Friday, 29 March, 2024

Ελλάδα Κ19-Ιρλανδία 1-0: Η Εθνική Νέων στα τελικά του Euro 2023

Το γκολ του Λάμπρου Σμυρλή έφερε στην Εθνική Νέων τη νίκη επί της αντίστοιχης της Ιρλανδίας (1-0), για την τρίτη αγωνιστική της Elite Round του Euro U-19.

Το αποτέλεσμα αυτό έδωσε στην Γαλανόλευκη την πρωτιά στον 5ο προκριματικό όμιλο και την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων. Ιδανικό φινάλε στην Elite Round για την Εθνική Νέων, η οποία επικράτησε 1-0 της Ιρλανδίας στο Ferrycarrig Park του Wexford και προκρίθηκε στην τελική φάση του Euro 2023, η οποία θα διεξαχθεί στην Μάλτα στο διάστημα 3-16 Ιουλίου. Η γαλανόλευκη επιστρέφει σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά από το 2015!

Το… ταξίδι της Εθνικής Ομάδας που ξεκίνησε με την πρώτη θέση στο τουρνουά της Ελβετίας, συνεχίστηκε με ιδανικό τρόπο και στην Elite Round στην Ιρλανδία, καθώς οι εξαιρετικές εμφανίσεις της Εθνικής Ομάδας την οδήγησαν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Η αποστολή της Εθνικής Νέων εκπλήρωσε τον στόχο της παρουσίας της στην τελική φάση της Μάλτας, όπως είχε δηλώσει και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αναστάσιος Θέος πριν την έναρξη του τουρνουά.

Στο 41′ η κεφαλιά του Γκρέιαν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μοναστηρλή και στο 44′ το σουτ του Τσίκου μπλόκαρε με δυσκολία ο Μέισον. Στο 48′ η Εθνική Νέων βρήκε το πολυπόθητο γκολ πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2023. Ο Κούτσιας μπήκε από δεξιά στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα στον επερχόμενο Σμυρλή που με κοντινό πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική Ομάδα.

Στο 53′ ο Ζεφί βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 82ο λεπτό ο Φεριζάι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Μοναστηρλή με δυνατό σουτ. Η Εθνική Ομάδα άντεξε την πίεση των Ιρλανδών και το τελικό σφύριγμα του Ολλανδού διαιτητή Βαν Ντερ Έικ έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στην γαλανόλευκη αποστολή.

Ελλάδα (Αναστάσιος Θέος): Μοναστηρλής, Τασιούρας (41′ Δεληγιάννης), Καλογερόπουλος, Γεωργιάδης, Κεραμίτσης, Σπυράκος, Τσίκος (46′ Σμυρλής), Συμεωνίδης (64′ Νικολάου), Γκούμας (78′ Κυριόπουλος), Τζίμας (46′ Σταυρόπουλος), Κούτσιας.

Ιρλανδία (Τόμ Μόαν): Μέισον, Κούρτις, Ράιαν, Γκρέιαν, Αμπάνκουα, Μέρφι, Γκάλλαχερ, Βάουγκαν (63′ Φεριζάι), Βάτα, Ζέφι (63′ Μούρ), Λόνεργκαν (75′ Ούμεχ).

Η βαθμολογία του ομίλου

1) Ελλάδα 7 (5-1)

2) Σλοβακία 7 (6-3)

3) Ιρλανδία 3

4) Εσθονία 0

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου