Friday, 19 April, 2024

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων

Κατηγορία Παίδων:
1η (Βόρεια) Ζώνη – 3η (Νότια) Ζώνη 1 – 1
(στα πέναλτι 4 -3).

Η 1η Ζώνη (Βόρεια) στην κατηγορία των Παίδων κατάφερε στον Τελικό της διοργάνωσης στη διαδικασία των πέναλτι να επικρατήσει με σκορ 4-3 της 3ης Ζώνης (Κεντρικής) και να κατακτήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων περιόδου 2014 – 2015 στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες». Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλος με σκορ 1-1.
Η 1η Ζώνη (Βόρεια) ήταν καλύτερη στο β΄ ημίχρονο και έχασε πολλές ευκαιρίες για να εξασφαλίσει τη νίκη νωρίτερα. Στη διαδικασία των πέναλτι κορυφαίος αναδείχτηκε ο τερματοφύλακας της 1ης Ζώνης, Ηλίας Καζουλίδης καθώς απέκρουσε δύο πέναλτι (το πρώτο και το πέμπτο) και χάρισε το κύπελλο στην ομάδα του.
Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι Πετούσης (19΄) και Κωνσταντινίδης (53΄).
Διαιτητής του τελικού ήταν ο Γιώργος Μάντζιος, με βοηθούς τους Θανάση Θανασιά και Βασίλη Αντωνίου, ενώ χρέη 4ου εκτέλεσε ο Γιώργος Τάσης.

1η ΖΩΝΗ (ΒΟΡΕΙΑ): Καζουλίδης, Μπόνιος, Σαρρής, Σαμέτ, Θυμιάνης, Βουτσάς, Κωνσταντινίδης, Γραβάς (50΄ Κοντάκης), Μπαταλάμας (69΄ Παπαδόπουλος), Γκουντζουριάδης (76΄ Ντόλιας), Θεοδωρίδης.
Αναπληρωματικοί: Πασσαλής, Τσιαφαλιάς, Καλογήρου, Βεζυρίδης, Ντόλιας, Παπαδόπουλος, Κοντάκης.

3η ΖΩΝΗ (ΝΟΤΙΑ): Σούρδης, Ράμμα, Κουστουμπάρδης, Αρβανίτης, Πετούσης, Μαρτίνης, Σπηλιοτόπουλος (68΄ Λιαρίκος), Τσέργας, Κολινιάτης, Μούγιος, Μασούρας (48΄ Μπλάτσος, 72΄ λ. τρ. Στεργιώτης).
Αναπληρωματικοί: Τόκι, Μπακατσέλος, Λιαρίκος, Πέτρου, Μπλάτσος, Στεργιώτης, Μελιάδης.

Την απονομή του Κυπέλλου και των μεταλλίων στην Πρωταθλήτρια ομάδα έκανε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου, Κώστας Βρακάς.
Μετά τον αγώνα των Ζωνών ο προπονητής Παίδων της ΕΠΣ Μακεδονίας, Θανάσης Καναράς ανέφερε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά, τόσο για την αγωνιστική τους, όσο και για την εξωαγωνιστική τους συμπεριφορά. Κέρδισαν τις εντυπώσεις σ’ όλους τους τομείς, έδειξαν το επίπεδό τους, το χαρακτήρα τους και ήταν πολύ πειθαρχημένοι. Η βάση της ομάδας ήταν οι παίκτες από τη 2η περιφέρεια και με την εμφάνισή τους δικαίωσαν τους προπονητές που τους επέλεξαν. Το μέλλον τους ανήκει. Είχα άριστη συνεργασία με τους περιφερειακούς προπονητές Πέτρο Στοϊλα, Νίκο Ευαγγέλου, Αντώνη Κασδοβασίλη και με τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Μιχάλη Ιορδανίδη. Ταυτόχρονα μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητούσε για θέματα ποδοσφαίρου με τον Γιώργο Καραγκούνη, τον Κώστα Τσάνα, τον Γιάννη Γκούμα και άλλους συναδέλφους προπονητές απ’ όλη την Ελλάδα».

Κατηγορία Νέων:
1η (Βόρεια) Ζώνη – 4η Ζώνη (Νήσων) 0-1

Η 4η Ζώνη των Νήσων στην κατηγορία των Νέων νίκησε στον Τελικό της διοργάνωσης την 1η (Βόρεια) Ζώνη με σκορ 1-0, χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Γανωτάκης στο 54’ στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες» και κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων. Ο σκόρερ του τελικού, Γανωτάκης είχε και δοκάρι στο 25΄.
Διαιτητής του τελικού ήταν ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης, βοηθοί του ήταν οι Λευτέρης Καραλής και Γιώργος Γεωργάκης, ενώ καθήκοντα 4ου εκτέλεσε ο Γιώργος Τάσης .

1η ΖΩΝΗ (ΒΟΡΕΙΑ): Τσιφτσής, Κωνσταντινίδης, Χατζηχρήστου, Τσιλιακίδης, Μπαξεβάνος, Πέιος, Ιωσηφίδης (58΄ Παπουτσίδης), Παπαδόπουλος, Ζυγκερίδης, Ιωάννου (69΄ Τενεκές), Χατζηιωαννίδης.
Αναπληρωματικοί: Κιλιμτσίδης, Τσιότρας, Μελιόπουλος, Κελετζής, Τενεκές, Παπουτσίδης, Διαμαντής.

4η ΖΩΝΗ (ΝΗΣΩΝ): Λιβισιάνος, Κόρλος, Μαρκουλάκης, Καλλιώρας, Ξενοκτιστάκης, Ιμέρι, Μακρυγιαννάκης (61΄ Ασλάνι), Κανάρης, Ραχάνης (56΄ Γασπαράκης), Τριμμάτης, Γανωτάκης (77΄ Νάζος).
Αναπληρωματικοί: Ψαράκης, Νάζος, Τζορντανίδης, Αγγελάκης, Φαζάκης, Γασπαράκης, Ασλάνι.

Την απονομή των κυπέλλων και των μεταλλίων στις δύο ομάδες έκανε ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου των Εθνικών Ομάδων, Γιώργος Καραγκούνης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου