Thursday, 28 March, 2024

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-5

Ερυθρόλευκη… καταιγίδα στην Τρίπολη, με τον Ολυμπιακό να σκορπάει στους πέντε ανέμους τον Αστέρα Τρίπολης (5-0), για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1.
Οι Πειραιώτες έκαναν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα και πέτυχαν μία πολύ άνετη νίκη, που τους κράτησε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ενας Ολυμπιακός να τον πιεις στο ποτήρι, με τους Ερυθρόλευκους να είναι σαρωτικοί και να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους χιλιάδες οπαδούς τους που βρέθηκαν στην Τρίπολη.
Στη Νιόν άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ της «εξυγίανσης»…
Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν οι Ελ Αραμπί, Μασούρας και Σουντανί, με τον Μαροκινό στράικερ να σκοράρει δύο γκολ, όπως επίσης και ο διεθνής μεσοεπιθετικός, ενώ ο Αλγερινός επιθετικός έφτιαξε τα τρία από τα πέντε γκολ!
Συγκεκριμένα, ο Μασούρας άνοιξε το σκορ στο 5’, με τον Ποντένσε στο 9’ να κάνει το 2-0, ενώ ο Ελ Αραμπί με γκολ στο 34’ και 44’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Μασούρας στο 73’.
Μια νίκη, ωστόσο, που στιγματίστηκε από το εγκληματικό τάκλιν του Πασαλίδη πάνω στον Γκιγιέρμε στο 13’, με τον Βραζιλιάνο μέσο να αποχωρεί τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και τον αμυντικό του Αστέρα να βλέπει κόκκινη κάρτα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο Γκιγιέρμε έχει υποστεί βαριά κάκωση στην κνήμη, ενώ περισσότερα για την κατάσταση του θα γίνουν γνωστά μετά την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα και τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί.
Με αυτό το τρίποντο ο Ολυμπιακός έφτασε τους 34 βαθμούς και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, ισόβαθμος με τον ΠΑΟΚ, που κέρδισε τον Παναιτωλικό (0-3). Οι Πειραιώτες, οι οποίοι αγωνιούν για την κατάσταση του Γκιγιέρμε, στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι με την Λάρισα (18/12) για την 15η στροφή της Σούπερ Λίγκας. Οι Ερυθρόλευκοι επιστρέφουν στην Αθήνα για την εμβόλιμη αγωνιστική, ενώ την επόμενη Κυριακή θα παίξουν εκτός έδρας με τον Βόλο (22/12) για την 16η στροφή.
Γκολ από τα αποδυτήρια
Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με τον Γιώργο Μασούρα. Ο Σουντανί έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο διεθνής μεσοεπιθετικός με εναέριο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Παπαδόπουλο, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του. Πριν καταλάβουν οι γηπεδούχοι τι συνέβη, οι Πειραιώτες έκαναν το 2-0 με τον Ποντένσε. Ο Καμαρά έδωσε στον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός είδε την κίνηση του Πορτογάλου, του πέρασε ωραία την μπάλα, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον πορτιέρο του Αστέρα Τρίπολης και με πλασέ νίκησε τον Παπαδόπουλο, διπλασιάζοντας τα γκολ του Ολυμπιακού. Στους πανηγυρισμούς, ωστόσο, ο Ποντένσε έδειξε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον προσαγωγό, προκαλώντας ανησυχία στον Πέδρο Μαρτίνς και τους συνεργάτες του.
Ο Ολυμπιακός ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και όλα έδειχναν να πηγαίνουν κατ’ ευχή για τους Πειραιώτες. Ωστόσο, στο 13’ ο Πασαλίδης έκανε ένα εγκληματικό μαρκάρισμα στον Γκιγιέρμε, με τον άσο του Αστέρα Τρίπολης να πέφτει με τις τάπες πάνω στον Βραζιλιάνο. Ένα τάκλιν από αυτά που τερματίζουν καριέρες. Ο Λατινοαμερικάνος μέσος σφάδαζε από τον πόνο, με τον διαιτητή να δείχνει αρχικά την κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Αστέρα. Στη συνέχεια όμως μετά την εξέταση της φάσης στο βίντεο, άλλαξε την απόφασή του και έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Πασαλίδη. Ο Γκιγιέρμε δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με τον Πέδρο Μαρτίνς προχωράει σε αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας τον Μπουχαλάκη. Από την άλλη, μετά την αποβολή, ο Ράσταβατς έβαλε τον Βαλιέντε αντί του Μαρκ Φερνάντεθ.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Αστέρας Τρίπολης πραγματοποίησε την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Μπαράλες, αυτός σούταρε, αλλά ο Σα ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.
Μετά την ευκαιρία του Αστέρα ακολούθησε ερυθρόλευκη… καταιγίδα, με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει δύο γκολ και να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Στο 34’ ο Μαροκινός φορ έκλεψε την μπάλα από τον Μουνάφο, ο Σουντανί κουβάλησε την μπάλα στην επίθεση, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Ελ Αραμπί και αυτός με ωραίο τσίμπημα νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 3-0. Μετά το τρίτο γκολ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε αλλαγή τον Ποντένσε, περισσότερο για προληπτικούς λόγους, με τον Ραντζέλοβιτς να παίρνει τη θέση του. Στο 44’ ο Ελ Αραμπί πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Ραντζέλοβιτς που είχε μπει λίγο νωρίτερα στο παιχνίδι, έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μαροκινός με κεφαλιά έκανε το 4-0, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Συνέχισε να κάνει ευκαιρίες ο Ολυμπιακός
Στην αρχή του δεύτερου μέρους ο Μίλαν Ράσταβατς έκανε την δεύτερη αλλαγή του στο ματς, η οποία ήταν αναγκαστική. Ο Ρουμάνος έβγαλε τον τραυματία Μπαράλες με τον Μπόρχα Φερνάντεθ. Παρά το 4-0, ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιτίθεται και να δημιουργεί φάσεις στα καρέ των γηπεδούχων. Στο 53’ ο Μασούρας βγήκε από αριστερά, τσίμπησε την μπάλα προ του Παπαδόπουλου, έφυγε πλάγια, έκανε τη σέντρα, ο Ραντζέλοβιτς πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 64’ ο Τσιμίκας έκανε ωραία σέντρα, ο Σουντανί πήρε την κεφαλιά, αλλά ο πορτιέρο του Αστέρα Τρίπολης απέκρουσε.
Δοκάρι ο Μπουχαλάκης, 5-0 ο Μασούρας!
Στο 68’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 5-0, όταν το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Μπουχαλάκης έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Ο,τι δεν κατάφερε ο Μπουχαλάκης, το έκανε ο Μασούρας στο 73’. Ο Σουντανί έκανε τη σέντρα και ο διεθνής μεσοεπιθετικός με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 5-0, σκοράροντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν… πάρτι στην Τρίπολη και επιστρέφουν στην Αθήνα με το τρίποντο της νίκης στην Αθήνα.
to10

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου