Friday, 19 April, 2024

Βαρύ πρόστιμο, ίσως και αφαίρεση βαθμών

Τι προβλέπουν τα άρθρα με τα οποία άσκησε δίωξη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ΕΠΟ ενημέρωσε, για την δίωξη του Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου για τα επεισόδια στο ντέρμπι των “αιωνίων”.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει ασκήσει δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια α) στον εν γένει χώρο του γηπέδου για τα οποία προβλέπεται πρόστιμο 40 έως 100 χιλιάδες ευρώ, β) για επεισόδια στις κερκίδες (50-120.00€ πρόστιμο).

Αδικήματα για τα οποία προβλέπεται ποινή κεκλεισμένων των θυρών για 1 έως 2 αγωνιστικές.

Ο κ. Σιμιτζόγλου δεν άσκησε δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, για τα οποία προβλέπεται ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σιμιτζόγλου θεωρεί ότι με τον όρο εν γένει χώρο του γηπέδου “καλύπτονται” τα επεισόδια που έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο μετά την ανακοίνωση της αναβολής.

Συνεπώς μπορεί να επιβληθεί η ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών. Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα, εν γένει χώρος γηπέδου είναι: “το γήπεδο και ο περιβάλλων χώρος του γηπέδου που χρησιμοποιείται από την ομάδα για την στάθμευση αυτοκινήτων και – ή για την εκμετάλλευση εμπορικών δικαιωμάτων”.

Η τελική απόφαση θα παρθεί από τον αθλητικό δικαστή Σπυριδώνα Καποδίστρια.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

“Ο κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ.2δ, ε, 3, 5β, 6 (περ. α, β και γ) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας Πρωταθλήματος Super League, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός της 21/11/2015)”.

www.sport24.gr

Βαρύ πρόστιμο, ίσως και αφαίρεση βαθμών

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου