Saturday, 20 April, 2024

Γεωργία-Ελλάδα 0-2 – Πάμε για τον τελικό με την Σουηδία

Εκεί που όλα έδειχναν χαμένα, ένα εύστοχο πέναλτι του Μπακασέτα στο 90ό λεπτό και ένα γκολ του Πέλκα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων

έφερε το 0-2 στην Γεωργία, με το οποίο η Εθνική συνεχίζει να ελπίζει για πρόκριση στο Μουντιάλ!
Μετά από 5 αγωνιστικές στην προκριματική φάση του Μουντιάλ η Εθνική Ελλάδας είναι αήττητη, μόνο 9 άλλες εθνικές μπορούν να το ισχυριστούν αυτό! Κι όμως, αν δεν υπήρχε μία σχεδόν ακίνδυνη φάση στο 90ό λεπτό από την οποία προήλθε το λυτρωτικό πέναλτι που έφερε το 0-1 στην Γεωργία από τον Τάσο Μπακασέτα, το αντιπροσωπευτικό ματς συγκρότημα θα ήταν σχεδόν αποκλεισμένο!
Το ματς στο Μπατούμι ήταν δίχως αύριο για την ομάδα του Τζον Φαν’τ Σχιπ και o 3-4-1-2 του Ολλανδού, έφερε κατοχή, πίεση και φάσεις στο πρώτο μέρος (9 τελικές, 6 κόρνερ), όμως το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε ποτέ στο πρώτο μέρος. Ήρθε δηλαδή με τον Παυλίδη (12’), αλλά το VAR απέδωσε δικαιοσύνη, η μπάλα είχε περάσει την τελική γραμμή πριν ο Ανδρούτσος κάνει την ασίστ.
Θα μπορούσε να έρθει και λίγο αργότερα (23’), όμως πότε δεν θα μάθουμε αν στην κεφαλιά του Τζαβέλλα η μπάλα πέρασε μαζί με τον Λόρια τη γραμμή.
Η έμπνευση του Φαν’τ Σχιπ να παίξει στην επανάληψη χωρίς καθαρό επιθετικό αποδείχθηκε βούτυρο στο ψωμί των Γεωργιανών, που στην επανάληψη απορρόφησαν καλύτερα την πίεση.
Το τέμπο ήταν αργό, τίποτα δεν έδειχνε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, οι αλλαγές από τον πάγκο άργησαν χαρακτηριστικά να έρθουν και όλα έδειχναν ένα στείρο, άγευστο, άνοστο 0-0 στο Μπατούμι που θα τα τελείωνε όλα.
Κι όμως στην ιστορία μας υπήρξε από μηχανής Θεός. Σε εκτέλεση φάουλ, ο Γκιορμπελίτζε έκανε μπλοκ με τον αγκώνα σε κεφαλιά του Μαυροπάνου, το VAR απέδωσε ξανά δικαιοσύνη και ο Μπακασέτας από τα 11 βήματα έκανε το 0-1.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πέλκας βρήκε χώρο και με λόμπα έκανε το τελικό 0-2, κάτι που σημαίνει ότι η Εθνική πάει την Τρίτη για «τελικό» στην Στοκχόλμη απέναντι στην Σουηδία, με το μαχαίρι στα δόντια και την ψυχολογία στα ύψη…
ΓΕΩΡΓΙΑ Λόρια, Χοτσολάβα, Γκιορμπελίτζε, Ντβάλι, Κακαμπάντζε, Τσακβετάτζε (60’ Γκβίλια), Κανκάβα, Αμπουρτζάνια, Λομπζανίτσε, Μικαουτάτζε (60’ Οκριασβίλι), Κβαρατσκέλια.
ΕΛΛΑΔΑ Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Τζαβέλλας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Σιώπης (85’ Μάνταλος), Μπακασέτας, Μασούρας (78’ Τζόλης), Παυλίδης (46’ Πέλκας)
sdna.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου