Thursday, 28 March, 2024

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1

Ο ΠΑΟΚ έχασε τα άχαστα, η ΑΕΛ εφάρμοσε το νόμο του ποδοσφαίρου με τη γκολάρα του Πινακά αλλά Σβιντέρσκι-Βιεϊρίνια «έσωσαν» την ισοπαλία (1-1)

με πέναλτι στο 95’ που κρατά όμως τον Δικέφαλο πολύ μακριά από την κορυφή.
Για την ΑΕΛ, το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, ήταν ματς ζωής και θανάτου. Οι «βυσσινί» καίγονταν βαθμολογικά, διαμηνύοντας μέρες πριν πως θα κάνουν κατάθεση ψυχής απέναντι στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία.
Επί της ουσίας, φάνηκαν συνεπείς ως προς τις υποσχέσεις τους για περίπου δέκα λεπτά, ξεκινώντας στο Αλκαζάρ με το πόδι στο γκάζι γιατί η συνέχεια ανήκε -μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου- στους Θεσσαλονικείς. Στο δεύτερο 45λεπτο όμως, ανταμείφθηκαν για την υπομονή τους και πατώντας πάνω στην αναποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ, «εκτέλεσαν» τους φιλοξενούμενους με τον Πινακά στην πρώτη τους τελική προσπάθεια μέσα στα καρέ του Πασχαλάκη. Μέχρι να μιλήσει ο αρχηγός του ΠΑΟΚ στο φινάλε…
Οι «ασπρόμαυροι», αν και δυσκολεύτηκαν να βρουν τα πατήματά τους και να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, πραγματοποιώντας ένα νωθρό ξεκίνημα, στρίμωξαν επιθετικά την ΑΕΛ, καταγράφοντας σπουδαίες ευκαιρίες ως απόρροια της υπεροχής τους στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να «εκμεταλλευτεί» τον Μουργκ σε ένα πιο δημιουργικό ρόλο σε συνδυασμό με την ταχύτηκα και την «έκρηξη» των Α.Ζίβκοβιτς -Τζόλη αλλά χωρίς αποτέλεσμα, κάτι που λίγο έλειψε να αποδειχθεί μοιραίο ως προς την εξέλιξη και έκβαση του ματς.
Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, μάλιστα, ο ΠΑΟΚ έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ αλλά και πάλι η τύχη δεν του χαμογέλασε σε διπλή ευκαιρία των ‘Ίνγκασον και Μουργκ, με τον Αυστριακό να σημαδεύει το δοκάρι των γηπεδούχων. Νωρίτερα, ως… από μηχανής Θεός για τους γηπεδούχους είχε εμφανιστεί ο Μπέρτος, ο οποίος έσωσε ΑΕΛ και… Ναγκί λόγω κακής εξόδου, διώχνοντας πάνω στη γραμμή μετά από φάση του Τζόλη. Με το 0-0 να αδικεί ως προς την παραγωγή φάσεων και υπεροχής τον ΠΑΟΚ, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.
Ο Δικέφαλος ξεκίνησε το β΄ημίχρονο από εκεί που το άφησε, κάνοντας αίσθηση στα καρέ του Νάγκι, ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα ήταν σαφές πως ο ΠΑΟΚ λειτουργούσε υπό πίεση και με μεγάλη νευρικότητα στο παιχνίδι του, αδυνατώντας να βρει το καθαρό μυαλό να διασπάσει την άμυνα του αντιπάλου. Απεναντίας, η ΑΕΛ φάνηκε σαφώς πιο αποτελεσματική από τον αντίπαλο της και τιμώρησε σκληρά τον ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Πινακά στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης με ένα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ.
Ο νεαρός επιθετικός της ΑΕΛ θα μπορούσε να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ωστόσο, υπολόγισε χωρίς τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, Βιεϊρίνια, που «χτύπησε» στο φινάλε της αναμέτρησης, εκτελώντας εύστοχα το Νάγκι από την άσπρη βούλα μετά το πέναλτι που υπέδειξε ο Ευαγγέλου στην ανατροπή του Σφιντέρσκι. Το 1-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στο Αλκαζάρ, με τον ΠΑΟΚ να σώζει στο παρά ένα το βαθμό της ισοπαλίας γεγονός που προκαλεί προβληματισμό ως προς την αναποτελεσματικότητά του, την ώρα που η ΑΕΛ παραμένει σταθερά χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα.
sdna

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου