Thursday, 25 April, 2024

ΑΕΚ-Άρης 3-1

Μετά το σκάνδαλο της ΚΕΔ πριν από λίγες ώρες η συνέχεια δόθηκε στην Opap Arena. Εκεί όπου ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

ο οποίος μπήκε τελευταία στιγμή από την πίσω… πόρτα «καθάρισε» για την Ένωση, η οποία με την συνδρομή του Αρκά ρέφερι έκαμψε την αντίσταση του Άρη με 3-1, παραμένοντας έτσι στη κορυφή της Superleague.

Πολλά παράπονα από την πλευρά των φιλοξενούμενων για το ακυρωθέν γκολ του Καμάτσο στο 58′, αλλά και για την φάση του 2-1 της «Ένωσης» η οποία ξεκινά από επιθετικό φάουλ του Τζαβέλλα.

Κατά τα άλλα ο Ματίας Αλμέιδα μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του να ρίξει στο ματς τον Τσούμπερ, με τον Ελβετό να βρίσκει δύο φορές δίχτυα στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Το πρώτο τέρμα της Ένωσης πέτυχε ο Λιβάι Γκαρσία στο 36′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο Ιτούρμπε το γκολ του Άρη στο 45’+.

Ο Κουέστα επανήλθε κάτω από τα δοκάρια του Άρη. Οι Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, οι Ετέμπο Νταμπό στον άξονα, οι Ιτούρμπε, Νταρίντα, Πάλμα μεσοεπιθετική τριπλέτα και ο Καμάτσο στην κορυφή της επίθεσης.

Οι δύο ομάδες μπήκαν φουριόζες στην αναμέτρηση, θέλοντας να βρουν από νωρίς το γκολ που θα «ξεκλείδωνε» την αντίπαλη άμυνα.

Μόλις στο 2’ η «Ένωση» έφτασε κοντά στο γκολ με την κοντινή κεφαλιά του Αραούχο έπειτα από γύρισμα του Λιβάι Γκαρσία να διώχνει ενστικτωδώς ο Κουέστα.

Η απάντηση του Άρη ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα με το σουτ του Καμπάτσο από πλάγια θέση να βρίσκει την εξαιρετική πλευρά των διχτύων του Αθανασιάδη.

Εύστοχος από την άσπρη βούλα ο Λιβάι και 1-0

Η ΑΕΚ στη συνέχεια πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων αυξάνοντας την πίεση μπροστά από τα καρέ των φιλοξενούμενων.

Μια κυριαρχία που μετουσιώθηκε σε γκολ στο 36’. Ο Ετέμπο έπεσε «άτσαλα» πάνω στο Ελίασον με τον Διαμαντόπουλο να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Λιβάι Γκαρσία με τον μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ να ευστοχεί δίνοντας έτσι το προβάδισμα στην ομάδα του.

«Ψυχρολουσία» με Ιτούρμπε

Μετά την επίτευξη του γκολ ο Άρης δεν άλλαξε την επιθετική του προσέγγιση και δικαιώθηκε στον έξτρα χρόνο του πρώτου μέρους. Ο Πάλμα έπιασε έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη και τον Ιτούρμπε να πετάγεται στην πλάτη του Χατζισαφί, παίρνοντας το ριμπάουντ για το γκολ της ισοφάρισης προ κενής εστίας.

Στο δεύτερο μέρος οι κιτρινόμαυροι μπήκαν πιο δυνατά και απείλησαν με τον Αραούχο στο 55ο λεπτό, όμως ο Κουέστα με ωραία επέμβαση τον σταμάτησε. Ο Άρης πριν από το γκολ του Καμάτσο που ακυρώθηκε για οφσάιντ, απείλησε με κεφαλιά του Νταμπό στο 56′, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ενκουλού στο 68ο λεπτό, αλλά μετά από έλεγχο στο VAR πήρε πίσω την αρχική του απόφαση.

Ο Ματίας Αλμέιδα έριξε τον Στίβεν Τσούμπερ στην θέση του Αραούχο στο 61′ και ο Ελβετός άσος τον δικαίωσε. Αρχικά στο 82′ ο Τσούμπερ έδωσε προβάδισμα στην «Ένωση» με εξαιρετική οβίδα, με τον ίδιο να «χτυπά» ξανά στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, «σφραγίζοντας» έτσι τη νίκη για την ομάδα του.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (76′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (60′ Πινέδα), Ελίασον (60′ Φερνάντες), Αραούχο (60′ Τσούμπερ), Γκαρσία (90+7′ Μοχαμάντι).

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά (81′ Χριστοδουλόπουλος), Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (29′ λ. τρ. Ενκουλού), Ετέμπο (46′ Ντουκουρέ), Νταμπί, Νταρίντα, Πάλμα (82′ Μαζικού), Ιτούρμπε (61′ Οντουμπάτζο), Καμάτσο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου