Tuesday, 16 April, 2024

Γαλλία – Αργεντινή 4-3! (video)

Το πρώτο ματς της φάσης των «16» ήταν ίσως το καλύτερο παιχνίδι της διοργάνωσης μέχρι στιγμής και από το οποίο νικήτρια βγήκε η ομάδα της Γαλλίας.

Οι «τρικολόρ» ήταν το φαβορί, κυρίως λόγω των άσχημων εμφανίσεων της Αργεντινής στην φάση των ομίλων, πριν τον αγώνα και το επιβεβαίωσαν με την εμφάνιση τους.

Δυνατό ξεκίνημα για την γαλλική ομάδα και πριν συμπληρωθούν 15 λεπτά αγώνα κατάφερε να προηγηθεί χάρις σε πέναλτι που κέρδισε ο Μπαπέ, μετά από μια κούρσα του 60 μέτρων που ο μόνος τρόπος να τον σταματήσουν ήταν να τον ανατρέψουν. Το πέναλτι το εκτέλεσε εύστοχα ο Γκριεζμάν στο 13ο λεπτό και έγραψε το 1-0.

Προσπάθησε η Αργεντινή να αντιδράσει αλλά η Γαλλία ήταν φωτιά στις αντεπιθέσεις και κάθε φορά που έφτανε στην περιοχή του Αρμάνι μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της.

Αφού κράτησε το σκορ η Αργεντινή, βρέθηκε στην ευτυχή θέση να ισοφαρίσει με μια γκολάρα του Ντι Μαρία από τα 25 μέτρα, στο 41ο λεπτό.

Με το σκορ αυτό πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια και πολύς κόσμος πίστευε ότι πλέον θα σφιχτούν οι ομάδες κάτι που διαψεύστηκε με το που ξεκίνησε το 2ο μέρος.

Στο 48’, σε μια ανύποπτη φάση που δεν «μύριζε» γκολ, ο Μέσι επιχείρησε ένα σουτ που δεν έδειχνε απειλητικό, η μπάλα κόντραρε στο δεξί πόδι του συμπαίκτη του Μερκάδο, ξεγέλασε τον τερματοφύλακα της Γαλλίας και με αυτό τον περίεργο τρόπο η Αργεντινή πήρε κεφάλι στο σκορ.

Η Γαλλία δεν είπε την τελευταία της κουβέντα και παρά την ανατροπή του σκορ δεν το έβαλε κάτω και δικαιώθηκε.

Αρχικά στο 57’ ο Παβάρ, έβαλε ένα ακόμα καλύτερο γκολ από του Ντι Μαρία, έγραψε το 2-2 και πριν καταλάβουν οι Αργεντίνοι τι τους χτύπησε ο Μπαπέ με δύο ακόμη γκολ, στο 64’ και στο 68’, έδωσε προβάδισμα ασφαλείας στους «τρικολόρ».

Τα λεπτά που ακολούθησαν οι εμφανώς απογοητευμένοι παίκτες της Αργεντινής δυσκολευόντουσαν να φανούν απειλητικοί αλλά παρόλα αυτά στο 93ο λεπτό πέτυχαν ένα γκολ με τον Αγκουέρο και είχαν κάτι λιγότερο από δύο λεπτά ακόμη να κάνουν το απίθανο της ισοφάρισης.

Τελικά αυτή η ισοφάριση δεν ήρθε και οι Γάλλοι με σκορ 4-3 πήραν την πρόκριση στους «8» και έστειλαν την Αργεντινή πίσω στο Μπουένος Άιρες.

 

https://streamable.com/j0ail

Γιώργος Δημητριάδης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου