Friday, 19 April, 2024

Εισηγείται “λουκέτο” ο Κοντονής στο υπουργικό συμβούλιο

Εισηγείται “λουκέτο” ο Κοντονής στο υπουργικό συμβούλιο

Ειλημμένη φαίνεται πως είναι η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, να βάλει “λουκέτο” σε πρωτάθλημα και Κύπελλο μετά τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της Τούμπας. Αυτή θα είναι η εισήγηση του στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 13:00.

Είτε στο περιθώριο του Συμβουλίου, είτε εντός της συνεδρίασης, ο Σταύρος Κοντονής θα θέσει το θέμα της βίας στα γήπεδα, μετά και όσα συνέβησαν χθες στη Θεσσαλονίκη. Η απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου είναι πολύ σημαντικό ζήτημα για να το πάρει “πάνω” του μόνος του, γι’ αυτό και θέλει να έχει το “πράσινο φως” του πρωθυπουργού.

Τα επεισόδια στην Τούμπα αποτελούν έναν επιπλέον “κρίκο” στην αλυσίδα εκδηλώσεων βίας κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών στα ελληνικά γήπεδα και ότι το ζήτημα είναι δύσκολο και σύνθετο στην επίλυσή του. Η κυβέρνηση έχει το λόγο πλέον, εφόσον οι ΠΑΕ και η Αστυνομία φαίνονται ανίκανες έστω ως προς τον περιορισμό του αριθμού των περιστατικών.

Η πρόθεση του υφυπουργού, πέρα από τη διακοπή ή όχι του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, είναι να πραγματοποιηθεί μια ευρεία σύσκεψη με ΕΠΟ, Super League και ομάδες, αλλά παράλληλα να συνδράμουν UEFA και FIFA, ώστε να δουν το τι μπορούν να κάνουν για να φτιάξει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μένει να δούμε τι θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο για το θέμα αυτό και ποια θα είναι η αντίδραση των ομάδων σε μια τέτοια απόφαση.

Πηγή: sport24.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου