Thursday, 28 March, 2024

Ατρόμητος-Άρης 2-2

Έπαιζε με 10 παίκτες για μια ώρα. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0! Όμως ο Άρης βρήκε τον τρόπο να φύγει με βαθμό (2-2) από το Περιστέρι

κόντρα στον Ατρόμητο, να μείνει στην κορυφή και να αποδείξει ότι φέτος είναι… φτιαγμένος για ψηλά!
Απίθανο παιχνίδι στο Περιστέρι, απίθανη αυτοκτονία Ατρόμητου κι απίθανη ανατροπή του Άρη! Οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν 2-0 στο 51′ και στο 80′ ο Άρης έφτασε στο 2-2, ενώ αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές από το πρώτο μέρος!
Έτσι έπαιξαν
Εκπλήξεις από τον Νταμίρ Κάναντι στην ενδεκάδα, με τον Αυστριακό να επιστρέφει στο 3-5-2 και να δίνει φανέλα βασικών σε ποδοσφαιριστές που είχαμε καιρό να δούμε στην αρχική ενδεκάδα. Ο Γιαννιώτης ήταν στο τέρμα, με τους Γκαλβάο, Ρισβάνη, Γούτα στα στόπερ. Δεξί φουλ μπακ ήταν ο Γκάλο κι αριστερό ο Τομάσεβιτς. Στα χαφ ο Νάτσος βρέθηκε στη βασική ενδεκάδα στο πλευρό του Χαρίση, με τον Μουνίθ πιο μπροστά τους. Στη κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Μανούσος, Ενσικουλού.
Από την άλλη, ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Σιαμπάνης ήταν στο τέρμα, έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Σούντγκρεν, Δεληζήση, Ρόουζ, Γκανέα. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Σάσα και Ματίγια, με τον Μπερτόλιο δεκάρι. Δεξί εξτρέμ αγωνίστηκε ο Ματέο Γκαρσία, αριστερό ο Μπρούνο Γκάμα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μάνος.
Μπήκε καλύτερα ο Ατρόμητος, απείλησε με Μάνο ο Άρης
Το παιχνίδι άρχισε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά και να έχουν την κατοχή της μπάλας. Ήταν πιο γρήγοροι σε όλες τις ενέργειες με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα στη κατοχή τους.
Ωστόσο μεγάλη φάση δεν υπήρξε με μόνη εξαίρεση εκείνη του Μάνου, που ήταν και η μοναδική πραγματική ευκαιρία του Άρη στα πρώτα 45′. Συγκεκριμένα, στο 10′ ο Μπερτόλιο γύρισε από τα δεξιά, αλλά ο Μάνος δεν μπόρεσε με προβολή να βρει την μπάλα και να σκοράρει.
Ο Ρόουζ έκανε χέρι, αποβλήθηκε και ο Μανούσος ευστόχησε για το 1-0
Τελικά το πρώτο ημίχρονο είχε γκολ! Μετά από πολύ όμορφη ενέργεια του Ενσικουλού και πάσα στον Μουνίθ, εκείνος έκανε το σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Ρόουζ με τον Ευαγγέλου να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα και την κίτρινη στον αμυντικό του Άρη. Μια κίτρινη που ήταν η δεύτερη με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να συνεχίσουν με δέκα ποδοσφαιριστές.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μανούσος. Έστειλε την μπάλα στο δεξί γάμα του Σιαμπάνη κι άνοιξε το σκορ για τον Ατρόμητο. Ο Άρης το μόνο που κατάφερε μέχρι την ολοκλήρωση των πρώτων 45 λεπτών ήταν να απειλήσει με απευθείας φάουλ του Ματίγια στο 41′ που έφυγε άουτ.
Προβάδισμα δύο τερμάτων, αλλά δεν μπόρεσε και πάλι…
Ο Ατρόμητος με την έναρξη του δεύτερου μέρους είχε την τύχη να προηγηθεί με δύο τέρματα! Στο 51′, ο Μουνίθ μετά από ατομική ενέργεια με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σιαμπάνη για το 2-0 με τους Περιστεριώτες να είχαν πλέον απλά να υπερασπιστούν αυτό το ισχυρό προβάδισμα και με παίκτη παραπάνω.
Κι όμως ο Άρης βρήκε τον τρόπο να πάρει το κέντρο και με την είσοδο του Κάτσε να αλλάξει όλη την εικόνα της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι από το 60 και μετά κυριάρχησαν, πήραν το κέντρο με τον Μάντζιο να κερδίζει την μάχη των πάγων από τον Κάναντι που τα έκανε όλα λάθος στο δεύτερο μέρος…
Κάτσε και Σίλβα έφεραν την ισοφάριση!
Ο Κάτσε, λοιπόν, μπήκε στο παιχνίδι στο 59′ και στο 61′ μείωσε για την ομάδα του! Μετά από τραγικό λάθος του Γκαλβάο, οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν, ο Σίλβα από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή και έκανε το γύρισμα για τον Κάτσε που με πλασέ μείωσε σε 2-1. Μετά το τέρμα ο Άρης ήταν σαν να παίζει εκείνος με παίκτη παραπάνω και φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου να φτάσει στην ισοφάριση!
Έτσι κι έγινε στο 81′! Ο Μαντσίνι από τα δεξιά έκανε το γύρισμα, ο Σάσα πλάσαρε με τη μία κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Άρης συνέχισε να είναι ο κυρίαρχος, έψαξε την απόλυτη ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφερε. Ωστόσο έφυγε από το Περιστέρι με έναν σημαντικό βαθμό που μέχρι το 61′ φαινόταν όνειρο απατηλό…
MVP: Κάτσε. Ο Αλβανός χαφ του Άρη ήταν εκείνος που άλλαξε όλη την αναμέτρηση για τον Άρη. Ο Άκης Μάντζιος, τον πέρασε στο παιχνίδι στο 59′ και στο 61′ τον είδε να μειώνει το σκορ. Εκτός αυτού, με την αλλαγή του πήρε όλο το κέντρο του Ατρόμητου και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει και στο 2-2…
Οι συνθέσεις:
Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Γκαλβάο, Τομάσεβιτς (72′ Κιβρακίδης), Χαρίσης (86′ Σάλομον), Νάτσος, Μουνίθ (72′ Χριστοδουλόπουλος), Ενσικουλού (86′ Μάτιτς), Μανούσος (72′ Κωτσόπουλος)
Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκανέα (59′ Σίλβα), Σάσα, Ματίγια, Μπερτόλιο (76′ Λόπεζ), Γκαρσία (59′ Κάτσε), Γκάμα (42′ Μπελαουάν), Μάνος (76′ Μαντσίνι).
gazzetta.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου