανίδης).

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Δεληγιαννίδης, Βαρέλα (64’ Πούγγουρας), Μαλεζάς, Κίτσιου (64’ Κοροβέσης), Χαρίσης, Σάκχοφ, Πέλκας, Περέιρα, Μυστακίδης, Αθανασιάδης (54’ Κουλούρης).

Έτσι απλά: Πανελευσινιακός – ΠΑΟΚ 0-7 (vids)

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου