Saturday, 20 April, 2024

ΑΕΛ-Ολυμπιακός 1-3

Με τη διαφορά κλάσης να είναι εμφανής στο “Αλκαζάρ”, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός επιβλήθηκε 3-1 της ουραγού ΑΕΛ και έκλεισε ιδανικά

την κανονική περίοδο της φετινής Super League Interwetten ενόψει της μάχης των playoffs (VIDEOS).
Την εντυπωσιακή πορεία του στη φετινή Super League Interwetten συνέχισε για ένα ακόμα ματς ο Ολυμπακός, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να επικρατεί 3-1 της ΑΕΛ στο “Αλκαζάρ” και να φτάνει στους 67 βαθμούς στο φινάλε της κανονικής περιόδου, για να μπει στα playoffs (την Καθαρά Δευτέρα θα γίνει η κλήρωση των playoffs και των playouts) με +16 έναντι του Άρη, +19 έναντι της ΑΕΚ, +20 έναντι του ΠΑΟΚ, +22 από τον Παναθηναϊκό και +25 από τον Αστέρα Τρίπολης.
Ο Χασάν στο 33′ με εύστοχο πέναλτι άνοιξε το σκορ για τους ερυθρολεύκους, ο Ανδρούτσος στο 55′ έκανε δύο τα τέρματά τους και ο Ελ Αραμπί βρήκε δίχτυα στο 80′ για το 3-0, με τους Θεσσαλούς να διαμορφώνουν το τελικό 1-3 με σκόρερ τον Νούνιτς στο 88′.
Ο Τζανλούκα Φέστα “γέμισε” την ενδεκάδα του με αρκετούς επιθετικούς (Ντουρμισάι, Ακούνια, Πινακάς, Μουκαντζό) ψάχνοντας απεγνωσμένα για βαθμούς, με την ΑΕΛ να έχει στο πρώτο 45λεπτο 7 συνολικά τελικές προσπάθειες, χωρίς ωστόσο κάποια από αυτές να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στον Σα. Ουσιαστικά απείλησε μόνο στο 18′ με το σουτ του Κολομπίνο που πέρασε άουτ και στο 42′ με τον Ντουρμισάι, με το σουτ του απο πλάγια θέση εντός περιοχής να καταλήγει στην αγκαλια του Σα που είχε καλύψει τη γωνία του.
Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός είχε λιγότερες τελικές (5) ήταν όμως πολύ πιο επικίνδυνος (4 εντός εστίας), ενώ κατάφερνε να φτάνει με μεγαλύτερη συχνότητα στα αντίπαλα καρέ. Στο 10′ είχε την πρώτη του αξιόλογη φάση με το δυνατό σουτ του Φορτούνη που απέκρουσε με γροθιές ο Νάγκι και στο 23′ ο κίπερ της ΑΕΛ μπλόκαρε το επικίνδυνο σουτ μέσα από την περιοχή του Ραντζέλοβιτς, για να έρθει τελικά το ερυθρόλευκο γκολ από την άσπρη βούλα.
Ο Χουσίνο αγκάλιασε και πέταξε στο έδαφος τον Χασάν την ώρα που η μπάλα ήταν στον αέρα μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Αιγύπτιος δεν λάθεψε, για να γράψει το 1-0 με το 8ο φετινό του γκολ στη Super League Interwetten, λίγα λεπτά πριν τραυματιστεί στον δικέφαλο και δώσει τη θέση του στον Μασούρα.
Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα “έπρεπε” να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.
ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο πιο επιθετικά για να βρει το δεύτερο γκολ που θα του επέτρεπε να παίξει με μεγαλύτερη ηρεμία στη συνέχεια και το πέτυχε στο 55′ μέσα από οργανωμένη προσπάθεια. Η μπάλα πέρασε από τα πόδια των Ανδρούτσου, Κάιπερς, Φορτούνη και Μασούρα, πριν ο Νάγκι αποκρούσει ασθενώς το πλασέ του Μασούρα και έρθει τρέιλερ ο Ανδρούτσος για να κάνει το 2-0 με το πρώτο φετινό του γκολ.
Η ΑΕΛ απο την πλευρά της ήθελε αλλά αδυνατούσε να απειλήσει ουσιαστικά τον Σα, έχοντας ως μοναδική αξιόλογη φάση στο πρώτο ημίωρο του δευτέρου ημιχρόνου την άστοχη προβολή του Ντουρμισάι στο 60′, ενώ ο Μαρτίνς έβαλε φρέσκα πόδια στο 63′ (Αραμπί, Μπρούμα και Σουρλής) και έκανε ακόμα πιο επικίνδυνη την ομάδα του.
Το αποτέλεσμα ήταν να αγγίξει το τρίτο γκολ στο 76′ με το σουτ του Μπρούμα από το ημικύκλιο που έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι και να βρει το 3-0 στο 80′ όταν από το γύρισμα του Μασούρα ο Αραμπί εκτέλεσε μέσα από τη μικρή περιοχή.
Η ΑΕΛ από την πλευρά της πάλεψε για το γκολ της τιμής απέναντι στον ανώτερο ποιοτικά Ολυμπιακό και το βρήκε λίγο πριν το φινάλε, όταν από εκτέλεση φάουλ του Γιακιμόβσκι ο Νούνιτς νίκησε με κεφαλιά τον Σα, για να κάνει το 1-3 στο 88′ σε μία φάση που χρειάστηκε το VAR για να μετρήσει το τέρμα και να ανατρέψει την αρχική απόφαση του βοηθού που είχε σηκώσει το σημαιάκι.
Το αποτέλεσμα αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε και ήταν αντιπροσωπευτικό της εικόνας το ματς, με την ΑΕΛ να έχει μεν αρκετές τελικές (12) αλλά με λίγες εντός εστίας και τον Ολυμπιακό να επιβραβεύεται για την αποτελεσματικότητά του, καθώς από τις 11 τελικές που έφτιαξε, οι 9 ήταν εντός στόχου (2,34 τα expected goals έναντι 0,79 της ΑΕΛ).

sport24

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου