Thursday, 28 March, 2024

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1

Μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει στο πρωτάθλημα έχασε ο Ολυμπιακός που έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 57′ με γκολ

του Βρουσάι, αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση στο 80′ από τον Σιμόες. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η διαφορά των δύο ομάδων παρέμεινε στους έξι βαθμούς, αλλά ο Ολυμπιακός πήγε στο +3 από τον Άρη και στο +5 από τον ΠΑΟΚ. Οι “ερυθρόλευκοι” γι’ ακόμα μία φορά στο ΟΑΚΑ αν και κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους κατάφεραν και την έχασαν. Το ματς ήταν πολύ κακό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά καλό στο δεύτερο και είχε συγκινήσεις στο φινάλε με τις δύο ομάδες να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν το ματς
Είχε εκπλήξεις η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Εκπλήξεις είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού με τον Πέδρο Μαρτίνς να επιβεβαιώνει ότι πράγματι ήταν αρκετά μπερδεμένος για τους έντεκα που θα επέλεγε για το ματς με την ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος τελικά άφησε έξω και τον Φορτούνη και τον Καμαρά και προτίμησε τον Τιάγκο Σίλβα και τον Βρουσάι. Έτσι έβαλε στα χαφ τον Μπουχαλάκη και τον Εμβιλά και στα άκρα τον Μασούρα και τον Βρουσάι. Από την άλλη πλευρά ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1 έχοντας στα χαφ τους Σιμόες, Κρίστιτσιτς, στα άκρα της επίθεσης του Γκαρσία, Λιβάγια και τον Μάνταλο πίσω από τον Ανσαριφάρντ.
Δύσκολος αγωνιστικός χώρος
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έδειχναν ότι πρώτα απ’ όλα τους ενδιέφερε να βρουν τα πατήματα τους στον κακό αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Ο χλοοτάπητας ήταν πρόβλημα για τους παίκτες και των δύο ομάδων και επηρέασε τις κινήσεις τους. Κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά η ΑΕΚ έβγαζε πολύ καλά το πρέσινγκ ψηλά. Δεν επέτρεπε στους παίκτες του Ολυμπιακού να δημουργήσουν και να κυκλοφοροήσουν όπως θέλουν τη μπάλα. Το παιχνίδι δεν είχε καλό θέαμα και σε αυτό είχε συντελέσει η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν καλή ευκαιρία στο 18′ με τον Μασούρα να εκτελεί φάουλ και τον Ελ Αραμπί να παίρνει την κεφαλιά, αλλά ο Τσιντώτας απομάκρυνε σε κόρνερ.
Δεν μπήκαν στο ματς οι δημιουργικοί
Κατά κύριο λόγο οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να απειλήσουν με στατικές φάσεις. Ο Ολυμπιακός καλά διαβασμένος είχε εντοπίσει τα προβλήματα της ΑΕΚ σε αυτόν τον τομέα, ενώ η Ένωση από την πλευρά της επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τις εξαιρετικές εκτελέσεις κόρνερ του Γκαρσία. Για τον Ολυμπιακό ήταν πρόβλημα ότι οι ακραίοι του παίκτες, Μασούρας, Βρουσάι και ο επιτελικός του χαφ, ο Σίλβα δεν είχαν μπει στο ματς. Δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν και αυτό δημιουργούσε πρόβλημα, διότι ήταν δύσκολο να γίνει παιχνίδι και από τον άξονα. Εκεί υπήρχαν αρκετοί ποδοσφαιριστές και οι μάχες ήταν δυνατές, αλλά δεν υπήρχε ο κατάλληλος χώρος για να βγουν φάσεις. Πρόβλημα ήταν και τα λάθη που έκαναν οι δύο στόπερ του Ολυμπιακού, οι οποίοι έδειχναν να έχουν θέμα στο κοντρόλ, ενώ και οι παίκτες της ΑΕΚ όταν πιέστηκαν υπέπεσαν σε εύκολα λάθη. Κάπως έτσι το 0-0 έμοιαζε φυσιολογικό.
Άλλαξε με Φορτούνη, Καμαρά
Στα πρώτα 45 λεπτά ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στη δημιουργία παιχνιδιού με τους ακραίους του και τον Τιάγκο Σίλβα να μην έχουν βοηθήσει καθόλου. Έτσι ο Μαρτίνς στην επανάληψη ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Φορτούνη και τον Καμαρά να μπαίνουν αντί των Σίλβα και Μασούρα. Η εικόνα της ομάδας του Πειραιά άλλαξε προς το καλύτερο. Ο Φορτούνης είχε εντολή και κινείται πιο ελεύθερα από τη δεξιά πλευρά και ο Ολυμπιακός να παίζει κάτι σαν 4-3-3 με τον Βρουσάι να αγωνίζεται αριστερά. Ο “Φόρτου” πήρε αρκετές μπάλες και έκανε τον Ολυμπιακό πιο γρήγορο στην κυκλοφορία της μπάλας.
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 53′ με τον Ελ Αραμπί να μην μπορεί να σκοράρει μετά την πάσα του Εμβιλά. Τελικά το γκολ ήρθε στο 55′ με τον Φορτούνη να τροφοδοτεί τον Μπουχαλάκη, εκείνος είδε τον Βρουσάι αριστερά, ο οποίος ανενόχλητος πλάσαρε τον Τσιντώτα και έκανε το 0-1 για τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Οι Πειραιώτες πήραν κεφάλι στο σκορ σε ένα παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο. Στη συνέχεια η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν αυτή που είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και έψαχνε ένα ακόμη γκολ για να τελειώσει την ιστορία.
Την πάτησε από τα κόρνερ του Γκαρσία
Αυτό δεν γινόταν και η ΑΕΚ από την πλευρά της τα έπαιξε όλα για όλα. Ο Καρέρα από το 71′ έκανε την ομάδα του πολύ πιο επιθετική με τις αλλαγές και η εικόνα της άλλαξε προς το καλύτερο. Οι “κιτρινόμαυροι” σημάδεψαν την πλευρά του Σισέ, ο οποίος ήταν επιρρεπής στο λάθος και παραχωρούσε εύκολα στατικές φάσεις. Από ένα κόρνερ του επικίνδυνου Γκαρσία η ΑΕΚ κατάφερε στο 80′ να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Λιβάι εκτέλεσε, ο Σα έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και ο Σιμόες νίκησε στον αέρα τον Εμβιλά για να κάνει το 1-1. Ο Ολυμπιακός την… πάτησε από τον πιο επικίνδυνο παίκτη της ΑΕΚ τον Γκαρσία και ειδικά από τις εκτελέσεις του στα κόρνερ. Στο 89′ σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ που σημείωσε ο Ελ Αραμπί. Στο 90′ μάλιστα ο Τάνκοβιτς έχασε ευκαιρία που δεν χάνεται για την ΑΕΚ και το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Λετονού ρέφερι και με τον Τσιντώτα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων να αποκρούει την κεφαλιά του Εμβιλά.
Σκόρερ: 57′ Βρουσάι, 80′ Σιμόες
Κίτρινες: 35′ Σιμόες, 64′ Κρίστιτσιτς
Συνθέσεις
ΑΕΚ: Τσιντώτας-Μπακάκης (71′ Παουλίνιο), Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (86′ Ινσούα) – Σιμόες-Κρίστιτσιτς (71′ Σάκχοφ)-Γκαρσία, Μάνταλος, Λιβάγια (71′ Τάνκοβιτς)- Ανσαριφάρντ (46′ Ολιβέιρα)
Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Βρουσάι (82′ Ραντζέλοβιτς), Σίλβα (46′ Φορτούνης), Μασούρας (46′ Καμαρά), Ελ Αραμπί.
fosonline

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου