Tuesday, 23 April, 2024

Βασικός στη νίκη της Εθνικής επί της Ουγγαρίας ο Πέλκας

Βασικός στη νίκη της Εθνικής επί της Ουγγαρίας ο Πέλκας

Μετά την πρώτη του συμμετοχή ως αλλαγή στο παιχνίδι της Πέμπτης με την Β. Ιρλανδία, ο Δημήτρης Πέλκας έκανε σήμερα ντεμπούτο στην αρχική ενδεκάδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και αγωνίστηκε 90 λεπτά στη νίκη με 4-3 επί τους Ουγγαρίας. Ο μεσοεπιθετικός από τα Γιαννιτσά ήταν από τους διακριθέντες του αγώνα, συμμετείχε σε δύο από τα τέσσερα τέρματα της Εθνικής και έχασε πολύ καλή ευκαιρία στο 24ο λεπτό μετά από ατομική ενέργεια για να σκοράρει.

Η Εθνική μας ομάδα αν και παρουσίασε σοβαρά αμυντικά κενά, έδειξε πείσμα και κατάφερε τουλάχιστον να πετύχει μια νίκη στην προκριματική φάση. Με πολλές εμπνεύσεις και ποιότητα στην επίθεση επικράτησε 4-3 της Ουγγαρίας, χάρη στα γκολ των Σταφυλίδη, Ταχτσίδη, Μήτρογλου και Κονέ. Γύρισε από το 2-1 και το 3-2 το παιχνίδι κι έτσι σταμάτησε ένα αρνητικό σερί 13 αγώνων δίχως νίκη. Για τους φιλοξενούμενους σκόραραν ο Λόβρενσικς και δύο φορές ο Νέμεθ.

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καρνέζης, Κίτσιου, Μόρας, Παπασταθόπουλος (63′ Τζανετόπουλος), Σταφυλίδης (35′ λ.τ. Χολέμπας), Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μάνταλος (73′ Κονέ), Φορτούνης, Πέλκας, Μήτρογλου.

Ουγγαρία (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Φιόλα, Γιούχαζ, Καντάρ, Λεάντρο, Λόβρενσιτς (62′ Νίκολιτς), Έλεκ, Γκέρα (71′ Νάγκι), Τζούτζακ (71′ Κάλμαρ), Νέμεθ, Μπόντε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου