Tuesday, 23 April, 2024

Ηλίας Αταλασίδης: Αποχωρεί από τη Θύελλα Σαρακηνών, με αιχμές

Την αποχώρηση του από τη «Θύελλα Σαρακηνών» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ομάδας, Ηλίας Αταλασίδης

Είναι αυτονόητο ότι χωρίς την οικονομική συνδρομή του Αταλασίδη-και όπως ο ίδιος δηλώνει, αφήνοντας αιχμές, προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πως έμεινε στις υποσχέσεις και  δεν στήριξε την ομάδα- και αν δεν βρεθεί κάποιος παράγοντας αντίστοιχης επιφάνειας για να αναλάβει την ομάδα, η Θύελλα Σαρακηνών δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

Η δήλωση αποχώρησης του Αταλασίδη:

Μετά από 6 χρόνια στο τιμόνι της Θύελλας Σαρακηνών ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και για εμένα.

Με ανάμεικτα συναισθήματα ανακοινώνω ότι παραιτούμαι από πρόεδρος και σταματάω κάθε ενασχόληση μου με το ποδόσφαιρο.

Ελπίζω να βρεθούν συνεχιστές του εγχειρήματος αλλά δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος (δεν είναι πολλοί οι τρελοί που με το υπάρχων εχθρικό προς τους παράγοντες πλαίσιο θα το τολμούσαν), σε καθε περίπτωση δύναμαι να βοηθήσω όπως κ όπου μπορώ σε περίπτωση που υπάρξει βούληση για διάδοχη κατάσταση.

Κάνοντας μια ανασκόπηση θα έλεγα πως οι στιγμές που ζήσαμε ήταν ανεπανάληπτες και δεν θα τις αντάλλασα με όλα τα χρήματα του κόσμου.

Κάθε χρονιά και ένα ρεκόρ, μια άνοδος και μια επιτυχία…

Τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα παρέμεινε στην γ εθνική ενω πέρσι κάναμε και πρωταθλητισμό διεκδικώντας μια θέση στα μπαράζ ανόδου της SL2 κάτι που αποτελεί ασύλληπτου μεγέθους επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς ότι η κοινότητα των Σαρακηνών έχει πληθυσμό 330 κάτοικους και είναι ένα ορεινό χωριό της Πέλλας, κοντά στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου αυτά τα χρόνια αγκαλιάζοντας αυτή την προσπάθεια (ανιδιοτελώς και ιδιοτελώς) και συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτο το μίνι ποδοσφαιρικό θαύμα.

Χαίρομαι ιδιαιτέρως που εκτός από αναμνήσεις και οπτικοακουστικό υλικό αφήνω πίσω μου και ένα νεόδμητο γήπεδο στολίδι (Τζιούτζης Γ. Ευάγγελος προς τιμήν του παππού μου εκ των ιδρυτών της ομάδος το 1982) που θα αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον και την ποδοσφαιρική επιβίωση/ανάσταση της ομάδος.

Ένα γήπεδο που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου με ιδία κεφάλαια.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να στηλιτεύσω την ανυπαρξία της τοπικής αυτοδιοίκησης που σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δήμους του νομού, αλλά και όλων των δήμων της χώρας που είχαν ομάδες στην Γ εθνική, σφύριζε αδιάφορα όλα αυτά τα χρόνια δίνοντας μέχρι και πρόσφατα ανεκπλήρωτες υποσχέσεις (καμία έκπληξη όταν μιλάμε για πολιτικούς)… Εδώ και 6 χρόνια λάβαμε 0 ευρώ από τον Δήμο Αλμωπίας είτε για το γήπεδο είτε για την ομάδα.

Τέλος θεωρώ ως μέγιστη επιτυχία το γεγονός πως δεν υπάρχει έστω και ένας παίκτης, μέλος προπονητικού τιμ, κλπ που να βρεθεί να ισχυριστεί πως του οφείλεται έστω και ένα ευρώ. Όπως στη ζωή έτσι και στον αθλητισμό όλα είναι κύκλοι… Ένας κύκλος έκλεισε, αλλά δεν αποκλείεται να ανοίξει κάποιος νέος ξανά στο μέλλον και πάντα μέσα από την καψούρα μου την ομάδα του χωριού που μεγάλωσαν οι πρόγονοι μου τη Θύελλα Σαρακηνών.

Με τιμή Ηλίας Αταλασίδης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου