Thursday, 28 March, 2024

«Βόμβα» FIFA: Δανεικοί τέλος…!

To ενδεχόμενο να βάλει τέλος στον δανεισμό ποδοσφαιριστών εξετάζει σοβαρά η FIFA, σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού «France Football».

Είναι γνωστό ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σκέφτεται να προχωρήσει άμεσα σε κάποιες… επαναστατικές αλλαγές, όπως την κατάργηση της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, αλλά και της ολοκλήρωσης των μεταγραφών πριν από την έναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων.

Ωστόσο, αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει το ενδεχόμενο απαγόρευσης δανεισμού ποδοσφαιριστών, κάτι που αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα από την αρμόδια επιτροπή της FIFA.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει το δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού σημειώνοντας ότι η απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να ληφθεί στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τον προσεχή Οκτώβριο.

Πρόκειται για σενάριο το οποίο εξετάζεται εδώ και αρκετό καιρό και θεωρείται ότι θα προχωρήσει.

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της FIFA, ο δανεισμός ποδοσφαιριστών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι νεαρής ηλικίας, τελικά λειτουργεί σε βάρος τους. Επιπλέον, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει στη διάθεσή της στοιχεία που δείχνουν ότι κάποιες φορές δαπανώνται μεγαλύτερα ποσά για δανεισμούς παικτών από ό,τι για μεταγραφές, καθώς διακινούνται χρήματα υπογείως, με αποτέλεσμα οι σύλλογοι να ωφελούνται, αλλά τελικά να μην δίνεται η ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν.

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρονται οι 41 δανεικοί που έχει δώσει τη φετινή σεζόν η Γιουβέντους, οι 27 της Ουντινέζε, οι 22 της Τσέλσι, οι 18 της Μάντσεστερ Σίτι. Εντός της FIFA, ωστόσο, υπάρχουν και φωνές που αναφέρουν ότι δεν χρειάζεται ένα τόσο δραστικό μέτρο όπως η απαγόρευση, καθώς θα μπορούσαν να μπουν περιορισμοί στον αριθμό των παικτών που θα δίνονται δανεικοί.

Μένει να φανεί ποια άποψη θα επικρατήσει, αν και η αρμόδια επιτροπή φαίνεται να καταλήγει στην απαγόρευση.

sdna.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου