Tuesday, 19 March, 2024

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-2: Της έχει πάρει τον… αέρα, «πετάει» για Ευρώπη!

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τους «κιτρινόμαυρους» και έκανε καθοριστικό βήμα για την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.
Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία έχουν πάρει τον… αέρα των αντιπάλων τους, καθώς πανηγύρισαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους κόντρα στην ομάδα του Χιμένεθ. Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε εξαιρετικά το παιχνίδι και «καθάρισε» με δύο γκολ σε τρία λεπτά, για να πανηγυρίσει το «διπλό» που τον φέρνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Κατοχή η ΑΕΚ, επικίνδυνος ο ΠΑΟΚ
Η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με τους παίκτες της να πηγαίνουν πρώτοι στην μπάλα στις μονομαχίες. Γενικότερα, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την κατοχή και τις περισσότερες τελικές προς την αντίπαλη εστία, ωστόσο ο ΠΑΟΚ όσο κυλούσε ο χρόνος έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.
Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα της «Ένωσης», με τον Μίκαελ Κρμέντσικ να είναι ιδιαίτερα δραστήριος. Μάλιστα, στο 30ο λεπτό ο Τσέχος επιθετικός έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά αρχικά νικήθηκε από τον Αθανασιάδη ενώ στη συνέχεια έστειλε την μπάλα άουτ με το κεφάλι. Τις στιγμές της είχε κι η ΑΕΚ, με εκείνη του Γαλανόπουλου στο 42ο λεπτό να είναι η καλύτερη, αλλά ο Πασχαλάκης απομάκρυνε το σουτ του.
Διπλό «χτύπημα» σε ένα τρίλεπτο
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Πάμπλο Γκαρσία πέρασε στο γήπεδο τον Ουάρντα, ο οποίος έμελλε να αλλάξει και την εικόνα του ματς. Ο Αιγύπτιος ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ για το 1-0 του Κρμέντσικ στο 48′, αλλά και την πάσα στο πέναλτι που κέρδισε ο Τσέχος επιθετικός από τον Λόπες. Ο Σβαμπ ήταν εύστοχος από τη λευκή βούλα κι έκανε το 0-2 στο 51′.
Ο Μανόλο Χιμένεθ σε μια προσπάθεια να βρει αντίδραση η ομάδα του άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-3-3, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ είχε βραχυκυκλώσει την ΑΕΚ, η οποία εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος δυσκολευόταν να δημιουργήσει. Η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν πολυπρόσωπη, ενώ παράλληλα οι παίκτες του Γκαρσία δημιουργούσαν καταστάσεις στην κόντρα επίθεση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου