Wednesday, 24 April, 2024

Επιστολή του Γ.Α.Σ. Αναγέννηση Γιαννιτσών με θέμα τον ετήσιο απολογισμό του Δ.Σ.

Επιστολή του Γ.Α.Σ. Αναγέννηση Γιαννιτσών με θέμα τον ετήσιο απολογισμό του Δ.Σ.

Η  ποδοσφαιρική ομάδα Αναγέννηση  Γιαννιτσών κατά την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 υποβιβάστηκε από την football league  στην football league 2 (Γ΄ΕΘΝΙΚΗ) και από επαγγελματική περνάει σε ερασιτεχνική κατηγορία. Αναπόφευκτα η Π.Α.Ε. οδηγείται σε εκκαθάριση. Μετά από αυτό το γεγονός η ομάδα διαλύεται και μένει χωρίς διοίκηση και χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο, δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει ότι υπήρχε μια ομάδα, δεν υπάρχει καμία υποδομή, κανένα ανθρώπινο δυναμικό. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά υπήρχαν και οφειλές προς ΙΚΑ και Εφορία τα οποία είναι φορτωμένα στο ΑΦΜ του ερασιτέχνη, χωρίς να έχει αυτός κάποια ευθύνη για όλα αυτά τα χρέη. Η κατάσταση είναι αδιέξοδη, κανείς δεν θέλει να αναλάβει μια ομάδα η οποία είναι γεμάτη χρέη, δεν έχει κανένα δικό της περιουσιακό στοιχείο και καμιά υποδομή .

Βλέποντας όλο αυτό το αδιέξοδο και τον κίνδυνο τη νέα αγωνιστική περίοδο να μην υπάρχει καν η ομάδα των Γιαννιτσών, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη άρχισε κάποιες επαφές με ανθρώπους που ίσως να ήθελαν να βοηθήσουν την ομάδα ώστε να υπάρξει συνέχεια  αυτής της ιστορικής ομάδας και να μην σβήσει οριστικά. Μετά από αρκετές συζητήσεις  βρέθηκε τελικά ένα διοικητικό σχήμα που θα μπορούσε να βοηθήσει αυτή τη δύσκολη στιγμή την ομάδα.

Γνωρίζοντας  τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί τόσο στην ομάδα όσο και  σε ολόκληρη την κοινωνία αποφασίστηκε να γίνει η προσπάθεια διάσωσης της  ομάδας στα πλαίσια των δυνατοτήτων του συμβουλίου της διοίκησης. Καταλήξαμε  ότι θα έπρεπε να φτιαχτεί μια ομάδα από παιδιά του νομού μας και κυρίως της πόλης μας τα οποία θα παραμείνουν στην ομάδα για περισσότερο από ένα χρόνο έτσι ώστε να δημιουργήσει η ομάδα τους δικούς της ποδοσφαιριστές  οι οποίοι θα είναι και περιουσιακό στοιχείο της με την προϋπόθεση να το θέλουν και οι ίδιοι και να έχουν μέλλον και αγάπη για το ποδόσφαιρο και την ομάδα. Παράλληλα όμως πρέπει να γίνει και κάποια υποδομή, όπως βοηθητικά γήπεδα, να αγοραστούν πλυντήρια, στεγνωτήρια, ψυγεία, καταψύκτες, ρουχισμός, μπάλες, παπούτσια, φόρμες και ένα σωρό άλλα πράγματα. Όλα αυτά κοστίζουν αρκετό χρήμα και χρόνο. Ταυτοχρόνως ξεκινήσαμε νομικά και τη διαδικασία για την απελευθέρωση του ΓΑΣ από τα χρέη που αδίκως βαραίνουν το ΑΦΜ του. Αυτές είναι όμως νομικές διαδικασίες και καθυστερούν αρκετά, αλλά όλα τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά και πιστεύουμε ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε .

Βάλαμε ένα δύσκολο στόχο μπροστά μας, να κατέβει η ομάδα στη Γ΄ Εθνική κατηγορία  και αυτό έγινε μόνο και μόνο για την ιστορία αυτής της ομάδας που της αξίζει να βρίσκεται πολύ ψηλότερα. Όλα τα νέα παιδιά προσπάθησαν αρκετά, απέκτησαν εμπειρίες από την κατηγορία τους δόθηκαν οι ευκαιρίες που έπρεπε να πάρουν μέσα στην ομάδα και ελπίζουμε να το εκτιμήσουν αυτό. Στο τέλος δεν τα καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία, αλλά θα μας μείνουν κάποιοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν τώρα την εμπειρία και εμπλουτίζοντας την ομάδα και με άλλους ποδοσφαιριστές έμπειρους στην Α1 κατηγορία ώστε τη νέα αγωνιστική περίοδο να καταφέρει να στεφθεί πρωταθλήτρια στο νομό μας.

Στο επίπεδο των υποδομών καταφέραμε να αποκτήσουμε σχεδόν όλο το στοιχειώδη εξοπλισμό που χρειάζεται η ομάδα, από πλυντήρια στεγνωτήρια, ψυγεία, καταψύκτες, ρουχισμό, μπάλες κ.λ.π. Το σπουδαιότερο όλων είναι ότι αποκτήθηκε το γήπεδο της Παραλίμνης που μετά από πολύ προσπάθεια και δουλειά, μετατράπηκε σε προπονητικό κέντρο. Μπορεί πλέον η ομάδα να προπονείται χωρίς να ψάχνει κάθε φορά γήπεδο για προπόνηση και χωρίς να καταπονείται και να καταστρέφεται ο αγωνιστικός χώρος του δημοτικού σταδίου.

Αποκτώντας λοιπόν όλα αυτά η ομάδα θα μπορεί να είναι ανεξάρτητη από κάθε τυχόν επίδοξο ιδιοκτήτη γιατί η ομάδα αυτή είναι της πόλης μας  και έτσι θα πρέπει να συνεχίσει να είναι, μία ομάδα υγιείς οικονομικά και διοικητικά που θα έχει δικού της πόρους για να επιβιώνει, για να μην γίνονται συζητήσεις για αλλαγή Α.Φ.Μ και αλλαγή ονόματος.

Μία ομάδα γίνεται μεγάλη μόνο όταν έχει σωστές βάσεις. Πιστεύουμε ότι οι βάσεις αυτές έχουν μπει και πλέον πρέπει να αρχίσουμε να κτίζουμε. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει μόνο με τη συνδρομή 5-6 ατόμων αλλά χρειάζεται ευρεία συμμετοχή από ανθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο και την ομάδα μας. Παρακαλούμε όσους συμμερίζονται αυτό το όραμα και αυτούς τους στόχους να βρεθούν κοντά στην ομάδα και να προσφέρουν σ΄ αυτή από οποιοδήποτε πόστο μπορεί ο καθένας και όσο μπορεί.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Γιαννιτσών, τόσο το Δήμαρχο όσο και τους υπαλλήλους του Δήμου που πάντα πρόθυμα βοηθούν και βρίσκονται στο πλευρό μας.

Τέλος κλείνοντας θέλουμε να καλέσουμε όλα τα μέλη του ΓΑΣ Αναγέννηση Γιαννιτσών και όλους τους φίλους που αγαπούν την ομάδα στη Γενική Συνέλευση που προγραμματίστηκε για τις 10/6/2015 στην αίθουσα του Δημαρχείου και ώρα 7.30μ.μ.  όπου θα γίνει οικονομικός , διοικητικός και αγωνιστικός απολογισμός και θα συζητηθούν διάφορα θέματα που αφορούν το μέλλον της ομάδας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
25/5/2015

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου