Thursday, 25 April, 2024

Εποχή Σκίμπε στην Εθνική

Εποχή Σκίμπε στην Εθνική

Με τον Μίκαελ Σκίμπε στην τεχνική της ηγεσίας θα πορευτεί η Εθνική ομάδα στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 που θα γίνει στην Ρωσία. Κάτι που επιβεβαίωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ που έγινε την Πέμπτη. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε διαρκή επαφή με τον Γερμανό τεχνικό και πριν από λίγες ημέρες ήρθε στην Αθήνα για τις τελικές επαφές, όπου υπήρξε η συμφωνία και η υπογραφή του συμβολαίου του. Αυτό επικυρώθηκε την Πέμπτη στο Γουδί, ενώ λίγο αργότερα ανακοινώθηκε και επίσημα η πρόσληψή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση…

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ανατέθηκε στον κ. Σκίμπε η ευθύνη της Εθνικής Ανδρών. Ο κ. Σκίμπε θα υπογράψει αύριο, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, συμβόλαιο συνεργασίας με την ΕΠΟ, το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και θα ανανεωθεί αυτόματα έως τη λήξη του Μουντιάλ της Ρωσίας σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής. Για την ώρα υπογραφής του συμβολαίου θα ενημερωθείτε αμέσως όταν αυτή προσδιοριστεί με ακρίβεια.

To who is who

O Mίκαελ Σκίμπε θα μπορούσε να είχε κάνει μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, όμως οι σοβαροί τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει να ασχολείται ενεργά με το ποδόσφαιρο και τον ανάγκασαν να αποσυρθεί. Η Σάλκε όμως δεν τον άφησε να φύγει από το δυναμικό της και αφού έκανε τα απαραίτητα μαθήματα του έδωσε θέση προπονητή στις ακαδημίες, ενώ το 1989 μετακόμισε στην δεύτερη ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, όπου 9 χρόνια μετά έγινε υπεύθυνο των ακαδημιών και το 1989 τον έχρισε προπονητή της πρώτης ομάδας, με αποτέλεσμα να γίνει ο μικρότερος σε ηλικία που είχε καθίσει στον πάγκο της.

Το 2000 αποχώρησε, οπισθοχώρησε και πάλι στην δεύτερη ομάδα, όμως λίγο αργότερα δέχθηκε πρόταση από την Εθνική Γερμανίας, προκειμένου να γίνει συνεργάτης του Ρούντι Φέλερ μέχρι το 2005. Έκτοτε έχει αναλάβει την Μπάγερ Λεβερκούζεν (2005-2008), την Γαλατάσαραϊ (2008-2009), την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2009-2011), την Εσκισεχίρσπορ (2011), την Χέρτα (2011-2012), την Καραμπούκσπορ (2012), την Γκρασχόπερς (2013-2015), ενώ ο τελευταίος σταθμός του πριν την Ελλάδα ήταν και πάλι η Εσκισεχίρσπορ.

Πηγή: gazzetta.gr
Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου