Tuesday, 23 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Οι προϋποθέσεις για playoff και playout στην Α1 ΕΠΣ Πέλλας – Πως επηρεάζει η Αναγέννηση

Οι προϋποθέσεις για playoff και playout στην Α1 ΕΠΣ Πέλλας – Πως επηρεάζει η Αναγέννηση

PLAYOFF

Για να υπάρξουν πλέι οφ θα πρέπει αρχικά ο 1ος της βαθμολογίας να έχει διαφορά από τον 2ο έως και τρεις βαθμούς. Σε περίπτωση που είναι μεγαλύτερη (4 και πάνω), τότε ο πρωτοπόρος πηγαίνει απευθείας στα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής. Εφόσον λοιπόν υπάξουν πλέι οφ ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις:

1. Για να συμμετέχει ο 4ος θα πρέπει να έχει διαφορά μικρότερη ή ίση των 6 βαθμών από τον 1ο.

1α. Σε περίπτωση που διεξαχθεί αγώνας μεταξύ 1ου και 4ου, τότε θα γίνει και ο αγώνας του 2ου με τον 3ο, ανεξαρτήτως βαθμολογικής διαφοράς.

1β. Σε περίπτωση που η διαφορά του 1ου με τον 4ο είναι μεγαλύτερη των 6 βαθμών και δεν υπάρξει αγώνας, τότε για να παίξουν ο 2ος με τον 3ο, θα πρέπει η διαφορά του 1ου από τον 3ο να είναι μικρότερη ή ίση των 5 βαθμών. Σε περίπτωση που είναι μεγαλύτερη, τότε θα παίξουν κατευθείαν οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας.

Όλα τα παιχνίδια θα γίνουν στην έδρα του βαθμολογικά ισχυρότερου και σε περίπτωση που επικρατήσει ο φιλοξενούμενος, τότε θα διεξαχθεί και δεύτερο ματς σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η ΕΠΣ Πέλλας.

PLAYOUT

Οι δύο τελευταίοι της βαθμολογίας υποβιβάζονται απευθείας και έχουν γίνει γνωστοί από το ξεκίνημα της χρονιάς. Τον ΠΑΟΚ Γιαννιτσών και την Ελπίδα Έδεσσας θα ακολουθήσει και ο Ορφέας Ριζαρίου, καθώς η βαθμολογική διαφορά από την 10η θέση και τον Όλυμπο Αψάλου είναι μεγαλύτερη των 6 βαθμών.

Από τη στιγμή που δεν θα διεξαχθεί το ματς μεταξύ του 10ου με τον 13ο, για να γίνει ο αγώνας Ολυμπιακός Γαλατάδων (11ος) – Μ.Α. Νέας Πέλλας (12ος) θα πρέπει η διαφορά τους να μην είναι μεγαλύτερη των 2 βαθμών. Αυτή τη στιγμή οι Γαλατάδες βρίσκονται στο +1, ωστόσο την τελευταία αγωνιστική θα πάρουν άνευ αγώνα τους τρεις βαθμούς με την Ελπίδα Έδεσσα και έτσι η Νέα Πέλλα που υποδέχεται τον Εδεσσαϊκό θέλει μόνο τη νίκη για να μην υποβιβαστεί απευθείας.

Εφόσον υπάρξουν τελικά μπαράζ μεταξύ Γαλατάδων και Ν. Πέλλας, ο νικητής θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Όλυμπο Αψάλου. Ο νικητής του ζευγαριού θα έχει εξασφαλίσει σίγουρα την παραμονή στην κατηγορία.

Πως επηρεάζει η Αναγέννηση τον υποβιβασμό και πέμπτης ομάδας

Σε περίπτωση που η Αναγέννηση Γιαννιτσών υποβιβαστεί από την Γ΄ Εθνική, τότε αυτόματα υποβιβάζεται και ο 11ος της βαθμολογίας, δηλαδή ο ηττημένος των play out από την Α1 στην Α κατηγορία, ανεξάρτητα με το αν θα ανέβει στην Γ΄ Εθνική ο πρωταθλητής της Α1 ΕΠΣ Πέλλας, καθώς σε αυτή την περίπτωση ανεβαίνει και τέταρτη ομάδα από την Α΄ Ερασιτεχνική.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου