Friday, 19 April, 2024

Ατρόμητος-Άρης 2-2

Ο Ατρόμητος έφθασε κοντά στη νίκη στο ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη κόντρα στην πρώην του ομάδα, αλλά ο καλύτερος του γηπέδου-Γιάννης Φετφατζίδης

(γκολ και ασίστ)-ισοφάρισε (2-2) στο 90+3′ και κράτησε αήττητο τον Άρη επί ηγεσίας Ένινγκ! 
Απίθανο ματς στο Περιστέρι για την 13η αγωνιστική της Super League 1. Ο Ατρόμητος υποδέχθηκε τον Άρη στο ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο – κόντρα μάλιστα στην ομάδα που ξεκίνησε την τρέχουσα σεζόν -άγγιξε τη νίκη αλλά ο Γιάννης Φετφατζίδης είχε διαφορετική άποψη.
Οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν δυο φορές, είχαν ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο “Φέτφα” με ασίστ στην ισοφάριση του Μπρούνο Γκάμα και γκολ από τρομερή ενέργεια στο 90+3′ έσωσε το βαθμό για τους κίτρινους, οι οποίοι παραμένουν αήττητοι επί τεχνικής ηγεσίας Μίχαελ Ένινγκ. Για επτά διαδοχικά ματς, δηλαδή.
ΨΑΛΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΠΕΣΜΕΝΟΣ Ο ΒΕΛΛΙΟΣ
Ο Απόστολος Βέλλιος αποτελεί σταθερά για την επίθεση του Ατρόμητου. Άνοιξε το σκορ στο Περιστέρι με ψαλιδάκι. Μπορεί να μην ήταν τόσο εντυπωσιακό όπως στη Λαμία, είχε όμως κι αυτό την ομορφιά και τη χάρη του.
Όπως και το βαθμό της δυσκολίας στην εκτέλεση. Ο Ροντρίγκο Γκάλο εκτέλεσε το κόρνερ στο 24ο λεπτό και ο 27χρονος φορ την στιγμή που έπεφτε στο έδαφος έκανε ένα τρομερό ψαλιδάκι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Φάμπιαν Έμαν για το 1-0 της ομάδας του.
Ο Βέλλιος ήταν μέσα στις φάσεις, είχε ευκαιρία και για δεύτερο γκολ στο 72ο λεπτό, αλλά έπιασε αέρα στην προβολή που επιχείρησε μετά τη συρτή σέντρα του εξαιρετικού Ζοάο Ταλόσα από αριστερά. Είναι “πύργος” για τους Περιστεριώτες, κάνει πολλές δουλειές μαζί εκτός από το να σκοράρει.
Πιέζει το αντίπαλο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, δεν αφήνει την αντίπαλη άμυνα να ησυχάσει ούτε λεπτό. Φανερό ότι (και) ο Σάββας Παντελίδης βασίζει πολλά πάνω του.
Ο ΚΑΡΠΟΣ ΜΙΑΣ ΜΕΘΟΔΙΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ
Ο Άρης βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν ο καρπός μια υπεροχής σε ένα ολόκληρο ημίχρονο. Ο Άρης βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά μεθοδικά πήρε τα ηνία της αναμέτρησης.
Τακτικά άριστος, μεθοδικά πιεστικός κατάφερε και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του. O Φετφατζίδης πάτησε με το τακουνάκι, ο Μπρούνο Γκάμα έκανε το σουτ με το αριστερό και νίκησε τον Μέγερι. Ο Διαμαντόπουλος ήλεγξε τη φάση με το VAR για το εάν επηρέαζε ο εκτεθειμένος Λάρσον την ορατότητα του Ούγγρου και μέτρησε το γκολ.
Ο Αμπού Μπα ήταν μια διαφορά ο χειρότερος παίκτης ενός μέτριου έως κακού Άρη ειδικά στο δεύτερο μέρος. Ο Γάλλος μέσος συνεπηρμένος από τον νεανικό του ενθουσιασμό δεν είχε καθαρό μυαλό, αντίθετα είχε λανθασμένες επιλογές και άτσαλα μαρκαρίσματα.
Αντίκρισε την κίτρινη κάρτα σε ένα από αυτά, έκανε το πέναλτι στο 83ο λεπτό. Πολύ ανόητο μαρκάρισμα πάνω στον Γιακουμάκη. Αναγκαστικά έπαιξε ο Γάλλος, θα έπαιζε ο Σάσα δίπλα στον Ματίγια, αλλά τραυματίστηκε ο Κόρχουτ και ο Βραζιλιάνος έπαιξε ως δεξιός μπακ. Ο Μανούσος ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και έκανε το 2-1.
ΕΝΑΣ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ
Ίσως αυτό να ήταν το καλύτερο παιχνίδι του Γιάννη Φετφατζίδη. Ίσως και το καλύτερο μετά την επιστροφή του στα ελληνικά γήπεδα. Έκανε ό,τι ήθελε ο 28χρονος στον αγωνιστικό χώρο. Περνούσε τους αντιπάλους του με τον κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο
Πατούσε στην αντίπαλη υπεροχή και ενεργούσε κατά βούληση. Ανάγκασε τον Ταλόσα να τον βλέπει στον… ύπνο του, δημιούργησε αρκετά ρήγματα. Δεν είχε, ωστόσο, στήριξη. Απελπιστικά μόνος του. Όσο και να γύριζε την μπάλα, δεν υπήρχε κιτρινόμαυρη άλλη φανέλα να την σπρώξει στα δίχτυα.
sport24

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου