Saturday, 20 April, 2024

Βασίλειος Παναγιωτίδης: Τα Αθλητικά Σωματεία στην Εντατική

Βασίλειος Παναγιωτίδης: Τα Αθλητικά Σωματεία στην Εντατική – Μη φορτώνετε άλλο τον «γάιδαρο», θα σκάσει!
Από ασφυξία κινδυνεύουν τα Αθλητικά Σωματεία, εξαιτίας της μακρόχρονης έλλειψης οικονομικής στήριξης τους από την Πολιτεία, τους ΟΤΑ, την Ε.Π.Ο και τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων από το 2007, έτος κατά το οποίο έλαβαν την τελευταία πενιχρή οικονομική επιχορήγηση από τη Γ.Γ.Α. Βέβαια, για να μην είμαι άδικος πέρσι η ΕΠΣ Πέλλας, εμμέσως ενίσχυσε τα Σωματεία με τη γνωστή λαχειοφόρο αγορά, αλλά και με δυο (2) δωρεάν διαιτησίες.
Όμως, για να δούμε αυτή η απουσία της πολιτείας, τι βάρη, κυρίως οικονομικά επέφερε ή επέβαλε στα Αθλητικά Σωματεία τα τελευταία χρόνια, αφήνοντας μόνους και αβοήθητους τους «δύσμοιρους» παράγοντες, ανθρώπους μεροκαματιάρηδες, ματωμένους και χτυπημένους από σκληρή δεκαετή κρίση των Μνημονίων, να βγάλουν «το κάρο» (όπου “κάρο”, αθλητικό σωματείο), από τη λάσπη:
1. Άφησε τα αθλητικά σωματεία χωρίς καμιά επιχορήγηση από το έτος 2007,
2. Αυξήθηκαν διαχρονικά τα δοσολόγια (έξοδα) διαιτησίας,
3. Επεβλήθη η παρουσία ιατρού αγώνα, ειδικού Πρώτων Βοηθειών με οικονομική επιβάρυνση του Σωματείου από 20-50 ευρώ ανά παιχνίδι,
4. Αυξήθηκαν τα παράβολα των μεταγραφών των ποδοσφαιριστών 25-50 ευρώ και 3 ευρώ το έντυπο μεταβολών,
5. Αυξήθηκαν τα παράβολα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα και Κύπελλο 150-250 ευρώ, με εξαίρεση την περυσινή χρονιά για την ΕΠΣ Πέλλας, που ομολογουμένως δείχνει μια ιδιαίτερη ευαισθησία,
6. Αυξήθηκαν τα παράβολα ενστάσεων των σωματείων στα 300 ευρώ,
7. Εσχάτως τα αθλητικά σωματεία με νέο νόμο υποχρεούνται να διεξάγουν τις εκλογικές διαδικασίες με την παρουσία δικαστικού ή δικηγόρου, όπερ σημαίνει ένα κόστος από 300-500 ευρώ, διαφορετικά δεν είναι έγκυρες.
8. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα στα σωματεία που δημιουργεί ο κορονοϊός, μειώνοντας τα έσοδα από τα:
 Από τα εισιτήρια
 Από τις εκδηλώσεις από τις οποίες τα σωματεία κάλυπταν το 50% και πλέον των εξόδων τους
 Λόγω της δύσκολης γενικής οικονομικής κατάστασης , αλλά και της αβεβαιότητας μια δεύτερης φάσης της πανδημίας.
Κάνουμε έκκληση, πιστεύοντας ότι εκφράζουμε το σύνολο των Σωματείων: 1. Στην Πολιτεία και πιο συγκεκριμένα στη ΓΓΑ, (η οποία έβαλε σε μεγάλους μπελάδες τα σωματεία με τη δημιουργία του Μητρώου αθλητικών φορέων, η οποία έπρεπε να είχε γίνει πριν 50 χρόνια, και φοβάμαι ότι ελάχιστα σωματεία θα καταφέρουν να εγγραφούν-βέβαια η ψηφιοποίηση ως ενέργεια είναι καλή, αλλά…) να επιχορηγήσει με ποσά από 1500-2500 όλα τα σωματεία.
2. Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, να επιχορηγήσουν τα σωματεία με 1000 Ευρώ αντί να τα δίνουν για τις εκδηλώσεις τους που είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν.
3. Η ΕΠΣ Πέλλας να προχωρήσει σε γενναία μείωση του δοσολογίου των διαιτησιών, των παραβόλων συμμετοχής στο Πρωτάθλημα και Κύπελλο από 50 Ευρώ, των μεταγραφών στα 10 Ευρώ.
4. Τέλος ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ τον κ. Πρόεδρο να πετύχει από την ΕΠΟ, κάποια οικονομική ενίσχυση ή ενίσχυση των ομάδων σε αθλητικό υλικό.
ΕΚΚΛΗΣΗ σε όλους να στηρίξουν τα Σωματεία, γιατί, όλα είναι στην εντατική και κινδυνεύουν να σβήσουν.
S.O.S, εκπέμπουν οι αθλητικοί Σύλλογοι, Κύριε Υφυπουργέ Αθλητισμού, κ. Γενικέ Γραμματέα Αθλητισμού, κύριε Αντιπεριφερειάρχα, κύριοι Δήμαρχοι, κύριε Πρόεδρε και μέλη της ΕΠΣ, ακούτε;

Με εκτίμηση, Βασίλειος Παναγιοτίδης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου